COMPAREX Press releases

Partnership tussen Qwise en PC-WARE optimaliseert dienstverlening naar klanten

Amsterdam, 03.05.2011 – Qwise, specialist in virtualisatie en cloud computing, en PC-WARE, toonaangevend IT-licentiespecialist, zijn gestart met een intensieve samenwerking. De bedrijven zien hun klanten als de grote winnaars van het partnership, omdat ze elkaars portfolio aanvullen. PC-WARE voegt gespecialiseerde ondersteuning en kennis op het gebied van licenties toe en Qwise voegt een breed pakket aan virtualisatiediensten en –advies en cloudoplossingen toe.

PC-WARE en Qwise werkten al op projectbasis samen, maar hebben nu hun samenwerking geïntensiveerd en geformaliseerd. Dankzij PC-WARE hebben de klanten van Qwise direct toegang tot de licentiekennis en de expertise in Software Asset Management. De klanten van PC-WARE profiteren door de samenwerking van bredere ondersteuning en service in met name virtualisatie- en cloudtrajecten. PC-WARE en Qwise trekken tevens gezamenlijk op bij het werven van nieuwe klanten.

Complementaire dienstverlening
Marc Betgem, tot voor kort Algemeen Directeur Nederland van PC-WARE en sinds 1 april 2011 verantwoordelijk voor de gehele PC-WARE Benelux organisatie, is blij met het partnership: “Qwise is in Nederland één van de toonaangevende IT-dienstverleners op het gebied van cloud computing en virtualisatie en die diensten, advisering en service bieden wij graag aan onze klanten. De samenwerking biedt ons ook de gelegenheid om onze toegevoegde waarde en expertise bij bedrijven en instellingen al in het adviestraject aan te tonen. Hierdoor kunnen we onze klanten totaaloplossingen op het gebied van software aanbieden, van advies bij de aanschaf tot en met de installatie en het beheer van softwarelicenties. In eerdere samenwerking is al duidelijk geworden dat we complementair zijn en dat we ook uitstekend als bedrijven bij elkaar passen; wat betreft omvang, cultuur en in onze serviceopvattingen.”

Sterkere propositie
Directeur Abram Schermer van Qwise ziet in de samenwerking alleen maar voordelen. “We hebben nu rechtstreeks beschikking over de licentiekennis en –ervaring van PC-WARE voor een breed softwareaanbod. Dat maakt onze propositie sterker: het betekent dat we onze bestaande en nieuwe klanten beter van dienst kunnen zijn bij advies over licenties en Software en Asset Management. Dankzij de sterke en internationale positie van PC-WARE – het bedrijf is onder één van de grootste Microsoft Large Account Reseller in de gehele EMEA-regio – kunnen wij bovendien concrete inkoopvoordelen aan onze klanten doorgeven. Daarbij verloopt de samenwerking bijzonder prettig.”

Over Qwise
Qwise, onderdeel van de Vision IT Group is specialist in virtualisatie en cloud computing. Het bedrijf zorgt ervoor dat bedrijfsapplicaties en -informatie altijd en overal beschikbaar zijn. Hiervoor heeft het bedrijf 100 hoog opgeleide en ervaren experts in dienst die zorgen voor een optimale integratie van diverse systemen met technologieën van onder andere Citrix, HP, Microsoft, NetApp, RES Software en VMware. Qwise zet haar kennis in door middel van consultancy, implementatie, outsourcing en detachering. In september 2010 heeft Qwise Nebula Worqspace geïntroduceerd, een werkplekvorm volledig uit de cloud, die afzonderlijke applicaties geïntegreerd en op maat aanbiedt.

Qwise is één van de toonaangevende Citrix Authorized Learning Centers (CALC) in de Benelux en tevens Microsoft Certified Partner for Learning Solutions en RES Authorized Learning Center. Qwise is gevestigd in Amsterdam.


Over COMPAREX

COMPAREX is een wereldwijde IT provider gespecialiseerd in licentiebeheer, software aankoop en technisch productadvies. Met meer dan 30 jaar ervaring, is COMPAREX een partner voor kleine en middelgrote ondernemingen, overheidsinstanties, industriële ondernemingen en multinationals uit verschillende segmenten van de economie. Het dienstenportfolio omvat advies over software en softwarelicentiebeheer voor meer dan 3.000 leveranciers evenals consultancy en professional services. Bij de COMPAREX Group  werken meer dan 2.450 medewerkers op 80 locaties in 35 landen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. In het fiscale jaar 2017/18 realiseerde de Group een omzet van €2,533 miljoen / $2,965 miljoen.

Neem contact op

Celine Duinsbergen

Celine Duinsbergen

Marketing Manager

Deel dit artikel