COMPAREX Press releases

Graag geven wij u zo nu en dan een kijkje achter de schermen bij COMPAREX. Ditmaal een interview met Roël Bouman, die als Solution Advisor Security onafhankelijk advies geeft aan klanten over de beveiliging van hun IT-omgeving.

 Leestijd: 5.15 minuten

Hoe ben je in dit vak gerold?

Tijdens mijn afstudeerstage hbo commerciële economie kreeg ik de kans mee te draaien bij Crypsys, een van de distributeurs van COMPAREX gespecialiseerd in ICT Security. Tijdens mijn afstudeerperiode heb ik mij uitgebreid verdiept in de markt en deed ik direct ervaring op door enkele dagen in de week ook als Accountmanager te werken. Hierdoor kwam ik er steeds meer achter hoe divers de markt is en wat er komt kijken bij optimale beveiliging van organisaties.

ICT Security was toen, zo’n vier jaar geleden, nog écht een ondergeschoven kindje. Met de toenemende vraag zag ik toen al de groeipotentie in de markt. Tegenwoordig is de awareness enorm hoog. Organisaties zien nu het belang van goede beveiliging maar beschikken niet over de kennis, juist omdat de ontwikkelingen zó snel gaan. Dat maakt adviseren in deze markt zo leuk.

Hoe kwam je vanuit die rol bij COMPAREX terecht?

Vanuit mijn rol als Accountmanager had ik veel contact met Eric Bruseker, op dat moment al Solution Advisor Security bij COMPAREX, over de oplossingen uit mijn portfolio en af en toe bezochten we ook samen eindklanten. Daaruit leerden we elkaars organisaties beter kennen. Vanuit mijn rol bij Crypsys miste ik het directe contact met de eindklant. Daarnaast viel het mij op dat niet veel organisaties de rol van Solution Advisor kennen. De interesse in de Securitymarkt en zeldzaamheid van de functie, maakte dat de rol mij aantrok. Dus toen er een vacature vrij kwam, hoefde ik niet lang te twijfelen. Sinds juli 2016 werk ik nu met veel plezier in het Security Team van COMPAREX.

Je kent de markt, hoe onderscheidt COMPAREX zich daarin?

Vanuit mijn ervaring bij Crypsys kan ik zeggen dat COMPAREX een unieke propositie heeft. Wij zijn innovatief en lopen ver vooruit met onze Solution Advisors. Door de specialisatie zijn wij dagelijks bezig met de verschillende onderwerpen, kennen wij de markt, de trends en de oplossingen. Daarmee kunnen wij écht onafhankelijk advies geven zonder te kijken naar een specifieke leverancier, passend bij de situatie van de klant. Wij zijn in staat de klant geheel aan de hand te nemen, van inspiratie tot en met de uiteindelijke inrichting van de software.

Die kennis en onafhankelijkheid onderscheidt ons van traditionele resellers die niet beschikken over de kennis van trends in de markt  of gespecialiseerd zijn in het thema security. Ik merk dat onze klanten ook steeds meer gebruikmaken van onze kennis, omdat er geen partij is als COMPAREX die onafhankelijke markt- en productkennis in huis heeft en los van verschillende leveranciers kan adviseren. Daarmee wordt ons onderscheidend vermogen ook echt door de klant erkend.

Elke dag lees je wel iets over een datalek, gaat dat niet vervelen?

Nee, integendeel! Onze markt is nu booming en dat maakt het enorm dynamisch. Juist doordat je iedere dag over datalekken leest, willen klanten graag met ons in gesprek. Organisaties worden zich hierdoor bewust van de noodzaak van een goede securitystrategie, maar zoeken hierbij nog wel een helpende hand omdat zij niet weten waar te beginnen. En dan bedoel ik niet enkel de technische oplossing implementeren. Juist op een hoger strategisch niveau praat ik veel met IT Managers en Security Officers over hun visie en toekomstplannen. Hoe bereiden zij zich voor op de General Data Protection Regulation (GDPR)? Hoe gaan zij om met security in de Cloud? Hebben zij grip op gevoelige data en waar het zich allemaal naar toe verplaatst? Hoe beveiligen zij hun kroonjuwelen? Enzovoorts. Vervolgens onderzoeken wij aan de hand daarvan welke technologie, naast beleid, hierin kan helpen.

