COMPAREX Press releases

COMPAREX omarmt nieuwe internationale standaard voor SAM-processen

Leipzig, 05.07.2012 – Op 13 juni 2012 heeft ISO (International Organization for Standardization) de beschikbaarheid aangekondigd van de nieuwe ISO/IEC 19770-1:2012 standaard voor SAM-processen, welke een stapsgewijs conformiteitsmodel behelst. Tegelijkertijd werd de eerste versie van deze standaard, die in 2006 was gepubliceerd, ingetrokken.


De nieuwe standaard is een grote doorbraak en kan gebruikt worden door organisaties van verschillende omvang. Door middel van een stapsgewijs conformiteitsmodel is een gefaseerde implementatie, beoordeling en erkenning mogelijk. In tegenstelling tot de initiële versie uit 2006, ontvangen organisaties niet alleen een uitgebreid framework, maar profiteren zij ook van aanbevelingen van ervaren SAM-professionals. Bovendien is 19770-1:2012 van toepassing op elke technische omgeving, inclusief on-premise, gevirtualiseerde, cloud en zelfs hybride scenario’s.
 

Praktisch gezien was de eerdere editie van de standaard niet geheel geschikt voor adoptie op grote schaal, omdat deze zeer uitgebreid en complex was. Echter, het is altijd zonder twijfel erkend als de echte SAM-standaard en het heeft veel personen inzage gegeven in het begrip van de principes van SAM. Door feedback uit de markt en het resultaat van diverse onderzoeken, heeft de verantwoordelijke ISO werkgroep (JTC 1/SC 7/WG 21) de stapsgewijze benadering ontwikkeld, om de beperkingen van de eerdere versie tegen te gaan.
 

Eerste SAM-dienstverlener die deze standaard omarmt

Door de ontwikkeling van de standaard en de daaruit voortvloeiende voordelen voor organisaties heeft de COMPAREX Groep, als leidende SAM-dienstverlener, besloten om de standaard internationaal te gebruiken in alle relevante SAM-diensten, -trainingen en managed services.
 

Stefan Brotzler, lid van de ISO SAM-werkgroep en verantwoordelijk voor de wereldwijde SAM-strategie van COMPAREX, zegt hierover: "Er was geen twijfel mogelijk dat COMPAREX deze standaard zou omarmen. ISO/IEC 19770-1:2012 beschrijft duidelijk de verwachtingen van SAM. Er is niets anders dat in de buurt komt, omdat de standaard flexibel is en in elke omgeving toepasbaar is, onafhankelijk van welke software vendors in beeld zijn. Hiermee wordt het managers, die verantwoordelijk zijn voor Software Asset Management, eenvoudiger gemaakt. De stapsgewijze beoordeling helpt om zelfs grootschalige SAM-projecten te implementeren, met een gestructureerde maar toch eenvoudige aanpak. Onze klanten zullen dit waarderen, want velen van hen hebben de 2006 versie al als standaard gekozen bij hun voorgaande SAM-initiatieven." 
 

De COMPAREX Groep zal wereldwijd de eerste dienstverlener zijn die SAM-trainingen, -services en -projectmanagement aanbiedt volgens de nieuwe ISO/IEC 19770-1:2012 standaard. Het uitgebreide COMPAREX SAM-portfolio helpt organisaties zich te focussen op SAM volgens een wereldwijd erkende standaard.


Over COMPAREX

COMPAREX is een wereldwijde IT provider gespecialiseerd in licentiebeheer, software aankoop en technisch productadvies. Met meer dan 30 jaar ervaring, is COMPAREX een partner voor kleine en middelgrote ondernemingen, overheidsinstanties, industriële ondernemingen en multinationals uit verschillende segmenten van de economie. Het dienstenportfolio omvat advies over software en softwarelicentiebeheer voor meer dan 3.000 leveranciers evenals consultancy en professional services. Bij de COMPAREX Group  werken meer dan 2.450 medewerkers op 80 locaties in 35 landen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. In het fiscale jaar 2017/18 realiseerde de Group een omzet van €2,533 miljoen / $2,965 miljoen.

Neem contact op

Celine Duinsbergen

Celine Duinsbergen

Marketing Manager

Deel dit artikel