COMPAREX Press releases

COMPAREX op de lijst van Best Workplaces in Nederland

Amsterdam, 25.03.2015 – COMPAREX heeft de 5e plaats op de lijst van Best Workplaces 2015 van Nederland bereikt. De lijst van Best Workplaces is samengesteld op basis van onderzoek van Great Place to Work® Nederland. Jaarlijks worden de hoogst scorende organisaties onderscheiden als Best Workplaces van Nederland. Afgelopen dinsdag werd de lijst van 2015 bekend gemaakt.

Great Place to Work® Nederland onderzoekt de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties. Op basis van de positieve antwoorden op een vragenlijst van 58 stellingen en de evaluatie van het werkgeversbeleid wordt de lijst van Best Workplaces van Nederland bepaald. COMPAREX Nederland staat voor het eerst in deze lijst en is van plan deze vermelding in de toekomst te behouden. De adviseur op het gebied van softwarelicenties hecht zeer veel waarde aan een prettige werksfeer.

Marc Betgem, Executive Vice President BeNeLux, South AfricaGroeimogelijkheden, flexibiliteit en open werksfeer

Marc Betgem, Executive Vice President Benelux & South Africa bij COMPAREX: “Wij hebben op het moment 160 mensen in dienst, die veelal jong en ambitieus zijn. Wij bieden hen de kans om te groeien binnen onze organisatie. Flexibiliteit, een open werksfeer en vertrouwen staan hierin centraal. Ik ben zeer trots dat COMPAREX zo goed gewaardeerd wordt als werkgever. Dat geeft ons als directie de bevestiging dat we op de goede weg zijn. In juni heropenen we ons kantoor in Amsterdam, dat op dit moment grondig verbouwd wordt. We stappen volledig over op ‘het nieuwe werken’. Ik ben ervan overtuigd dat ook deze ontwikkeling een nieuwe impuls geeft aan de tevredenheid en het plezier van onze medewerkers.”
 
Erik van Riet, directeur Great Place to Work® Nederland: "De organisaties die op de lijst van Best Workplaces staan, hebben werkomgevingen ontwikkeld waar vertrouwen, trots en plezier centraal staan. Tevens vervul je een voorbeeldfunctie ten aanzien andere organisaties. Niet iedere organisatie behaalt de lijst in verband met strikte criteria. Het is een resultaat om trots op te zijn!" Van Riet over het onderzoek: “Wij vragen de mening van medewerkers op vijf waarden: geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap. Die waarden zijn gekoppeld aan prestaties. Dat kunnen wij staven met 30 jaar onderzoek, want zo lang gebruiken we deze methodiek al. Wij zijn het enige onderzoek dat niet alleen vraagt naar de mening van de medewerkers, maar ook het beleid van de werkgevers meeweegt. Door die koppeling te maken krijgen organisaties inzicht in de effectiviteit van hun beleid. Het onderzoek is empirisch onderbouwd en praktisch toepasbaar.”


Over Great Place to Work®

GPTW Nederland BestWorkplaces 2015Al meer dan 25 jaar helpt Great Place to Work® wereldwijd organisaties bij het worden en blijven van een Great Workplace. Great Place to Work® doet dit door begeleiding in de ontwikkeling van een organisatiecultuur waarin vertrouwen, trots en plezier centraal staan. Overal werkt GPTW met dezelfde onderzoeksmethode die begin jaren tachtig is ontwikkeld door de journalisten Robert Levering en Milton Moskowitz. Zij werden gevraagd om een boek te schrijven over de 100 beste Amerikaanse bedrijven om voor te werken. Op basis van vele bedrijfsbezoeken, formuleerde Levering een aantal criteria voor een ‘Great Workplace’. Daarin stelde hij de relatie tussen medewerkers en managers in de organisatie centraal. Hoe meer onderling vertrouwen er is in een organisatie, hoe prettiger medewerkers en leidinggevenden het volgens Levering vinden om voor die organisatie te werken. GPTW ondersteunt organisaties door onderzoek, advies, workshops en trainingen in te zetten. GPTW werkt met bedrijven, non-profitorganisaties en overheidsinstanties in 47 landen op alle continenten. Het instituut, met hoofdkantoor in San Francisco, stelt elk jaar in 47 landenlijsten samen. Jaarlijks doen wereldwijd 6.000 organisaties mee aan dit onderzoek, die circa 12 miljoen medewerkers representeren. Daarmee is het het grootste onderzoek in zijn soort.
www.greatplacetowork.nl.

Over COMPAREX

COMPAREX is dé adviseur op het gebied van softwarelicenties. Wij streven ernaar  klanten volledig te ontzorgen in dit proces. Wij adviseren middelgrote en grote organisaties op het gebied van licentie-inkoop en beheer. Daarnaast kunt u bij COMPAREX terecht voor uitdagingen op het gebied van Computing Everywhere, Hybrid Cloud, Security & Identity en Business Analytics. COMPAREX is marktleider in Nederland.
Veranderingen in de markt vragen een aanpassing in de wijze waarop wij onze klanten bedienen.  Met nieuwe proposities onderscheiden wij ons duidelijk in de markt. Deze proposities maken het voor klanten eenvoudiger om op de meest efficiëntie manier gebruik te maken van hun softwarelicenties. Transparantie staat hierbij voorop. In het kantoor in Amsterdam werken in totaal 160 mensen. COMPAREX Nederland B.V. is ISO 9001-2008 gecertificeerd.
De Nederlandse organisatie maakt onderdeel uit van de COMPAREX Groep, een internationaal opererende organisatie met meer dan 2.000 medewerkers op 80 locaties in 31 landen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. www.comparex.nl  


Over COMPAREX

COMPAREX is een wereldwijde IT provider gespecialiseerd in licentiebeheer, software aankoop en technisch productadvies. Met meer dan 30 jaar ervaring, is COMPAREX een partner voor kleine en middelgrote ondernemingen, overheidsinstanties, industriële ondernemingen en multinationals uit verschillende segmenten van de economie. Het dienstenportfolio omvat advies over software en softwarelicentiebeheer voor meer dan 3.000 leveranciers evenals consultancy en professional services. Bij de COMPAREX Group  werken meer dan 2.450 medewerkers op 80 locaties in 35 landen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. In het fiscale jaar 2017/18 realiseerde de Group een omzet van €2,533 miljoen / $2,965 miljoen.

Neem contact op

Celine Duinsbergen

Celine Duinsbergen

Marketing Manager

Deel dit artikel