Wat is de doorlooptijd van een gemiddeld adviestraject?

Dat loopt flink uiteen, soms hebben we in twee weken een advies uitgewerkt en is de klant begonnen met de implementatie van zijn nieuwe security oplossing/strategie en bij andere klanten kan het wel een half jaar duren. Dat ligt vooral aan de urgentie en op welk moment wij met de klant in gesprek komen. Je kunt je voorstellen dat bij organisaties met een urgent probleem, een snelle afronding cruciaal is. Wij proberen onze relaties, ook wanneer er geen urgente security zaken bij hen op de agenda staan, gedurende het jaar te informeren over alle ontwikkeling in de markt. Security is namelijk niet alleen maar endpoint antivirus, een firewall en web/e-mail security. Vandaag de dag is er zó veel om over te praten dat onze klanten hier vaak over geïnformeerd moeten en willen worden om op de hoogte te blijven. Security is namelijk niet alleen maar endpoint antivirus, een firewall en web/e-mail security. Vandaag de dag is er zó veel om over te praten dat er in een gesprek vrijwel altijd raakvlakken zijn.

En waar ligt specifiek jouw kracht?

Goed luisteren naar de klant, doorvragen en daar vervolgens een oplossing aan koppelen is waar mijn kracht ligt. Hierbij is advies over trends die ik zie in de markt altijd belangrijk omdat onze klanten zo ook tot nieuwe inzichten komen. Veel van onze klanten zien door de hoeveelheid en diversiteit aan oplossingen door de bomen het bos niet meer. Onze onafhankelijkheid is daardoor wellicht onze grootste kracht. In de ogen van de klant pretenderen vendoren allemaal het beste te bieden. En klanten vragen mij waar ze nu echt verstandig aan doen in hun specifieke situatie zonder een vooringenomen advies te krijgen. In mijn ogen ligt daar onze en mijn kracht, zowel bij het Security Team als de andere Solutions Advising Teams bij COMPAREX die allemaal dezelfde aanpak hanteren.

In hoeverre is de Cloud een ander vakgebied?

Het is een feit dat steeds meer organisaties zich naar de Cloud begeven. Maar dat is heel breed. Over welke Cloud hebben we het dan precies? En hoe gaat de klant om met Security wanneer er gevoelige data wordt opgeslagen? Stel dat de klant kiest voor een Cloudplatform waar al het e-mail- en webverkeer wordt aangeboden aan de gebruiker, dan hoeft hier geen hardware-investering meer gedaan te worden en kan een beveiligingsoplossing geïmplementeerd worden die altijd up-to-date is. Wij zien vendoren hierop inspelen met Cloudoplossingen of zelfs oplossingen die volledig integreren in Cloudplatformen. Zoals ik eerder al zei, mijn vakgebied is erg dynamisch en dat geeft mij veel energie!

Krijg je ook energie van COMPAREX?

Ja, zonder twijfel! De rol die ik heb is zeker uniek in Nederland, COMPAREX is denk ik de enige organisatie die je de ruimte geeft deze specialistische rol eigen te maken en daar met prachtige klanten over van gedachten te wisselen. Ik krijg er niet alleen energie van, maar kan die ook kwijt en krijg de kans mij te ontwikkelen. Van het moment van onboarding tot vandaag de dag is alles tot in de puntjes geregeld en ben ik volledig deel van het team. Wie je ook aanspreekt binnen de organisatie, diegene is altijd bereid jou te helpen of gewoon even over non-business te praten. Er heerst een hele goede balans tussen focus op werk en focus op de persoon. En daar word ik heel gelukkig van.

Wilt u een keer van gedachten wisselen met Roël over uw Security vraagstukken? Neem dan gerust contact met hem op, u vindt zijn contactgegevens op deze pagina.

Neem contact op

Roël Bouman

Roël Bouman

Solution Advisor Security

Deel dit artikel