COMPAREX Press releases

COMPAREX neemt Amerikaanse Cloud-specialist CloudBearing over.

Amsterdam, 03.11.2014 – De internationale IT service provider COMPAREX heeft de overname van CloudBearing aangekondigd. De acquisitie stelt COMPAREX in staat om Microsoft Office 365 en Azure oplossingen bij klanten in de Verenigde Staten uit te rollen en te beheren.

Microsoft heeft CloudBearing meerdere malen erkend voor hun leidende rol als Microsoft Cloud-partner in de Verenigde Staten. In 2014 zijn zij tot US Education Platform Partner of the Year benoemd. Een jaar eerder won CloudBearing de Microsoft Cloud Partner of the Year Award in de Eastern Region.

Versterken van positie op Amerikaanse markt
“Ik ben erg verheugd om CloudBearing te verwelkomen bij het COMPAREX team. Als een ‘born in the cloud’ organisatie, hebben zij in de Verenigde Staten de standaarden gezet voor het uitrollen en beheren van Microsoft Cloud oplossingen”, aldus John Havlick, COMPAREX Executive Vice President APAC and Americas. “Doordat we hun kennis kunnen combineren met het specialisme van COMPAREX versterken we onze positie op de Amerikaanse markt aanzienlijk.”
Nicholas Vossburg, de huidige CEO van CloudBearing, treedt toe tot COMPAREX USA als Director of Cloud Services. “Ik ben trots op wat we met CloudBearing hebben bereikt,” zegt Vossburg. “We hebben vanaf het begin een leidende rol kunnen spelen als het gaat om advisering rondom Microsoft Cloud oplossingen. Nu we onze krachten hebben gebundeld met COMPAREX, kunnen we onze innovatieve diensten rondom Microsoft Office365 en Azure op een grotere schaal aanbieden.”

Kennis toepassen in lokale Cloud-strategie
De overname van CloudBearing wordt ook bij COMPAREX in Nederland met veel enthousiasme ontvangen. “Met deze acquisitie zet COMPAREX niet alleen een grote stap in de Verenigde Staten. Wij kunnen de kennis en expertise van CloudBearing ook in Nederland toepassen in onze lokale Cloud-strategie” aldus Maarten van Montfoort, Director of Services bij COMPAREX in Nederland. “Wij zijn door deze overname in staat om aanvullende diensten op het gebied van advies, uitrol en beheer van Cloud-technologie sneller in de markt zetten. De overname van CloudBearing bevestigt dat de core business van COMPAREX wordt uitgebreid. Naast software licensing richt de organisatie zich de komende periode op aanverwante dienstverlening, waarbij Cloud een grote rol van betekenis speelt.”

--------------------------------------------------------------------
Over de COMPAREX Group
De COMPAREX Group is een internationale, leveranciersonafhankelijke IT service provider. Naast advies over software en softwarelicentie beheer, omvat het portfolio van de groep een uitgebreid pakket van cross-vendor consulting.
COMPAREX is een Microsoft EMEA Licensing Solutions Partner (LSP) en beschikt over meer dan 3.300 certificeringen van 60 leveranciers, waaronder Oracle, Citrix, VMware, Adobe, Symantec, Good, IBM en EMC.
Bij de COMPAREX Group werken meer dan 2.000 medewerkers op 80 locaties in 31 landen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. In het fiscale jaar 2013/14 realiseerde de Group een omzet van €1.514 miljard / $2 miljard. In Nederland bedient COMPAREX klantrelaties samen met zusterorganisaties Agile Software en InfraControl.


Over COMPAREX

COMPAREX is een wereldwijde IT provider gespecialiseerd in licentiebeheer, software aankoop en technisch productadvies. Met meer dan 30 jaar ervaring, is COMPAREX een partner voor kleine en middelgrote ondernemingen, overheidsinstanties, industriële ondernemingen en multinationals uit verschillende segmenten van de economie. Het dienstenportfolio omvat advies over software en softwarelicentiebeheer voor meer dan 3.000 leveranciers evenals consultancy en professional services. Bij de COMPAREX Group  werken meer dan 2.450 medewerkers op 80 locaties in 35 landen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. In het fiscale jaar 2017/18 realiseerde de Group een omzet van €2,533 miljoen / $2,965 miljoen.

Neem contact op

Celine Duinsbergen

Celine Duinsbergen

Marketing Manager

Deel dit artikel