COMPAREX Press releases

PC-WARE Nederland wordt COMPAREX

Amsterdam, 27.09.2011 – PC-WARE Nederland, specialist op het gebied van Software Licensing en Solution Advising, gaat met ingang van vandaag verder als COMPAREX. De Duitse hoofdvestiging van PC-WARE opereert al sinds begin mei onder de nieuwe naam, vandaag volgen de overige vestigingen in Afrika, Azië en Europa. Daarmee verdwijnt PC-WARE als merk uit de IT-wereld. De nieuwe naam markeert voor PC-WARE Nederland ook de verbreding van de dienstverlening. De van oudsher licentieleverancier heeft zich gespecialiseerd in Solution Advising en Software Asset Management, waarmee organisaties kunnen besparen op de kosten van hun software.

Van advies tot aanschaf van softwarelicenties

In Nederland was PC-WARE al actief als IT-dienstverlener op het gebied van software. Het portfolio is de afgelopen periode echter uitgebreid. Marc Betgem, algemeen directeur Benelux: “We kunnen organisaties totaaloplossingen op het gebied van software aanbieden; van advies bij de aanschaf tot en met de installatie en het beheer van softwarelicenties oftewel Software Asset Management (SAM). Klanten kunnen deze vorm van SAM ook in een gehoste vorm afnemen. Daarmee lopen wij als Nederlandse vestiging vooruit op de groepsstrategie van COMPAREX.”

Verdere uitbreiding in cloud oplossingen en managed services

COMPAREX zal in de Benelux de dienstverlening op het gebied van cloud computing verder uitbreiden. Betgem: “We merken dat de vraag naar cloud oplossingen toeneemt en dat het aanbod hiervan bijzonder groot is. Vrijwel al onze grote vendors bieden een dergelijke oplossing aan. Onze dienstverlening zal zich op dat gebied verder ontwikkelen. Ons team van Solution Advisors wordt dan ook uitgebreid met een cloud-specialist, die op dit gebied onze klanten vendor onafhankelijk kan adviseren. Bovendien kunnen we als COMPAREX profiteren van een traditioneel sterke Europese positie in de markt van datacenters en managed services.”

COMPAREX in Nederland

COMPAREX werd in 2007 overgenomen door PC-WARE. Daarbij werden niet alle regionale vestigingen overgenomen. In Nederland was tot voor kort nog een COMPAREX vestiging actief, die geen onderdeel was van de wereldwijde groep. Dat bedrijf heet sinds half mei jongstleden SLTN.

Over COMPAREX

COMPAREX, onafhankelijke IT-Solution Provider, biedt wereldwijd een breed scala aan diensten en oplossingen aan. De kernactiviteiten in de Benelux rusten op 2 pilaren; Software Licensing (advisering rondom licentiering van standaard software) en Solution Advising (advisering rondom Virtualisatie, Oracle Licensing, Microsoft Licensing, IT Security en Software & IT Asset Management). COMPAREX heeft vestigingen in 28 landen in Europa, Afrika en Azië, waar 1.700 medewerkers een klantenportefeuille van 85.000 klanten bedienen. Meer informatie op www.comparex.nl.


Over COMPAREX

COMPAREX is een wereldwijde IT provider gespecialiseerd in licentiebeheer, software aankoop en technisch productadvies. Met meer dan 30 jaar ervaring, is COMPAREX een partner voor kleine en middelgrote ondernemingen, overheidsinstanties, industriële ondernemingen en multinationals uit verschillende segmenten van de economie. Het dienstenportfolio omvat advies over software en softwarelicentiebeheer voor meer dan 3.000 leveranciers evenals consultancy en professional services. Bij de COMPAREX Group  werken meer dan 2.450 medewerkers op 80 locaties in 35 landen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. In het fiscale jaar 2017/18 realiseerde de Group een omzet van €2,533 miljoen / $2,965 miljoen.

Neem contact op

Celine Duinsbergen

Celine Duinsbergen

Marketing Manager

Deel dit artikel