COMPAREX Press releases

Per 1 april 2017 is Jeffrey de Heer benoemd tot Business Unit Manager Solution Advising. COMPAREX maakt zowel intern als ook extern een grote transitie door. Steeds meer klanten komen achter de meerwaarde die COMPAREX hen biedt als het om een onafhankelijk advies gaat met betrekking tot hun IT landschap. Om de kwaliteit te waarborgen is het vandaag de dag voor COMPAREX zeer belangrijk om de juiste medewerkers op de juiste positie te hebben. De positie die Jeffrey gaat bekleden is hem op het lijf geschreven. 

Een onafhankelijke partner

“In gesprekken met klanten merk ik dat er veel op organisaties afkomt op het gebied van IT. Wij leven in een tijd waarin technologie zeer snel ontwikkeld wordt en er dagelijks nieuwe kansen maar zeker ook bedreigingen ontstaan. Het is lastig om alle veranderingen bij te houden, te overzien en vervolgens de juiste keuzes te kunnen maken. Klanten goed adviseren bij de uitdagingen waar zij mee te maken hebben draait niet alleen om het aanbieden van de nieuwste technologieën. Er is behoefte aan een partner die naast de klant staat, met ze meedenkt, wensen en eisen in kaart brengt en dit vervolgens vertaald naar een onafhankelijk advies."

Onze klant centraal

“Ik ben ruim negen jaar geleden bij COMPAREX begonnen binnen een sales functie welke ik ruim tweeënhalf jaar met veel plezier heb vervuld. Echter kreeg ik in de loop van mijn carrière behoefte aan meer inhoudelijke verdieping, wat mij heeft doen besluiten om over te stappen naar de toen net opgestarte Solution Advising afdeling. Nieuwe ontwikkelingen, trends en samenwerking met verschillende leveranciers hebben ervoor gezorgd dat ik de afgelopen jaren kon uitgroeien tot een adviseur. 

Mijn persoonlijk leerproces sluit perfect aan bij de route die COMPAREX momenteel volgt. Vanuit de oorsprong zijn wij sterk in het verkopen van licenties, maar inmiddels doen wij veel meer dan licenties. Het COMPAREX van nu is sterk in inspireren en het voorzien van een onafhankelijk advies aan klanten. Ook biedt COMPAREX local- , professional-  of managed services. Kortom, onze experts zijn in staat om de klant goed te begeleiden en te adviseren gedurende een compleet IT project. Het is mijn uitdaging om samen met mijn team de stijgende lijn door te zetten. Door onze klant centraal te stellen in alles wat wij doen, zijn wij in staat om innovatie toe te passen binnen de IT strategie waardoor onze klant klaar is voor de “Digital Transformation”.

Hoe helpt Solution Advising klanten?

“Organisaties willen steeds meer flexibiliteit, tegelijkertijd blijft de complexiteit van IT toenemen. In die situatie is een goede adviseur onmisbaar. Om de rol van Partner voor onze klanten waar te maken, is het zaak om de wens en behoefte van onze klanten steeds als vertrekpunt te nemen. Dat doen wij door klanten tijdens bijvoorbeeld inspiratiesessies bij te praten over de nieuwste technologische ontwikkelingen. De ideeën/behoefte die tijdens deze sessies ontstaan, vertalen wij naar een praktisch technologisch advies. Door het gebruik van deze aanpak en de investering die wij hebben gedaan in het opzetten van onze Solution Advising afdeling, onze professional services en onze managed services zijn wij de afgelopen jaren gegroeid van de licentieleverancier tot een gewaardeerde partner op het gebied van IT en services voor onze klanten”.

Heeft u vragen over uw eigen IT omgeving? Wilt u een keer sparren met Jeffrey of een van zijn collega’s? U kunt ons bereiken op 020 – 2586 800 of stuur een mail naar jeffrey.de.heer@comparex.nl

Neem contact op

Jeffrey de Heer

Jeffrey de Heer

Business Unit Manager Solution Advising

Deel dit artikel