COMPAREX Press releases

COMPAREX neemt Mexicaanse IT-specialist PERIFEL over

Leipzig, 22.05.2014 – Als onderdeel van haar internationale expansieplan heeft IT dienstverlener COMPAREX de Mexicaanse IT-organisatie PERIFEL overgenomen. De acquisitie opent de Latijns-Amerikaanse markt verder voor de COMPAREX Groep, die nu vestigingen in 31 landen heeft. De Mexicaanse organisatie, die meer dan 70 professionals in dienst heeft, blijft opereren onder het huidige management en de merknaam PERIFEL.


John Havlick, COMPAREX Executive Vice President Asia Pacific & Americas: “Ik ben blij met de overname en deze expansie van COMPAREX in de Latijns-Amerikaanse markt. Ik wil het PERIFEL team van harte verwelkomen. Mexico is de 14e economie in de wereld en een markt met een hoog groeipotentieel voor onze belangrijkste partners en klanten. We kijken ernaar uit om in deze belangrijke markt te groeien met een sterke organisatie zoals PERIFEL.”
 

PERIFEL’s CEO Jorge Meléndez en zijn management team zullen de leiding van de organisatie voortzetten. De officiële naam van de organisatie is vanaf nu PERIFEL, Member of COMPAREX Group. Jorge Meléndez: “In de afgelopen jaren is PERIFEL uitgegroeid tot één van Mexico’s leidende IT-bedrijven. In COMPAREX hebben we een internationale organisatie gevonden die net als wij ook groei nastreeft. PERIFEL heeft in Mexico een sterk partnership met Microsoft, terwijl COMPAREX één van Microsoft’s grootste LSP-partners is in de EMEA regio. Gecombineerd met onze gezamenlijke groeivisie, levert dit een perfecte match op waarvan onze klanten optimaal kunnen profiteren.”


Jorge Meléndez, CEO PERIFEL


PERIFEL is opgericht in 1992 als een IT-dienstverlener. Nu biedt de organisatie diverse oplossingen die gebaseerd zijn op Microsoft-technologieën. Als onderdeel van de COMPAREX Groep is PERIFEL in staat om haar klanten een uitgebreider pakket aan diensten en oplossingen te leveren. Bovendien biedt de internationale aanwezigheid van COMPAREX verschillende voordelen voor PERIFEL’s huidige klanten en partners.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Over PERIFEL
PERIFEL is een Mexicaanse IT-dienstverlener en Microsoft Gold Partner. De organisatie streeft ernaar om IT zo in te zetten dat de business doelstellingen van hun klanten behaald worden en hun productiviteit verhoogd wordt. Met meer dan 20 jaar ervaring bedient PERIFEL klanten in het overheids- en commerciële segment. Het hoofdkantoor van de organisatie is gevestigd in Monterrey. Daarnaast beschikt PERIFEL nog over vestigingen in Mexico City en Guadalajara. Met 70 werknemers worden klanten door heel Mexico bediend. In het fiscale jaar 2012/2013 genereerde de organisatie een omzet van USD 23 miljoen. PERIFEL is in 2014 uitgeroepen tot een ‘Great Place to Work’.

 


Over COMPAREX

COMPAREX is een wereldwijde IT provider gespecialiseerd in licentiebeheer, software aankoop en technisch productadvies. Met meer dan 30 jaar ervaring, is COMPAREX een partner voor kleine en middelgrote ondernemingen, overheidsinstanties, industriële ondernemingen en multinationals uit verschillende segmenten van de economie. Het dienstenportfolio omvat advies over software en softwarelicentiebeheer voor meer dan 3.000 leveranciers evenals consultancy en professional services. Bij de COMPAREX Group  werken meer dan 2.450 medewerkers op 80 locaties in 35 landen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. In het fiscale jaar 2017/18 realiseerde de Group een omzet van €2,533 miljoen / $2,965 miljoen.

Neem contact op

Celine Duinsbergen

Celine Duinsbergen

Marketing Manager

Deel dit artikel