COMPAREX Press releases

De COMPAREX Group heeft de Duitse organisatie amando software overgenomen. Amando software is één van de meest succesvolle aanbieders van Software Asset Management (SAM) dienstverlening in Europa, met meer dan 20 jaar ervaring. De overname is een volgende stap in de ontwikkeling van de SoftCare dienstverlening, waarbij organisaties hun volledige licentiebeheer uitbesteden aan COMPAREX. Doordat het team van SAM-consultants en ontwikkelaars wordt uitgebreid, zijn wij in staat de eigen SAM2GO oplossing verder te ontwikkelen en klanten van beter advies te voorzien op het gebied van licentiebeheer.

“Wij zijn er van overtuigd dat organisaties wereldwijd een toenemende behoefte hebben aan managed services op het gebied van Software Asset Management,” zegt Filip Krokowski, COMPAREX Executive Vice President Products. “Wij creëren een strategisch fundament om deze ontwikkelingen te faciliteren door twee sterke oplossingen samen te brengen: Miss Marple van amando en SAM2GO van COMPAREX. Het nieuwe team van SAM-experts stelt ons in staat om beter aan de toenemende vraag voor solide licentiebeheer te voldoen.”

COMPAREX Groep neemt Duitse SAM specialist amando software over

Op de foto van links naar rechts: Michael Drews, CEO amando software, Filip Krokowski, COMPAREX Executive Vice President Products, Christian Terwiel, COMPAREX Global Director Software Asset Management

Michael Drews, Chief Executive Officer van amando software: “Naast de continue ontwikkeling van onze SAM-services, vormt het nieuw gevormde team van specialisten de kern van deze overname. Door deze stap brengen wij twee leidende SAM-partners samen, waardoor wij onze kennis en dienstverlening in dienst stellen van klanten en partners. Dit betekent dat wij ook in de toekomst in een positie zijn om uitstekende expertise aan te bieden in reactie op de toenemende vraag naar software asset management.“ Beide organisaties hebben awards ontvangen op het gebied van SAM. COMPAREX heeft bijvoorbeeld recentelijk de “2015 Microsoft SAM Partner of the Year’ gewonnen.”

COMPAREX en amando software werken al lange tijd samen. Michael Drews wordt bij COMPAREX in een managementpositie verantwoordelijk voor de ontwikkeling van SAM-oplossingen.

Over amando software

Amando software heeft meer dan 20 jaar ervaring en is één van de meest succesvolle aanbieders van Software Asset Management (SAM) dienstverlening in Europa. Veel klanten maken gebruik van de oplossingen van amando software om hun softwarelicentie-portfolio te optimaliseren en compliance risico’s uit te sluiten. De oplossingen van amando zijn gecertificeerd door KPMG en erkend door alle grote softwareleveranciers. Het team van amando bestaat uit 25 specialisten die werken vanuit het hoofdkantoor in Lindau, Duitsland. Amando software heeft tevens kantoren in Oostenrijk en Zwitserland. www.amandosoftware.com/en.html

Over de COMPAREX Group

De COMPAREX Group is een internationale, leveranciersonafhankelijke IT service provider. Naast advies over software en softwarelicentiebeheer, omvat het portfolio van de groep een uitgebreid pakket van cross-vendor consulting en -services uit een hand. De COMPAREX Group biedt daarnaast een MultiVendor helpdesk en een uitgebreid scala aan trainingen aan.
COMPAREX is een Microsoft EMEA Licensing Solutions Partner (LSP) en beschikt over meer dan 4.750 certificeringen van 70 leveranciers, waaronder Oracle, Citrix, VMware, Adobe, Symantec, Good, IBM en EMC. Bij de COMPAREX Group werken meer dan 2.150 medewerkers op 80 locaties in 33 landen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. In het fiscale jaar 2014/15 realiseerde de Group een omzet van € 1,770 miljard. www.comparex-group.com

Over COMPAREX Nederland

COMPAREX is dé adviseur op het gebied van softwarelicenties. Wij streven ernaar  klanten volledig te ontzorgen in dit proces. Wij adviseren organisaties op het gebied van licentie-inkoop en beheer. Daarnaast kunt u bij COMPAREX terecht voor uitdagingen op het gebied van Computing Everywhere, Cloud, Security & Identity en Business Analytics. COMPAREX is marktleider in Nederland.
In het kantoor in Amsterdam werken in totaal 180 mensen. COMPAREX Nederland B.V. is ISO 9001-2008 gecertificeerd. De Nederlandse organisatie maakt onderdeel uit van de COMPAREX Group.

Neem contact op

Deel dit artikel