COMPAREX Press releases

Single-brand strategie voor verdere internationale groei: PC-WARE wordt COMPAREX

Amsterdam, 05.05.2011 – IT-dienstverlener PC-WARE Information Technologies AG en haar vestigingen in 28 landen wereldwijd, zullen in de toekomst opereren onder de naam COMPAREX. Deze aanpak, waarin één merknaam zal worden gehanteerd, is geïnitieerd om de groeistrategie van de organisatie te ondersteunen. De komende drie jaar zal gefaseerd een gestandaardiseerd portfolio worden ingevoerd in alle regio´s waar de Groep actief is. Naast softwareverkoop en –licentie management, zal de Groep een groot aanbod van consultancy en andere IT-services gaan aanbieden. Het bedrijf heeft zichzelf tevens als doel gesteld om in de komende drie jaar haar omzet, welke het afgelopen boekjaar EUR 975 miljoen bedroeg, te verdubbelen.

De bedrijfsnaam COMPAREX is met onmiddellijke ingang van kracht bij de Duitse vestigingen van de organisatie. In het najaar van 2011 zullen alle internationale vestigingen binnen de Groep volgen en de naam COMPAREX gaan voeren. Met het rebranden van de Groep reageert COMPAREX op huidige trends in het IT-landschap en op eisen van haar klanten, van waaruit vraag is naar een ´single point of contact´ voor vendoronafhankelijke diensten en flexibele IT-infrastructuren. COMPAREX streeft naar een homogeen portfolio door het volgen van een eenduidige en gestandaardiseerde aanpak.

Klaus Elsbacher, CEO van de COMPAREX Groep, beargumenteert deze stap als volgt: “Onze internationale aanwezigheid is aanzienlijk vergroot in de afgelopen jaren. We opereren nu met 75 kantoren in 28 landen en bieden een veelomvattend aanbod van diensten rondom software en ITinfrastructuur. Vooruitkijkend, is het essentieel dat we een merknaam hebben die wereldwijd, tijdloos en toekomstgericht is, en tevens de essentie van ons uitgebreide portfolio omvat.”

Parallel aan de aankondiging van deze rebranding, heeft de Groep haar voorlopige resultaten voor het fiscale jaar 2010-2011 bekendgemaakt. Het zijn de beste cijfers ooit in het bestaan van de onderneming. De totale omzet is ten opzichte van het jaar ervoor met 17,1% gestegen tot een recordhoogte van EUR 975,1 miljoen. Deze prestatie is vooral toe te wijden aan de organische groei binnen de Groep. De stijgende lijn van de Groep is tevens terug te zien in de hoogte van haar EBIT, welke het afgelopen jaar significant is gestegen tot bijna 11 miljoen euro. Deze voorlopige resultaten dienen nog wel te worden goedgekeurd door de Raad van Commissarissen.

De Nederlandse PC-WARE organisatie, welke vanaf het najaar van 2011 de naam COMPAREX zal gaan dragen, behoort al jaren tot de best presterende PC-WARE vestigingen. In termen van rendement was zij het afgelopen jaar zelfs de best scorende dochter van de Duitse moedermaatschappij. Marc Betgem, Algemeen Directeur PC-WARE Benelux, kijkt daarom met bijzonder veel genoegen terug op het afgelopen boekjaar. Tevens ziet hij de nieuwe Groepsstrategie met veel vertrouwen tegemoet: “De strategie die op dit moment op Management- en Groepsniveau wordt gevolgd, ligt exact in lijn met de koers die we in Nederland varen. We richten ons steeds meer op aanvullende diensten, om op die manier onze toegevoegde waarde die we aan onze klanten kunnen leveren te vergroten. Een sterke merknaam en een eenduidig portfolio spelen hier een belangrijke rol in.”

Over COMPAREX
De COMPAREX Groep is een fabrieksonafhankelijke IT service provider met international bereik. Leunend op meer dan 30 jaar ervaring in het plannen en uitvoeren van server en client infrastructuren, heeft COMPAREX zichzelf neergezet als een partner voor het MKB, overheidsinstanties, industriële bedrijven en wereldwijd opererende organisaties in diverse marktsegmenten. Naast softwareverkoop en –licentie management, omvat het portfolio van de Groep een groot aanbod van consulting en dienstenpakketten. In dit gebied ligt de focus op IT infrastructuur, virtualisatie, communicatie, IT security, systems management en cloud computing. Daarnaast beschikt de Groep over een MultiVendor helpdesk en biedt het een breed aanbod van trainingen via de COMPAREX Academy. COMPAREX is een Microsoft EMEA Large Account Reseller (LAR) en heeft momenteel meer dan 2300 certificaten in haar bezit, van omstreeks 30 verschillende leveranciers, waaronder Citrix, VMware, Adobe, Symantec, McAfee maar ook van Hitachi, IBM en EMC. Ontwikkeld vanuit PC-WARE Information Technologies AG, heeft COMPAREX op het moment 1700 personen in dienst, die hun werk verrichten vanuit 75 kantoren in 28 landen binnen Europa, Azië en Afrika. In het fiscale jaar 2010-2011 bedroeg de totale omzet EUR 975 miljoen. Voor meer informatie over COMPAREX kijkt u op www.comparex.de.


Over COMPAREX

COMPAREX is een wereldwijde IT provider gespecialiseerd in licentiebeheer, software aankoop en technisch productadvies. Met meer dan 30 jaar ervaring, is COMPAREX een partner voor kleine en middelgrote ondernemingen, overheidsinstanties, industriële ondernemingen en multinationals uit verschillende segmenten van de economie. Het dienstenportfolio omvat advies over software en softwarelicentiebeheer voor meer dan 3.000 leveranciers evenals consultancy en professional services. Bij de COMPAREX Group  werken meer dan 2.450 medewerkers op 80 locaties in 35 landen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. In het fiscale jaar 2017/18 realiseerde de Group een omzet van €2,533 miljoen / $2,965 miljoen.

Neem contact op

Celine Duinsbergen

Celine Duinsbergen

Marketing Manager

Deel dit artikel