COMPAREX Press releases

iQuate en COMPAREX Nederland bundelen krachten om duidelijkheid te verschaffen in de nieuwe SQL server licentiëring

Amsterdam, 12.04.2012 – Dublin, Ierland. 12 april 2012. De introductie van Microsoft SQL Server 2012 begin april heeft tevens de introductie van core based licentiëring met zich mee gebracht. Dit heeft tot gevolg dat klanten toegang dienen te hebben tot gedetailleerde, hardware gerelateerde data op de servers waarop SQL server is geïnstalleerd.


Deze methode zal nieuw zijn voor veel Microsoft klanten en zal diverse uitdagingen veroorzaken voor bedrijven die niet gewend zijn om de informatie, die bij deze methode vereist is, te meten en te verzamelen. Zonder een accurate en up-to-date bron van deze data, zullen zij niet in staat zijn om hun licentie administratie goed te beheren. Daardoor lopen zij risico om incompliant te geraken, of juist een overschot aan licenties in te kopen.
 

Om deze problemen het hoofd te bieden, heeft iQuate partner COMPAREX een unieke SQL Server optimization service gelanceerd in Nederland, om mogelijk op korte termijn deze service ook in andere landen aan te bieden. De dienst stelt de Microsoft licensing specialisten van COMPAREX Nederland in staat om hun specifieke kennis toe te passen op de gedetailleerde en geïnventariseerde data die iQSonar oplevert. Op die manier kunnen zij klanten garanderen dat zij correct, en tegen de laagste kosten, gelicentiëerd zijn.
 

“Dit nieuwe licentiemodel kan wellicht verwarrend zijn voor sommige van onze klanten, en dat zou kunnen resulteren in incorrecte licentiëring of een tekort of overschot aan licenties”, vertelt Manuel Middendorp, Solution Advisor Microsoft bij COMPAREX Nederland. “Om onze klanten hierin te ondersteunen, kunnen COMPAREX en iQuate samen inzicht verlenen in zelfs de meest complexe omgevingen, om tot een optimale licentiesituatie voor onze klanten te komen.”
 

“COMPAREX maakt reeds gebruik van iQSonar om hun Oracle License Optimization Service in te zetten, en ik ben blij dat we dat succes nu herhalen met deze nieuwe SQL Server Optimization Service. We zijn tevens zeer enthousiast over de reacties van COMPAREX kantoren in andere landen van Europa, en zien er naar uit om ook hen in de nabije toekomst te ondersteunen in het aanbieden van deze service.”, aldus Ragnar Dantuma, European Territory Manager van iQuate.
 

Voor meer informatie over de COMPAREX Microsoft Licensing Services: http://www.comparex-group.com/web/nl/nl/Sa/ms_licensing/main.htm

Voor meer informative over iQSonar kijkt u hier: http://www.iquate.com/products/iqsonar
 

Over iQuate
iQuate is de wereldwijde leider in IT inventarisatie en discovery. Het flexibele discovery platform iQSonar levert compleet, continu en accuraat inzicht in zeer complexe fysieke, virtuele en cloud omgevingen, om bedrijven te ondersteunen in het beheer van hun server-based software licentiëring en het garanderen van licentie compliance.  


Over COMPAREX

COMPAREX is een wereldwijde IT provider gespecialiseerd in licentiebeheer, software aankoop en technisch productadvies. Met meer dan 30 jaar ervaring, is COMPAREX een partner voor kleine en middelgrote ondernemingen, overheidsinstanties, industriële ondernemingen en multinationals uit verschillende segmenten van de economie. Het dienstenportfolio omvat advies over software en softwarelicentiebeheer voor meer dan 3.000 leveranciers evenals consultancy en professional services. Bij de COMPAREX Group  werken meer dan 2.450 medewerkers op 80 locaties in 35 landen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. In het fiscale jaar 2017/18 realiseerde de Group een omzet van €2,533 miljoen / $2,965 miljoen.

Neem contact op

Celine Duinsbergen

Celine Duinsbergen

Marketing Manager

Deel dit artikel