COMPAREX Press releases

COMPAREX Nederland steunt strijd tegen kinderleukemie en wordt KWF Zakenvriend

Amsterdam, 18.07.2012 – Jaarlijks krijgen 91.000 mensen in Nederland de diagnose kanker. Dat zijn 10 mensen per uur, en dus veel teveel. Daarom ondersteunt COMPAREX Nederland vanaf nu als KWF Zakenvriend van KWF Kankerbestrijding onderzoek naar behandeling tegen deze ziekte.

 

De softwarelicentiespecialist uit Amsterdam deelt de droom van miljoenen mensen: een wereld waarin kanker niet langer een dodelijke ziekte is. Daarom draagt COMPAREX als KWF Zakenvriend bij om dit waar te maken. COMPAREX heeft een project geadopteerd dat zich inzet voor de behandeling van kinderleukemie. Bij kinderen kan kanker zich in korte tijd openbaren, in tegenstelling tot volwassenen waarbij kanker zich in veel gevallen over een periode van vele jaren ontwikkeld.
 

De grote meerderheid van de kinderen met leukemie (bloedkanker) geneest tegenwoordig met chemotherapie, oftewel met een combinatie van antikanker-medicijnen. Echter, leukemie is verreweg de meest voorkomende vorm van kanker op kinderleeftijd en is helaas nog steeds de meest voorkomende doodsoorzaak. Het is daarom van groot belang om nieuwe behandelingen te ontwikkelen voor de kinderen met leukemie die nu niet genezen, ondanks intensieve therapie. Het onderzoeksprogramma van de kinderkankerafdeling van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam heeft dit als centraal doel.
 

Marc Betgem, Algemeen Directeur COMPAREX Benelux: “Ik vind het erg belangrijk om naast onze dagelijkse werkzaamheden stil te staan bij andere zaken en te proberen iets wezenlijks bij te dragen aan de maatschappij. KWF Kankerbestrijding is een organisatie die ons, en vele anderen aanspreekt, omdat bijna iedereen helaas wel eens te maken heeft gehad met deze vreselijke ziekte in zijn of haar nabije omgeving. Vorige maand nog heeft een collega van ons deelgenomen aan Alpe d‘HuZes en hebben wij hem namens COMPAREX financieel gesteund. Maar ook veel medewerkers hebben op persoonlijke titel een steentje bijgedragen. Ik juich dat soort initiatieven toe.”
 

KWF Zakenvriend
Als KWF Zakenvriend steunt COMPAREX met een vast maandelijks bedrag wetenschappelijk onderzoek naar kanker en de ontwikkeling van KWF-fellows. Mede hierdoor kunnen talentvolle jonge onderzoekers ervaring opdoen in wetenschappelijk kankeronderzoek en/of de specialistische behandeling van kanker. Deze toptalenten in kankeronderzoek blijken een bijzonder goede investering: veel oud-fellows bekleden nu topposities binnen het kankeronderzoek. 
 

Overige ontwikkelingen COMPAREX op maatschappelijke gebied
Recentelijk ging COMPAREX al een samenwerking aan met de Climate Neutral Group. COMPAREX zal hierdoor haar CO2 uitstoot klimmaatneutraal gaan compenseren. Dit doet de organisatie door het ondersteunen van de aanleg van een windpark in India. Hiermee wordt de leefsituatie van de lokale bevolking verbeterd en is er minder tot geen hout meer nodig om te koken. Deze verandering betekent een reductie aan CO2-uitstoot en op regionaal niveau een verbetering van de luchtkwaliteit, waardoor ontbossing tegen wordt gegaan.
Hier leest u meer informatie over de samenwerking van COMPAREX met de Climate Neutral Group en over de ondersteuning van COMPAREX aan KWF Kankerbestrijding.


Over COMPAREX

COMPAREX is een wereldwijde IT provider gespecialiseerd in licentiebeheer, software aankoop en technisch productadvies. Met meer dan 30 jaar ervaring, is COMPAREX een partner voor kleine en middelgrote ondernemingen, overheidsinstanties, industriële ondernemingen en multinationals uit verschillende segmenten van de economie. Het dienstenportfolio omvat advies over software en softwarelicentiebeheer voor meer dan 3.000 leveranciers evenals consultancy en professional services. Bij de COMPAREX Group  werken meer dan 2.450 medewerkers op 80 locaties in 35 landen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. In het fiscale jaar 2017/18 realiseerde de Group een omzet van €2,533 miljoen / $2,965 miljoen.

Neem contact op

Celine Duinsbergen

Celine Duinsbergen

Marketing Manager

Deel dit artikel