COMPAREX Press releases

Persbericht: COMPAREX lanceert nieuwe diensten in 2014

Amsterdam, 09.01.2014 – COMPAREX kondigt een aantal nieuwe diensten voor haar klanten aan. De organisatie uit Amsterdam, onderdeel van de wereldwijd opererende COMPAREX Group, is nadrukkelijk in beweging. De overname van Agile Software en InfraControl is inmiddels afgerond en de integratie van de organisaties verloopt boven verwachting.

Nieuwe COMPAREX-diensten
De overname van Agile Software en InfraControl versterkt de autoriteit van COMPAREX op het gebied van licentiebeheer en -advies. De organisatie heeft reeds jarenlange ervaring op dit gebied. Dit wordt onderstreept door de ontwikkeling van innovatieve diensten, welke gelanceerd worden door de COMPAREX Group. COMPAREX zal haar eigen Software Asset Management service ‘SAM2GO’ op internationaal niveau gaan aanbieden. Met de inzet van SAM2GO beschikt de klant op ieder gewenst moment over informatie met betrekking tot haar huidige compliance niveau en daarmee mogelijk samenhangende risico’s. Daarnaast biedt het inzicht in potentiële kostenbesparingen.
Op het gebied van inkoop is COMPAREX in staat om organisaties exclusieve inkoopvoorwaarden voor softwarelicenties te bieden, doordat gebruik gemaakt wordt van internationale prijsvergelijkingen. Daarnaast zijn klanten vanaf nu ook in staat om direct toegang te krijgen tot hun orderinformatie middels de web-based portal COMPAREXonline. Deze portal biedt klanten een single point of contact om gemakkelijk licenties aan te schaffen, contracten te beheren en up-to-date rapportages in te zien. Tijdens de nieuwjaarsreceptie, die COMPAREX op 14 januari voor haar klanten organiseert, wordt verder ingegaan op de ontwikkelingen die in 2014 op de agenda staan. 


Succesvolle integratie
De overname van Agile Software en InfraControl is inmiddels afgerond en de integratie van de organisaties verloopt boven verwachting. De Software Asset Management afdeling van COMPAREX is volledig samengevoegd met InfraControl. Alle SAM diensten worden vanaf januari 2014 uitgevoerd onder de naam InfraControl. "Direct na de overname hebben wij een strategisch plan opgesteld. We lopen momenteel in alle opzichten voor op de planning. ‘Nieuwe’ collega‘s weten elkaar uitstekend te vinden en de organisaties vullen elkaar erg goed aan. Klanten profiteren hierdoor van nog bredere kennis en expertise en schaalvoordelen ten aanzien van de inkoop van softwarelicenties. Zowel klanten als medewerkers profiteren van de overname en zijn de organisaties trouw gebleven. Volgens mij is dat een uniek gegeven. Ik kijk dan ook met veel vertrouwen naar de toekomst. Buiten de nieuwe diensten die de COMPAREX Group heeft gelanceerd, ontwikkelen wij ons ook lokaal op meerdere gebieden. Zo zijn wij straks in staat om alle COMPAREX klanten digitaal te leveren en te factureren door middel van e-delivery en e-invoicing. Dit levert zowel de klant als onszelf logistieke voordelen op.” Aldus Maarten van Montfoort, Director Services & CFO Benelux van COMPAREX.Directieteam, v.l.n.r.: Sander Blom, Marc Betgem, Michel van Teijlingen en Maarten van Montfoort.

Overname gezien als voorbeeld binnen de COMPAREX Group
Ook op financieel gebied worden over de gehele linie uitstekende resultaten geboekt. De organisatie, die een gebroken boekjaar kent, liet goede cijfers zien tijdens de recente bekendmaking van de halfjaarcijfers van de COMPAREX Group in Leipzig. Marc Betgem, Executive Vice President Benelux & South Africa: “Al een aantal jaar presteert de COMPAREX Group goed en leveren wij als Nederlandse organisatie daaraan een belangrijke bijdrage. Natuurlijk is het mooi dat we prima cijfers kunnen overleggen. Maar op dit moment ben ik vooral verheugd dat wij laten zien wat we samen met Agile Software en InfraControl bereiken. Deze overname wordt binnen de COMPAREX Group dan ook als een voorbeeld gezien voor verdere groei van de gehele organisatie. Daar ben ik natuurlijk bijzonder trots op.”

--------------------------------------------------------------

Directieteam COMPAREX Nederland:

Marc Betgem                                                                                    
Executive Vice President Benelux & South Africa     
Tel: +31 (0)20 2586 855
Email:    marc.betgem@comparex.nl                                          

Maarten van Montfoort
Director Services & CFO Benelux
Tel: + 31 (0)88 560 56 00
Email: Maarten.van.montfoort@comparex.nl

Michel van Teijlingen
Commercieel Directeur COMPAREX Nederland B.V.
Tel: + 31 (0)20 2586 761
Email:  michel.van.teijlingen@comparex.nl

Sander Blom 
Commercieel Directeur Agile Software B.V.
Tel: +31 (0)88 560 56 78
Email: S.blom@agilesoftware.nl
 

 

 


Over COMPAREX

COMPAREX is een wereldwijde IT provider gespecialiseerd in licentiebeheer, software aankoop en technisch productadvies. Met meer dan 30 jaar ervaring, is COMPAREX een partner voor kleine en middelgrote ondernemingen, overheidsinstanties, industriële ondernemingen en multinationals uit verschillende segmenten van de economie. Het dienstenportfolio omvat advies over software en softwarelicentiebeheer voor meer dan 3.000 leveranciers evenals consultancy en professional services. Bij de COMPAREX Group  werken meer dan 2.450 medewerkers op 80 locaties in 35 landen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. In het fiscale jaar 2017/18 realiseerde de Group een omzet van €2,533 miljoen / $2,965 miljoen.

Neem contact op

Celine Duinsbergen

Celine Duinsbergen

Marketing Manager

Deel dit artikel