COMPAREX Press releases

PC-WARE Nederland breidt dienstenportfolio uit naar Benelux en wijzigt organisatiestructuur

Amsterdam, 30.05.2011 – PC-WARE Information Technologies B.V. zal zich met haar meest vooraanstaande diensten in de nabije toekomst nadrukkelijker profileren in de gehele Benelux regio. De software licentiespecialist biedt per direct haar expertise op het gebied van Oracle- en Microsoft-oplossingen aan in de Belgische en Luxemburgse markt. Ook zullen diensten op het gebied van Software Asset Management (SAM) en virtualisatie in deze landen worden aangeboden. Deze ontwikkeling is een direct gevolg van de recente aanstelling van Marc Betgem als Algemeen Directeur PC-WARE Benelux. Betgem heeft de afgelopen jaren succesvol leiding gegeven aan de Nederlandse PC-WARE organisatie.

Personele wijzigingen
Deze stappen zorgen voor diverse personele wijzigingen binnen de organisatie. Ricardo Koelemij zal per 1 juni 2011 Director Services Benelux worden. Hij wordt hiermee verantwoordelijk voor het complete dienstenportfolio, dat bestaat uit Solution Advising en Software Asset Management, van PC-WARE in de Benelux. Koelemij was de afgelopen vijf en een half jaar als Commercieel Directeur verantwoordelijk voor het commerciële beleid van PC-WARE Nederland. Michel van Teijlingen, die het afgelopen jaar de rol van Sales Manager heeft bekleed, zal op zijn beurt vanaf 1 juni de positie van Koelemij als Commercieel Directeur van PC-WARE Nederland overnemen.

Ook binnen de business unit Solution Advising, waar het dienstenportfolio binnen specifieke oplossingsgebieden ondergebracht is, treden er enkele wijzigingen op. Oscar Romijn neemt per 1 juni de positie in van Business Unit Manager Solution Advising Benelux. Romijn wordt hiermee verantwoordelijk voor de uitvoering van de advisering rondom Microsoft, virtualisatie en SAM.
Jan van Gemert heeft als Business Unit Manager Oracle Benelux de leiding over het team van Oracle specialisten, dat binnen de Benelux grote mogelijkheden tot groei ziet.

Indicatief voor huidige strategie

Deze ontwikkelingen zijn een logisch vervolg op de koers die PC-WARE heeft ingezet. Onlangs maakte de PC-WARE Groep bekend dat zij in de toekomst zal gaan opereren onder de naam COMPAREX. In alle regio’s zal zij een soortgelijk portfolio aanbieden, dat bestaat uit drie pijlers: software, consulting en services.

Marc Betgem, Algemeen Directeur PC-WARE Benelux, verklaart: “In Duitsland is de naamswijziging per direct van kracht. Alle overige PC-WARE organisaties, waaronder die in Nederland, België en Luxemburg, volgen in het najaar van 2011. Binnen de gehele Groep worden momenteel grote stappen gezet op het gebied van software gerelateerde dienstverlening. De naamswijziging en rebranding is dan ook een uitstekend middel om deze ontwikkeling kracht bij te zetten.”

Volgens Betgem zijn de organisatorische veranderingen indicatoren om aan te geven dat PC-WARE zich ook in de Benelux blijft ontwikkelen. “We zullen onze kennis zo efficiënt en effectief mogelijk inzetten, om onze klanten in de Benelux optimaal van advies te voorzien. Ik heb in mijn eerste maanden in België en Luxemburg gemerkt dat er veel mogelijkheden liggen om ons nadrukkelijker in deze markten te profileren met onze belangrijkste diensten.”


Over COMPAREX

COMPAREX is een wereldwijde IT provider gespecialiseerd in licentiebeheer, software aankoop en technisch productadvies. Met meer dan 30 jaar ervaring, is COMPAREX een partner voor kleine en middelgrote ondernemingen, overheidsinstanties, industriële ondernemingen en multinationals uit verschillende segmenten van de economie. Het dienstenportfolio omvat advies over software en softwarelicentiebeheer voor meer dan 3.000 leveranciers evenals consultancy en professional services. Bij de COMPAREX Group  werken meer dan 2.450 medewerkers op 80 locaties in 35 landen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. In het fiscale jaar 2017/18 realiseerde de Group een omzet van €2,533 miljoen / $2,965 miljoen.

Neem contact op

Celine Duinsbergen

Celine Duinsbergen

Marketing Manager

Deel dit artikel