COMPAREX Press releases

Graag geven wij u zo nu en dan een kijkje achter de schermen bij COMPAREX. Ditmaal een interview met Paul Hazeveld, Solution Advisor Digital Content.

 Leestijd: 4.40 minuten

Wat houdt Solution Advisor Digital Content in?

Als Solution Advisor ben ik het aanspreekpunt voor vraagstukken over digital content. Zowel onze klanten als collega’s doen een beroep op mijn kennis en expertise. De ontwikkelingen op het gebied van IT gaan in een zeer hoog tempo. Daarnaast hebben onze klanten te maken met steeds complexere IT-Infrastructuren, waardoor de behoefte naar een gespecialiseerde IT-partner groter dan ooit is.

Het is mijn verantwoordelijkheid om op het gebied van digital content alle ontwikkelingen op de voet te volgen en kennis te hebben van alle bestaande mogelijkheden. Om zo de vertaalslag te maken voor onze klanten van een functionele behoefte naar een technologische oplossing/advies.

Waar moet men aan denken bij Digital Content?

Onder Digital Content verstaan wij alle content die bestaat in de vorm van digitale data. Wij adviseren onze klanten over oplossingen om content te creëren, te managen en vorm te geven, zowel on premise als in de cloud. Enkele voorbeelden hiervan zijn oplossingen om pdf’s te creëren, het bewerken van foto’s, het creëren van projecten, en het bouwen van websites. Een ander goed voorbeeld van een oplossing die binnen organisaties steeds belangrijker wordt, is een marketing automation tool. Ik merk dat veel organisaties het belang van deze tool inmiddels inzien, maar nog niet voldoende op de hoogte zijn van de mogelijkheden.

Absoluut aandachtspunt is dat de komende tijd de Web Content Accessibility Guidelines 2.0 een belangrijke rol gaan spelen voor onze klanten. Dit zijn richtlijnen voor web content van bedrijven en overheidsinstanties. Vanaf 2018 wordt dit een wetgeving, wat voor veel organisaties betekent dat zij een inhaalslag moeten maken op hun compliance beleid. Hoe organisaties zich hierop kunnen voorbereiden is een grote uitdaging en ik adviseer ze hierbij.

Hoe ziet de dag van een Solution Advisor eruit?

Als Solution Advisor heb ik een ontzettend gevarieerde functie. Regelmatig kom ik bij klanten om te luisteren naar de uitdagingen die zij hebben in hun IT-omgeving. Zodra wij dit gezamenlijk inzichtelijk hebben gemaakt, geef ik advies hoe zij door de juiste software oplossingen hun uitdagingen om kunnen zetten in kansen en kunnen innoveren in hun IT-omgeving. Dit advies is vaak de basis van een goede samenwerking die wij aangaan met onze klanten. In deze samenwerking spelen de Solution Advisors een grote rol voor onze klanten.

Het is mijn taak om de functionele behoefte van de klant met de beste oplossing in te vullen. Bij COMPAREX heb ik de mogelijkheid om dit advies volledig onafhankelijk te doen. Dit zorgt voor een goede vertrouwensrelatie  waardoor de klant mij ziet als een  “vraagbaak” voor hun IT – vraagstukken.  Op andere momenten informeer ik onze klanten proactief over de mogelijkheden die digital content hun organisatie te bieden heeft, dit doen wij door middel van inspiratiesessies, workshops of 1-1 met onze klanten. Tevens geef ik kennis-updatesessies voor collega’s zodat zij ook op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de markt.

Hoe ben je in dit vak gerold?

Een aantal jaren geleden ben ik na mijn HBO studie Commerciële Economie via mijn netwerk bij COMPAREX Nederland terecht gekomen. Ik ben gestart als Internal Accountmanager waar ik ruime kennis heb opgedaan van veel verschillende soorten software en leveranciers. De behoefte om mij te specialiseren in een oplossing werd groter waardoor ik een aantal maanden geleden de overstap heb gemaakt naar deze rol. Het thema Digital Content spreekt mij aan vanwege mijn persoonlijke interesse in online marketing waarbij een passende marketing automation tool niet mag ontbreken.

Wat maakt COMPAREX Nederland leuk om voor te werken?

Elke dag ga ik met veel plezier naar mijn werk. De open werkcultuur en de samenwerking met collega’s vanuit verschillende teams maakt COMPAREX Nederland in mijn ogen een hele fijne werkgever. Wij willen naast onze klanten staan in de digitale transformatie en daar werken we met elkaar aan. Alle collega’s zijn altijd bereid om je verder te helpen en/of te ondersteunen waar nodig. Het gezamenlijke doel om onze klanten de best mogelijke oplossing te bieden onderscheidt ons in deze markt. De passie om je werk goed te doen is binnen elke laag van de organisatie voelbaar.

Waarom zou een organisatie volgens jou voor COMPAREX Nederland moeten kiezen?

Vanwege de unieke propositie die gebaseerd is op de behoefte van de klant. Onze expertise is groot, wij adviseren over een groot aantal IT-thema’s en voor elk thema hebben wij Solution Advisors die zijn gespecialiseerd. Zoals ik al eerder heb genoemd is de IT-infrastructuur bij onze klanten zo complex, dat zij de kennis niet meer in huis hebben. Deze kennis op cruciale thema’s binnen de IT hebben wij wel. Wij laten als COMPAREX elke keer weer zien dat wij een partner zijn voor onze klanten, een partner waar zij altijd op kunnen rekenen als het om onafhankelijk advies gaat. Wij denken vanuit de uitdagingen van de klant en niet vanuit een oplossing die wij graag willen leveren.

Met welke vragen kunnen klanten bij jou terecht?

Vaak weet een klant welke functionaliteiten hij nodig heeft, maar is hij niet in staat om alle verschillende oplossingen en licentiemodellen die er aangeboden worden te onderscheiden. Het is dan mijn taak om voor elke klant afzonderlijk de situatie te bekijken en een passend onafhankelijk advies te geven, zodat de klantbehoefte juist wordt ingevuld. De accountmanagers kunnen door de goede relatie bij onze klanten prima inschatten welke ontwikkelingen er actueel zijn binnen hun organisatie op IT-gebied en zo naar behoefte de juiste Solution Advisor introduceren. Als er behoefte is naar meer informatie over Digital Content komen ze bij mij uit.

Hoe ziet je leven naast COMPAREX eruit?

Ik woon samen en heb een dochter van bijna twee jaar. Verder vind ik het nog steeds heel erg leuk om elke zaterdag te voetballen. Ik geniet van het leven en wil graag heel veel tijd doorbrengen met mijn vriendin en dochter.

Wilt u een keer advies over wat Digital Content voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met Paul Hazeveld! Zijn contactgegevens treft u hiernaast aan.

Neem contact op

Paul Hazeveld

Paul Hazeveld

Solution Advisor Digital Content / Grafische Software

Deel dit artikel