COMPAREX Press releases

IBM bekroont COMPAREX Nederland met internationale award in Las Vegas

Amsterdam, 28.10.2014 – COMPAREX heeft op 26 oktober de Worldwide Business Partner Risk Analytics Excellence Award van IBM gewonnen. De award werd uitgereikt tijdens IBM Insight in Las Vegas. Dit is hét partner- en eindgebruikersevenement van IBM op het gebied van Business Analytics en Information Management. Het komt slechts zelden voor dat een Nederlandse IBM-partner een dergelijke wereldwijde award toegewezen krijgt. Zowel de IT-service provider uit Amsterdam, als IBM Nederland, zijn dan ook bijzonder trots op deze erkenning.

COMPAREX heeft zich de afgelopen jaren nadrukkelijk gespecialiseerd als partner voor IBM. Als één van de weinige organisaties in Nederland beschikt COMPAREX over alle IBM-certificeringen voor de 25 software productgroepen die IBM kent. Ook is het netwerk binnen de gehele IBM software groep groot. Hiermee is COMPAREX uitstekend in staat om klanten te adviseren bij hun uitdagingen en wensen op dit gebied. Met de kennis die de organisatie bezit legt zij klanten de beste opties voor, zowel functioneel als prijstechnisch.

IBM Nederland trots op ‘terechte erkenning’

Volgens IBM Nederland is de award meer dan terecht. De organisatie is trots dat één van hun partners in Nederland op dit grote podium bekroond is. Richard van Laar, Channel Manager Business Analytics van IBM Nederland: “Het zegt alles over onze huidige samenwerking, die bijzonder prettig is. COMPAREX heeft zich de afgelopen jaren met een speciaal team specifiek toegelegd op het adviseren van klanten rondom IBM-oplossingen. Dat betaalt zich uit en zien we nu terug in deze erkenning op internationaal niveau. COMPAREX heeft niet alleen kennis van onze oplossingen en licentiestructuren, zij weten tevens ontzettend goed wat er bij hun klanten speelt. Zij vormen voor ons dan ook de perfecte toegevoegde waarde richting onze eindgebruikers. Ik wil COMPAREX bij deze nogmaals van harte feliciteren. Wat ons betreft staat deze award in brede zin symbool voor de succesvolle en plezierige samenwerking.“

Nederland als voorbeeld voor gehele COMPAREX Groep

Niet alleen in Nederland zorgt deze award voor vrolijke gezichten bij COMPAREX. Ook andere vestigingen binnen de COMPAREX Group kunnen gebruikmaken van de IBM-kennis en -expertise van de Nederlandse organisatie. COMPAREX is inmiddels in 31 landen wereldwijd gevestigd. De manier waarop COMPAREX Nederland samenwerkt met IBM wordt als voorbeeld gezien voor de internationale organisatie.

Winnen van wereldwijde award uniek voor Nederlandse organisatie

“De relatie met IBM is sterk gegroeid sinds wij een team van dedicated IBM-specialisten aan boord hebben. We beschikken daardoor over een groot netwerk binnen de IBM-organisatie. Dit koppelen we aan onze eigen kennis over de oplossingen en licentiemodellen. Met deze competenties zijn wij in staat onze klanten optimaal te begeleiden in de wereld van onder andere Business Analytics, Cloud, Mobility en Big Data. Een wereld die voor klanten op het eerste oog vaak complex is, door de vele mogelijkheden die IBM hierin biedt. Binnen de COMPAREX Group houdt men onze manier van werken nauwlettend in de gaten. Bij het internationale management van de organisatie heeft IBM ook een grote focus. We zijn er van overtuigd dat deze erkenning bijdraagt aan een nog betere samenwerking op internationaal niveau, omdat we nu nog beter op de kaart staan bij IBM.”, aldus Bart Idenburg, Solution Advisor IBM bij COMPAREX, die de award in Las Vegas kreeg uitgereikt.

Over COMPAREX Nederland

Software is de motor voor bedrijven om innovatiever te werken. Steeds vaker wordt software afgenomen als een dienst. Het maakt de aanschaf en het beheer van softwarelicenties steeds complexer.

COMPAREX is dé adviseur op het gebied van softwarelicenties. Wij streven ernaar klanten volledig te ontzorgen in dit proces. Wij adviseren middelgrote en grote organisaties op het gebied van licentie-inkoop en beheer. Daarnaast kunt u bij COMPAREX terecht voor uitdagingen op het gebied van Big Data, Virtualisatie, Cloud Computing en Mobility & Security. COMPAREX is marktleider in Nederland.

Veranderingen in de markt vragen een aanpassing in de wijze waarop wij onze klanten bedienen.  Met nieuwe proposities onderscheiden wij ons duidelijk in de markt. Deze proposities maken het voor klanten eenvoudiger om op de meest efficiëntie manier gebruik te maken van hun softwarelicenties. Transparantie staat hierbij voorop.

Sinds 2013 beschikt COMPAREX over 2 vestigingen in Nederland. In Amsterdam en Alphen aan den Rijn werken in totaal 150 mensen. COMPAREX Nederland B.V. is ISO 9001-2008 gecertificeerd.


Over COMPAREX

COMPAREX is een wereldwijde IT provider gespecialiseerd in licentiebeheer, software aankoop en technisch productadvies. Met meer dan 30 jaar ervaring, is COMPAREX een partner voor kleine en middelgrote ondernemingen, overheidsinstanties, industriële ondernemingen en multinationals uit verschillende segmenten van de economie. Het dienstenportfolio omvat advies over software en softwarelicentiebeheer voor meer dan 3.000 leveranciers evenals consultancy en professional services. Bij de COMPAREX Group  werken meer dan 2.450 medewerkers op 80 locaties in 35 landen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. In het fiscale jaar 2017/18 realiseerde de Group een omzet van €2,533 miljoen / $2,965 miljoen.

Neem contact op

Celine Duinsbergen

Celine Duinsbergen

Marketing Manager

Deel dit artikel