COMPAREX Press releases

Wilfried Pruschak nieuwe CEO van de COMPAREX Groep

Leipzig, 02.04.2014 – COMPAREX heeft Wilfried Pruschak per direct aangesteld als nieuwe CEO. Vanaf 1 april, de start van het nieuwe boekjaar voor COMPAREX, vormt hij samen met Hansjörg Egger (COO) en Thomas Reich (CFO) het Management Board van de internationale organisatie.

De reden voor deze stap is de constante groei die COMPAREX doormaakt. Met een duidelijke focus op software licensing en softwarebeheer heeft de organisatie haar positie in het fiscale jaar 2013-2014 sterk verbeterd. De omzet steeg met EUR 349 miljoen tot EUR 1,54 miljard, een toename van 29%. Tegelijkertijd heeft het bedrijf haar winst zien verdrievoudigen in het afgelopen jaar. Ook voor het komende boekjaar staan verdere overnames en zelfstandige expansie op de agenda, om internationaal nog verder te groeien.

Wilfried Pruschak

Wilfried Pruschak, CEO van COMPAREX: “Ik heb de ontwikkeling van COMPAREX al meerdere jaren van dichtbij meegemaakt en ik ben zeer verheugd dat ik nu een actieve rol kan spelen in deze dynamische en innovatieve organisatie. We hebben veel plannen voor het komende boekjaar. We zullen diverse strategische stappen nemen die erop gericht zijn dat de COMPAREX Groep zich over de gehele linie blijft ontwikkelen.”


Over COMPAREX

COMPAREX is een wereldwijde IT provider gespecialiseerd in licentiebeheer, software aankoop en technisch productadvies. Met meer dan 30 jaar ervaring, is COMPAREX een partner voor kleine en middelgrote ondernemingen, overheidsinstanties, industriële ondernemingen en multinationals uit verschillende segmenten van de economie. Het dienstenportfolio omvat advies over software en softwarelicentiebeheer voor meer dan 3.000 leveranciers evenals consultancy en professional services. Bij de COMPAREX Group  werken meer dan 2.450 medewerkers op 80 locaties in 35 landen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. In het fiscale jaar 2017/18 realiseerde de Group een omzet van €2,533 miljoen / $2,965 miljoen.

Neem contact op

Celine Duinsbergen

Celine Duinsbergen

Marketing Manager

Deel dit artikel