COMPAREX Press releases

Alweer een naamsverandering en alweer een aanpassing in het licentieprogramma van Microsoft. Verwarring alom, want de wereld van Microsoft licensing is weer een stukje ingewikkelder geworden.

Onlangs werd Microsofts jaarlijkse partnerconferentie gehouden, ‘Inspire’ genaamd. Elk jaar komt Microsoft in juli met een enorme hoeveelheid aankondigingen van licentieveranderingen, nieuwe producten en diensten (want op dat moment is net het fiscale jaar van Microsoft beëindigd). Dit jaar betrof de grote aankondiging Microsoft 365 Enterprise en Microsoft 365 Business.

Wat is Microsoft 365?

Op het eerste gezicht lijkt het alleen een naamsverandering. Waar Enterprise Cloud Suite (ECS) eerst veranderde in Secure Productive Enterprise (SPE), heet het nu Microsoft 365. Microsoft heeft dit product echter aangepast waardoor het nu beter tegemoet komt aan de behoeftes van organisaties. Microsoft 365 richt zich op twee focusgebieden: Business en Enterprise.

Laten we beginnen met Microsoft 365 Business

Dit product is geschikt voor de MKB-markt en organisaties met maximaal 300 werknemers. Tot nu toe was er Office 365 Business, Office 365 Business Premium en Office 365 Business Essentials. Daarvoor in de plaats komt er nu één product: Microsoft 365 Business. Microsoft 365 Business bevat de features van Office 365 en Windows 10, maar heeft nu ook Device Management en Security features om uw organisatie en data te beschermen.

Officieel komt Microsoft 365 Business als preview beschikbaar op 2 augustus 2017. Het is algemeen beschikbaar aan het einde van het jaar. De Amerikaanse catalogusprijs is 20 dollar per gebruiker per maand en het kan worden aangeschaft via CSP, MPSA, EA en met een open overeenkomst (en ook direct via Microsoft). Neem contact op met een van onze specialisten om te bepalen wat het beste inkoopmodel voor uw bedrijf is.

En dan Microsoft 365 Enterprise

Microsoft 365 Enterprise is vergelijkbaar met SPE-licensing. Ook dit nieuwe product is een combinatie van Office 365, Windows 10 en de Enterprise Mobility + Security suite. Net als SPE is ook Microsoft 365 Enterprise opgedeeld in levels: E3 en E5.

En nu?

Weet u nu welke productsuite het meest geschikt is voor uw organisatie? Weet u hoe uw toekomstige licentiemodel eruit ziet? Of misschien heeft u wel de licenties, maar benut u niet het volle potentieel ervan?

COMPAREX kan u hierbij helpen. Wij hebben een team van licensing-experts, deployment-architecten en services engineers die u helpen, vanaf de planfase tot aan het complete beheer van uw Microsoft 365-omgeving. Aarzel niet om contact op te nemen als u vragen heeft. Wij adviseren Microsoft-klanten te navigeren in een steeds veranderend softwarelandschap, om zo het meeste uit hun investeringen te halen.

En vergeet niet dat Exchange 2007 end of life is. Doe daarom nu uw voordeel met Microsoft 365!

Neem contact op

Christiaan Hendriks

Christiaan Hendriks

Solution Advisor

Neem contact op

Arjan de Groot

Arjan de Groot

Solution Advisor Microsoft

Deel dit artikel