COMPAREX Press releases

Graag geven wij u zo nu en dan een kijkje achter de schermen bij COMPAREX. Ditmaal een interview met Ruud Baas, die als Operations Manager verantwoordelijk is voor het ondersteunen van onze klanten en onze Solutions Advisors in het thema Big Data & Analytics.

Wat doet een Operations Manager bij COMPAREX?

Als COMPAREX willen wij onze klanten de meest waardevolle dienstverlening bieden. Dit bereik je mede door de communicatie binnen het team en met vendoren optimaal te laten verlopen. En daar kom ik als Operations Manager in beeld: ik weet wat er speelt, waar mijn collega’s mee bezig zijn en ik monitor de interne en externe vraagstukken. Daarbij vind ik het belangrijk dat wij snel, accuraat en proactief handelen. Dat betekent dat ik samen met mijn Solution Advising teamleden en de collega’s van Sales onze klanten tijdig informeer over bijvoorbeeld vernieuwmomenten van hun aangeschafte licenties en support renewals.

Door proactief onze klanten te informeren over een aanstaande verlenging van hun contracten, voorkomen wij dat zij incompliant raken, ondersteuning verliezen óf geconfronteerd worden met hoge kosten omdat er een nieuw contract moet worden afgesloten. Deze proactieve benadering is een van de eigenschappen waarmee wij ons echt onderscheiden. Daarvoor zet ik mij graag in en dat geeft mij energie!

Hoe ben je in deze functie terecht gekomen?

Na mijn opleiding systeembeheer ben ik aan de slag gegaan bij het ROC van Amsterdam, waar ik onder andere werkzaam ben geweest als systeembeheerder, datacenterbeheerder en SAN-beheerder. Na zeven jaar bij het ROCvA wilde ik een nieuwe uitdaging in een commerciëlere organisatie en die vond ik als inkoper ICT bij de DSB Bank. Vanuit die rol kwam ik in een zoektocht naar Microsoft licenties voor het eerst in contact met COMPAREX, die de meest complete aanbieding deed. Dit was het begin van een zeer prettige samenwerking. Toen er in 2009 bij COMPAREX een vacature beschikbaar kwam als inkoper, besloot ik te solliciteren.

Bij COMPAREX krijg je alle kansen jezelf te ontwikkelen en zo groeide ik in twee jaar door naar senior inkoper. In juni 2015 ben ik gevraagd voor mijn huidige functie en daarin kan ik sindsdien al mijn kennis en expertise toepassen die ik in de jaren daarvoor heb opgedaan.

Wat vind jij zo leuk aan je werk?

Het voornaamste vind ik dat je bij COMPAREX in een gezellige en gedreven werkomgeving alle kansen krijgt om jezelf te ontplooien. Ik heb veel vrijheid om mijn werkzaamheden uit te voeren en mag daarin mijn eigen beslissingen nemen om zo optimaal bij te dragen aan de dienstverlening van onze organisatie. Dat ik die ruimte en verantwoordelijkheid krijg, zorgt ervoor dat ik echt trots ben op mijn individuele bijdrage aan ons team.

Door de open lijnen binnen onze organisatie verloopt het contact met mijn collega’s heel plezierig. Het maakt niet uit wie je waarvoor moet hebben, er wordt altijd tijd gemaakt om elkaar te helpen. Kortom, de mentaliteit en de bedrijfsvoering binnen COMPAREX zorgen ervoor dat ik met een lach naar én van mijn werk ga.

Neem contact op

Ruud Baas

Ruud Baas

Operations Manager

Deel dit artikel