COMPAREX Press releases

Graag geven wij u zo nu en dan een kijkje achter de schermen bij COMPAREX. Ditmaal een interview met Rogier Petri.

Wat doe jij als SAM Consultant bij COMPAREX?

In het kort: ik help organisaties bij het verkrijgen en behouden van inzicht en grip op hun software assets. Ik wil graag de klant verder helpen, om stappen te zetten en een hoger doel te bereiken. Daarvoor kijk ik samen met de klant naar kansen die we kunnen benutten. Met andere woorden, ik zie mijzelf dus meer als collega en probeer inzicht en overzicht te krijgen van de processen binnen de organisatie, zodat de doelstellingen worden gerealiseerd. Vaak zitten de medewerkers teveel in de dagelijkse operatie waardoor men de grotere doelstellingen uit het oog verliest.

Door mijn ervaring zie ik vaak welke processen beter kunnen lopen. Soms zijn processen niet beschreven, of zijn ze beschreven maar leest niemand ze. Met vragen en adviezen laat ik klanten nadenken over hun situatie en stimuleer ik ze vervolgstappen te zetten en daardoor te groeien. Zo zie ik mijn toegevoegde waarde.

En doe je dit alleen voor grote organisaties?

Ik werk bij een scala aan klanten maar inderdaad vooral voor grote organisaties. Elke klant is anders en dus heb je voor elke klant een andere aanpak nodig. Dat heeft te maken met de structuur en cultuur van organisaties, processen, beleidslijnen, regelgeving, etc. Ik doe wat ik kan binnen de mogelijkheden. Wel zoek ik vaak de grenzen op. Niet altijd is er budget of wordt er budget vrijgemaakt voor SAM en soms wil de klant het simpelweg niet. Door er een businesscase van te maken, laat ik zien waar het verstandig is om te investeren. Zo ontdekt de klant dat het in veel gevallen juist geld oplevert.

Dit doe ik trouwens niet alleen. In veel gevallen vraag ik mijn collega’s in Amsterdam vanwege hun specifieke ervaring en kennis om mee te helpen aan een project. In het speelveld van klant, leverancier, vendor, auditor en collega lijkt het soms wel alsof ik voorman ben, maar dan meer in de rol van meewerkend coördinator.

De afwisseling in mijn werkzaamheden en klantcontact maakt het trouwens leuk. Vanuit COMPAREX onderhouden we langdurige relaties met onze klanten. We delen heel vaak successen. Als je mij vraagt in drie woorden de relatie met de klant samen te vatten, dan zeg ik: “het wij-gevoel”.

Waarom ben jij juist bij COMPAREX gaan werken?

Dat is wel een grappig verhaal. Eigenlijk heb ik helemaal niet bewust voor COMPAREX gekozen, maar kwam ik oorspronkelijk bij Solimas terecht. Later werd de SAM-dienstverlening onder de naam InfraControl verleend en in 2013 werden wij overgenomen door COMPAREX. Hoewel we nu veel groter zijn dan toen ik begon, merk ik qua mentaliteit geen verschil. We zijn nog steeds een open, laagdrempelige organisatie waarin geen pure top-down benadering wordt gehanteerd. Er is sprake van een wisselwerking met directie en collega’s, waarbij je heel veel vrijheid hebt. Wat ik fijn vind aan werken bij COMPAREX is dat ik de ruimte krijg om mijn ideeën uit te werken en kansen te benutten. Ik wil me graag bezighouden met inhoud en dat kan hier uitstekend

Werk je alleen vanuit het kantoor in Amsterdam?

Zeker niet; het verschilt per periode en je hebt er zelf ook invloed op. Ik denk dat ik gemiddeld twee dagen per week bij onze klanten zit. Daarnaast kan ik ervoor kiezen om thuis te werken als ik dat nodig vind. Het Nieuwe Werken dus. Ik kan mijn dag dan flexibel indelen, dus ben ik soms overdag andere dingen aan het doen en werk ik ’s avonds. Bij COMPAREX krijg ik de vrijheid en het vertrouwen om op deze manier te werken.

Wat zou je zeggen tegen iemand die overweegt om bij COMPAREX te solliciteren?

COMPAREX is een bedrijf met een fantastische sfeer, informeel en toch professioneel. Waar je vrijheid en ruimte voor je eigen ideeën krijgt en waarbij er naar je geluisterd wordt en collega’s je helpen om te groeien. Je wordt gestimuleerd om als er kansen binnen de organisatie zijn, die te pakken. En we worden wel heel groot, maar nog steeds heerst het "wij-gevoel". Er wordt hard gewerkt, maar er is wel een gezonde balans tussen privé en werk. Ik denk dat je best kunt zeggen dat wij vooruitstrevend zijn en constant zoeken naar verbetering en dat levert ons veel mooie klanten op.

Oh ja, ik vergeet bijna nog te zeggen dat wij deel uitmaken van een internationale groep. Met behulp van Yammer en Office 365 kunnen we elkaar wereldwijd opzoeken en elkaars hulp inroepen als dat nodig is. Geweldig natuurlijk!

Neem contact op

Rogier Petri

Rogier Petri

Senior SAM Consultant

Deel dit artikel