COMPAREX Press releases

COMPAREX Nederland en POINTGROUP concretiseren samenwerking in overeenkomst

Amsterdam, 08.08.2012 – COMPAREX Nederland (Amsterdam), specialist op het gebied van software licensing en software asset management, heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met POINTGROUP (Sassenheim). POINTGROUP is een organisatie met het accent op het leveren van kennis en kunde op gebied van het beveiligen van kritische bedrijfsinformatie, zowel vanuit ICT technologie als vanuit de omringende processen en procedures.


COMPAREX heeft ten doel gesteld haar product- en dienstenportfolio de komende jaren te optimaliseren. Dienstverlening en toegevoegde waarde leveren aan klanten zijn hierin belangrijke pijlers. Samen met POINTGROUP streeft COMPAREX ernaar een completer pakket te kunnen leveren. Van advies over en aanschaf  van software, tot aan technische implementatie en integratie daarvan in de infrastructuur van klanten.
 

POINTGROUP heeft als ambitie kennis en kunde op een breder vlak in te zetten en haar relatienetwerk uit te breiden. Het zwaartepunt van POINTGROUP ligt op het gebied van consultancy ten aanzien van beveiliging van digitale informatie.
 

COMPAREX is door deze samenwerking nog beter in staat om haar klanten binnen het security oplossingsgebied te adviseren. Hierbij kan COMPAREX niet alleen vertrouwen op de technische expertise van POINTGROUP maar ook op het gebied van pre-sales, implementatie of consultancy. COMPAREX en haar klanten kunnen als gevolg van de samenwerking profiteren van gunstige inkoopvoorwaarden en het hoogst mogelijke kennisniveau van producten uit de stal van o.a. Symantec, RSA, IBM, Websense, Check Point, Tripwire, Zenprise, F5 en Entrust. Daarnaast zal COMPAREX haar klanten toegang gaan geven tot een compleet IT-Security dienstenportfolio, bestaande uit o.a. risk assessments, beveiligingsonderzoeken, hack-testen en het leveren van technisch support op beveiligingsproducten.


Commercieel Directeur van COMPAREX Nederland, Michel van Teijlingen: “Wij zijn middels deze samenwerking nog beter in
staat om onze klanten te adviseren over security uitdagingen. De hoeveelheid data zal de komende jaren alleen maar toenemen, evenals de complexiteit om deze op een juiste manier te waarborgen. We willen hierin maximale ondersteuning bieden aan onze klanten. Een partnership met een gespecialiseerde partij als POINTGROUP biedt ons deze mogelijkheden.“


Operationeel Directeur van POINTGROUP, Johan West: “POINTGROUP is altijd op zoek naar manieren om het product- en dienstenportfolio uit te breiden en te optimaliseren, om klanten de best mogelijke ondersteuning te kunnen bieden bij uitdagingen op IT-vlak. Onze filosofie is om dat zoveel mogelijk vanuit de eigen kerncompetentie te doen én daarbij in de markt te kijken naar potentiele partnerships waarin partijen elkaar aanvullen en versterken. COMPAREX heeft diezelfde filosofie, en zo hebben we elkaar gevonden. Zo sluit de visie van COMPAREX op software asset management bijvoorbeeld erg goed aan bij onze eigen ideeën over risicobeheersing, maar tot voor kort was dat een gat in ons dienstenportfolio. Met dit partnership komt daar verandering in.”


Over POINTGROUP

POINTGROUP houdt zich bezig met alles rond het beveiligen van kritische bedrijfsinformatie. Voor haar klanten beoordeelt, ontwerpt, implementeert en onderhoudt POINTGROUP de beveiliging van informatiesystemen. Daarbij wordt altijd gezocht naar de optimale balans tussen veiligheid, continuïteit en toegankelijkheid. Dat geldt voor technische - en functionele aspecten, maar ook voor beleidsmatige zaken zoals compliance en risk management. POINTGROUP is kritisch, eigenwijs en innovatief en samen met haar klanten altijd in beweging. POINTGROUP is beveiligingsspecialist van het eerste uur. Veel klantrelaties gaan terug tot aan het begin van het internet-tijdperk. Als betrouwbare partner in informatiebeveiliging beschikt POINTGROUP over een uitstekend track-record. www.pointgroup.nl.


Over COMPAREX

COMPAREX is een wereldwijde IT provider gespecialiseerd in licentiebeheer, software aankoop en technisch productadvies. Met meer dan 30 jaar ervaring, is COMPAREX een partner voor kleine en middelgrote ondernemingen, overheidsinstanties, industriële ondernemingen en multinationals uit verschillende segmenten van de economie. Het dienstenportfolio omvat advies over software en softwarelicentiebeheer voor meer dan 3.000 leveranciers evenals consultancy en professional services. Bij de COMPAREX Group  werken meer dan 2.450 medewerkers op 80 locaties in 35 landen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. In het fiscale jaar 2017/18 realiseerde de Group een omzet van €2,533 miljoen / $2,965 miljoen.

Neem contact op

Celine Duinsbergen

Celine Duinsbergen

Marketing Manager

Deel dit artikel