COMPAREX Press releases

Overname Agile Software en InfraControl door COMPAREX definitief

Amsterdam, 25.04.2013 – De ACM (Autoriteit Consument & Markt, voormalig NMa) heeft op 16 april 2013 haar goedkeuring gegeven over de overname van Agile Software en InfraControl door COMPAREX. Beide overgenomen organisaties maakten deel uit van de Solimas Groep uit Alphen aan den Rijn. Zij zijn nu per direct onderdeel van de internationaal opererende COMPAREX Groep. De activiteiten worden onder eigen naam vanuit Alphen aan den Rijn voortgezet. In totaal werken nu ruim 150 medewerkers binnen de 3 organisaties.

Agile Software voegt per direct ‘onderdeel van de COMPAREX Group‘ aan haar bedrijfsnaam toe. De organisatie blijft zich richten op het adviseren rondom software licensering aan Corporate Accounts en het Healthcare segment. Alle Software Asset Management activiteiten worden samengebracht onder de naam InfraControl. Ook de Software & IT Asset Management afdeling van COMPAREX gaat onder de InfraControl vlag verder. Hierdoor wordt InfraControl de grootste leverancier van Software Asset Management oplossingen en diensten in Nederland, met een grote diversiteit aan specialisaties en certificeringen op dit gebied.


Nieuwe directie

De overname brengt ook een aantal wijzigingen in de directie van de organisatie met zich mee. Marc Betgem wordt als Executive Vice President Benelux & South Africa van COMPAREX eindverantwoordelijk voor de gehele organisatie.
Maarten van Montfoort (voormalig Algemeen Directeur Solimas Groep) gaat de rol van Director Services Benelux vervullen. Hij neemt hiermee de functie over van Ricardo Koelemij, die na 13 dienstjaren de COMPAREX organisatie op eigen verzoek per 1 juli 2013 formeel gaat verlaten. Van Montfoort wordt verantwoordelijk voor zowel InfraControl als de business unit met de solution advisors. Daarnaast vervult hij de rol van CFO van COMPAREX Benelux.


Naast deze wijzigingen is er ook een aantal zaken gelijk gebleven. Michel van Teijlingen blijft Commercieel Directeur van COMPAREX Nederland in Amsterdam. Sander Blom blijft eveneens in de rol van Commercieel Directeur voor de organisatie Agile Software in Alphen aan den Rijn.


„Met het afronden van deze transactie zijn wij klaar voor de toekomst. Ik ben ontzettend blij dat we nu plannen met elkaar kunnen gaan maken om onze leidende positie verder uit te breiden. Ook vanuit de markt, onze klanten en vendoren heb ik louter positieve geluiden opgevangen over deze stap.” Aldus Marc Betgem, Executive Vice President COMPAREX Benelux & South Africa.


Over COMPAREX

COMPAREX is een wereldwijde IT provider gespecialiseerd in licentiebeheer, software aankoop en technisch productadvies. Met meer dan 30 jaar ervaring, is COMPAREX een partner voor kleine en middelgrote ondernemingen, overheidsinstanties, industriële ondernemingen en multinationals uit verschillende segmenten van de economie. Het dienstenportfolio omvat advies over software en softwarelicentiebeheer voor meer dan 3.000 leveranciers evenals consultancy en professional services. Bij de COMPAREX Group  werken meer dan 2.450 medewerkers op 80 locaties in 35 landen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. In het fiscale jaar 2017/18 realiseerde de Group een omzet van €2,533 miljoen / $2,965 miljoen.

Neem contact op

Celine Duinsbergen

Celine Duinsbergen

Marketing Manager

Deel dit artikel