COMPAREX Press releases

COMPAREX Nederland neemt Agile Software en InfraControl over

Amsterdam, 21.03.2013 – IT-dienstverlener COMPAREX uit Amsterdam zal Agile Software en InfraControl uit Alphen aan den Rijn overnemen. Deze bedrijven maken nu nog onderdeel uit van de Solimas Groep. De activiteiten worden voorlopig onder eigen naam vanuit Alphen aan den Rijn voortgezet.

„COMPAREX heeft de ambitie om de activiteiten in de Midmarket en op het gebied van Software Asset Management sterk te laten groeien. Met deze transactie realiseren wij een belangrijke voorwaartse stap in de uitvoering van deze strategie.” Aldus Marc Betgem, Executive Vice President COMPAREX Benelux & South Africa. Agile Software en InfraControl zijn marktleider in Nederland op het gebied van software licensing en Software Asset Management dienstverlening aan grote en middelgrote organisaties en instellingen.

Maarten van Montfoort, Algemeen Directeur Solimas Groep: „Als onderdeel van COMPAREX kunnen wij onze klanten op veel bredere schaal adviseren en ondersteunen bij de aanschaf van softwarelicenties. Wij gaan nu ook internationaal opereren. Onze klanten profiteren hiermee direct van de schaalvoordelen van een grote internationaal aanwezige organisatie. Bovendien verdubbelt het aantal Software Asset Management consultants waardoor wij nu alle benodigde expertise in huis hebben.” COMPAREX is momenteel in 29 landen actief en heeft meer dan 2.350 certificeringen van ongeveer 55 softwarefabrikanten waaronder Microsoft, Oracle, IBM, VMWare en Citrix. Na de overname is COMPAREX de grootste Microsoft Large Account Reseller van Nederland.


Maarten van Montfoort en Marc Betgem

Grootste leverancier Software Asset Management-oplossingen

Deze transactie stelt de drie gevestigde partijen in staat om hun leidende posities verder uit te breiden. Na de overname zijn er bij COMPAREX in Nederland ruim 150 medewerkers in dienst en bedraagt de totale jaaromzet circa 250 miljoen euro. De activiteiten worden vanuit de kantoren in Amsterdam en Alphen aan den Rijn verder gecontinueerd. Agile Software blijft zich richten op Corporate Accounts en Healthcare terwijl COMPAREX haar leidende positie in de Public Sector en het Enterprise segment verder gaat uitbouwen. Alle Software Asset Management activiteiten worden samengebracht onder InfraControl. Hierdoor ontstaat de grootste leverancier van Software Asset Management-oplossingen in Nederland, met een grote diversiteit aan specialisaties en certificeringen op dit gebied.

De overnameplannen liggen bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) voor goedkeuring, waarbij de betrokken bedrijven verwachten dat de NMa in het tweede kwartaal van dit jaar haar beslissing zal nemen. De partijen wachten de beslissing af, voordat zij de overname zullen implementeren. Tot die tijd handelen alle betrokken bedrijven dus nog als onafhankelijke entiteiten.

In deze video lichten Maarten van Montfoort en Marc Betgem de achtergrond van deze overname toe.


Agile Software
Agile Software is expert op het gebied van softwarelicenties voor middelgrote en grote organisaties. Wij bieden onze klanten licentie adviezen, leveringen en beheer voor onder andere Microsoft, Adobe, Citrix, McAfee, Oracle, RES, Symantec en VMware. Daarnaast kan Agile Software de licenties van vrijwel alle andere softwareleveranciers leveren. www.agilesoftware.nl.

InfraControl
InfraControl is de grootste en meest innovatieve onafhankelijke Software Asset Management (SAM) en IT Asset Lifecycle Management (ITALM) consultancy organisatie van Nederland. Wij leveren advies en totaal oplossingen aan klanten zoals NS, ANWB, Enexis, RIVM, Delta Networks, GasUnie, Aegon en de Belastingdienst. InfraControl is geautoriseerd SAM partner van Microsoft, Oracle, Adobe, Symantec, Siemens en Autodesk. www.infracontrol.nl.


Over COMPAREX

COMPAREX is een wereldwijde IT provider gespecialiseerd in licentiebeheer, software aankoop en technisch productadvies. Met meer dan 30 jaar ervaring, is COMPAREX een partner voor kleine en middelgrote ondernemingen, overheidsinstanties, industriële ondernemingen en multinationals uit verschillende segmenten van de economie. Het dienstenportfolio omvat advies over software en softwarelicentiebeheer voor meer dan 3.000 leveranciers evenals consultancy en professional services. Bij de COMPAREX Group  werken meer dan 2.450 medewerkers op 80 locaties in 35 landen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. In het fiscale jaar 2017/18 realiseerde de Group een omzet van €2,533 miljoen / $2,965 miljoen.

Neem contact op

Celine Duinsbergen

Celine Duinsbergen

Marketing Manager

Deel dit artikel