COMPAREX Press releases

In het kader van ‘Maak kennis met onze experts’, stellen wij graag van tijd tot tijd een van onze specialisten aan u voor. Ditmaal aan het woord Martijn Hoogenbosch die als Consultant onze klanten adviseert over de mogelijkheden van Computing Everywhere.

Kun je iets vertellen over jouw functie?

Computing Everywhere is een vakgebied waar vooral ook veel technisch inhoudelijke kennis voor nodig is. Ik merk dat klanten vaak moeite hebben om inzichtelijk te krijgen wat hun huidige (virtualisatie) infrastructuur precies omvat, of wat er benodigd is om bijvoorbeeld virtuele werkplekken te implementeren. Vanuit mijn praktijkervaring en interesse is het mijn doel om een zo duidelijk mogelijk beeld te schetsen voor onze klanten. Ik sluit dan ook vaak aan bij mijn salescollega’s als die op klantbezoek gaan. Daar informeer en enthousiasmeer ik de klant over de voordelen van computing everywhere, maar vooral over onze toegevoegde waarde. Zo geven wij bijvoorbeeld workshops en assessments die erop zijn ingericht klanten te ondersteunen bij de keuze voor een nieuwe of geüpdatete omgeving.

In mijn vakgebied staat nog heel veel te veranderen de komende jaren. Daarom blijf ik natuurlijk goed op de hoogte van alle ontwikkelingen via vakliteratuur en trainingen. En omdat ik het niet kan laten, draait er bij mij thuis een server waarop ik geregeld met nieuwe oplossingen en versies in de weer ben van bijvoorbeeld Citrix, RES ONE, AppSense, VMware en SoftLayer. Nu ik een gezin heb iets minder dan vroeger, maar het blijft leuk om er zo nu en dan mee te kunnen spelen.

Hoe ben je in dit vak gerold?

Wie onlangs het interview heeft gelezen met mijn collega Terrence Varma, zal veel herkennen in mijn verhaal! Want ook ik was vroeger eigenlijk altijd met computers bezig in mijn vrije tijd. Na afronding van mijn IT-opleiding kreeg ik als eerste job de functie helpdesk coördinator. Via diverse functies groeide ik uiteindelijk door naar een organisatie waar ik gedetacheerd werd. Door de talloze opdrachten die ik zo uitvoerde, raakte ik zeer bekend met de technisch en functionele aspecten die komen kijken bij computing everywhere. Ik ontwikkelde me steeds verder en toen ik eenmaal Lead Architect was, begon ik te merken dat ook het pre-sales traject mij steeds meer trok. Bij COMPAREX zag ik een buitenkans om in de rol van consultant op zowel technisch als functioneel vlak mijzelf verder te ontplooien. A match made in heaven!

Wat vind jij zo leuk aan je werk?

In mijn rol als Consultant ben ik dagelijks bezig onze klanten op zeer diep niveau te adviseren. Gezien de discipline waarin ik werkzaam ben, kijk je dus samen met de klant niet alleen naar het functionele maar zeker ook het technische aspect. Dat geeft mij de kans mijn passie voor techniek te combineren met mijn kennis over de oplossingen. Zo kom je samen met de klant tot een naadloos passende oplossing voor hun situatie.

Op dit moment zijn wij met het team ook drukdoende ons portfolio qua diensten uit te breiden vanuit onze missie de meest waardevolle IT solutions en services organisatie van Nederland te zijn. Wij bieden onze klanten dus steeds meer praktische workshops en diepgaande assessments aan, waarmee wij ons echt onderscheiden in de markt. Aan de basis staan van al deze nieuwe ontwikkelingen binnen COMPAREX geeft mij veel energie!

Neem contact op

Martijn Hoogenbosch

Martijn Hoogenbosch

Practice Lead Modern Workplace

Deel dit artikel