COMPAREX Press releases

Hansjörg Egger nieuwe CEO van COMPAREX - Focus op sterke punten

Leipzig, 05.09.2012 – Veranderingen aan het roer van COMPAREX: Hansjörg Egger is de nieuwe CEO (Chief Executive Officer) van COMPAREX AG met ingang van 1 september 2012. Sinds 2009 is hij verantwoordelijk voor de operationele activiteiten van de wereldwijde IT-dienstverlener als COO (Chief Operating Officer). In zijn nieuwe functie zal Egger blijven streven naar de doelstelling van duurzame groei, door zich te richten op de kernactiviteiten van het bedrijf. Daarbij zal hij voortbouwen op de verwezenlijkingen van zijn voorganger, Dr Klaus Elsbacher, die de koers heeft uitgezet voor de groei van de Groep door zijn toonaangevende rol in een succesvolle reorganisatie en groeistrategie en nu, na de voltooiing van die ontwikkelingsfase, het bedrijf zal verlaten.


In de toekomst zal Hansjörg Egger als CEO, samen met Dr. Thomas Reich als CFO (Chief Financial Officer) COMPAREX AG leiden. Sinds 2009 zijn beiden lid van het Management Board van COMPAREX. Hansjörg Egger brengt meer dan 30 jaar management- en saleservaring op ICT-gebied met zich mee. Dr. Thomas Reich is sinds 2009 de Chief Financial Officer geweest en brengt ook een schat aan kennis met zich mee, doordat hij verschillende internationale functies binnen financieel management in zijn carrière heeft gehad. Beide managers vertegenwoordigen de continuïteit van de Groep en zullen de huidige koers in stand houden met een sterke focus op duurzame groei.
 

Dr. Klaus Elsbacher heeft een essentiële bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de organisatie in zijn rol als CEO. Hij heeft gezorgd voor de verdere groei van COMPAREX, reorganisatie van de onderneming en de positionering binnen de nieuwe markten in Europa, Azië, Afrika en Zuid-Amerika. De belangrijkste prestaties van de organisatie onder zijn leiding in deze periode zijn onder andere de fusie van de twee bedrijven PC-WARE en (het voormalige) COMPAREX, de succesvolle rebranding van PC-WARE naar COMPAREX met als doel een single-brand strategie, het verhogen van de omzet van € 833 miljoen in het fiscale jaar 2009/2010 naar € 1.066 miljoen in 2011/2012, evenals het toevoegen van nieuwe start-ups en overnames. Vandaag omvat de COMPAREX Groep meer dan 75 vestigingen in 28 verschillende landen. Dr. Elsbacher heeft dus met succes deze fase van COMPAREX afgerond en verlaat de Groep na deze prestatie zoals gepland. In de toekomst zal hij een nauwe band met het bedrijf behouden, als adviseur met een focus op de ondersteuning van strategische klanten.


Wilfried Pruschak, voorzitter van de Raad van Commissarissen van COMPAREX AG:
"Met het oog op de continuïteit voor onze klanten, medewerkers en zakelijke partners zijn we bijzonder trots dat we in staat zijn geweest om de diensten van Hansjörg Egger veilig te stellen en hem te presenteren als de nieuwe CEO van COMPAREX AG. Met hem aan het roer, zal de Groep in staat zijn om zijn leidende marktpositie verder uit te breiden. Ik zou graag van deze gelegenheid gebruik willen maken om Dr. Klaus Elsbacher hartelijk te danken voor zijn persoonlijke inzet voor de ontwikkeling van de COMPAREX Groep en zijn enorme prestaties in de afgelopen jaren. Hij heeft de koers voor een succesvolle toekomst uitgezet. Na het breken van de één miljard euro omzetbarrière in het afgelopen fiscale jaar, is COMPAREX goed uitgerust om haar klanten over de hele wereld te ondersteunen, als een mondiale speler in deze levendige sector."
 

 Hansjörg Egger, nieuwe CEO van COMPAREX AG:
"Ik kijk uit naar de nieuwe rol, want ik heb het geluk en het voorrecht om een bedrijf met goed gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers te leiden. Ik zal mijn uiterste best doen om ervoor te zorgen dat onze medewerkers er trots op zijn om hun kennis en enthousiasme aan onze klanten door te geven. Samen met mijn collega van het Management Board, Dr. Thomas Reich, zullen we de vastgestelde koers voor het bedrijf voortzetten. COMPAREX is zeer goed gepositioneerd, met een sterke klantenbasis en waardevolle ondersteunende partners. We willen de best mogelijke resultaten voor onze klanten leveren op het gebied van software, consultancy en dienstverlening. Software is de belangrijkste pijler van ons succes als bedrijf, ondersteund door de relevante ondersteunende diensten. Het is ons doel om de beste te zijn in de markt door ons te richten op onze belangrijkste en sterkste kernpunten."


Over COMPAREX

COMPAREX is een wereldwijde IT provider gespecialiseerd in licentiebeheer, software aankoop en technisch productadvies. Met meer dan 30 jaar ervaring, is COMPAREX een partner voor kleine en middelgrote ondernemingen, overheidsinstanties, industriële ondernemingen en multinationals uit verschillende segmenten van de economie. Het dienstenportfolio omvat advies over software en softwarelicentiebeheer voor meer dan 3.000 leveranciers evenals consultancy en professional services. Bij de COMPAREX Group  werken meer dan 2.450 medewerkers op 80 locaties in 35 landen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. In het fiscale jaar 2017/18 realiseerde de Group een omzet van €2,533 miljoen / $2,965 miljoen.

Neem contact op

Celine Duinsbergen

Celine Duinsbergen

Marketing Manager

Deel dit artikel