COMPAREX Press releases

COMPAREX lanceert met SoftCare nieuwe vorm van dienstverlening

Amsterdam, 28.04.2015 – Onder de naam SoftCare lanceert COMPAREX een overkoepelende vorm van diensten in de markt. Voor een vaste fee per werkplek per maand kunnen klanten rekenen op softwarelicentieadvies en een aantal inbegrepen diensten. Transparantie, kostenbesparing en efficiency staan hierbij voorop. De lancering van SoftCare valt samen met enkele organisatorische wijzigingen.

Volgens COMPAREX is SoftCare hét model dat past bij de veranderende markt. Organisaties hebben veelal contact met diverse leveranciers voor het betrekken van hun software. De controle over hun uitgaven en het inzicht in het portfolio ontbreekt vaak. Bovendien krijgen organisaties regelmatig te maken met onvoorziene kosten. Dit komt in sommige gevallen doordat er te weinig licenties zijn aangekocht of men voor een licentiemodel heeft gekozen dat niet goed bij de organisatie past.

Klanten enthousiast over transparantie en gerealiseerde besparingen

Maarten van Montfoort, CFO en Director of Services bij COMPAREX: “We merken dat klanten steeds meer transparantie en toegevoegde waarde verwachten van hun leveranciers. Daarnaast staan de kosten voor software veelal onder druk en zien we dat klanten beginnen te wennen aan het afrekenen via een abonnementsvorm. Binnen de SoftCare dienstverlening besteden klanten hun  licentiemanagement volledig uit aan COMPAREX, voor een vast bedrag per werkplek per maand. COMPAREX levert hiervoor de licenties één-op-één door aan klanten. Zij weten dus vooraf exact wat zij betalen, hetgeen budgetteren een stuk eenvoudiger maakt. Ook beschikken klanten over één centraal aanspreekpunt waar alle softwarevraagstukken neergelegd kunnen worden. Deze transparante en efficiënte manier van werken is volgens onze visie de toekomst van software licentiemanagement. Diverse klanten van ons, waaronder Transavia en Sligro, hebben inmiddels al voor dit model gekozen. Zij zijn vooral enthousiast over de transparante manier van werken en de besparing die wij voor hen realiseren.”

Directiewijzigingen en vernieuwde huisvesting

Om deze ontwikkelingen in goede banen te leiden, vinden enkele wijzigingen plaats in de directie van de organisatie. Michel van Teijlingen wordt als Commercieel Directeur overkoepelend verantwoordelijk voor alle verkoopactiviteiten van COMPAREX en Agile Software. Sander Blom, tot voor kort Commercieel Directeur van Agile Software, begeleidt vanaf nu de ontwikkeling van SoftCare in Nederland. Daarnaast is hij als Director Strategic Alliances verantwoordelijk voor de ontwikkeling van vendor- en partnerrelaties. Verder blijft de directie bestaan uit Marc Betgem als Executive Vice President Benelux & South Africa en Maarten van Montfoort als CFO en Director of Services.

Momenteel wordt het kantoorpand van COMPAREX in Amsterdam grondig verbouwd en klaargestoomd om onderdak te bieden aan de volledige Nederlandse organisatie. Agile Software en InfraControl, in 2013 overgenomen door COMPAREX, verhuizen per 1 juni 2015 naar Amsterdam. Het huidige kantoor in Alphen aan den Rijn wordt dan gesloten.

Over COMPAREX

COMPAREX is dé adviseur op het gebied van softwarelicenties. Wij streven ernaar  klanten volledig te ontzorgen in dit proces. Wij adviseren middelgrote en grote organisaties op het gebied van licentie-inkoop en beheer. Daarnaast kunt u bij COMPAREX terecht voor uitdagingen op het gebied van Computing Everywhere, Hybrid Cloud, Security & Identity en Business Intelligence. COMPAREX is marktleider in Nederland.

Veranderingen in de markt vragen een aanpassing in de wijze waarop wij onze klanten bedienen.  Met nieuwe proposities onderscheiden wij ons duidelijk in de markt. Deze proposities maken het voor klanten eenvoudiger om op de meest efficiëntie manier gebruik te maken van hun softwarelicenties. Transparantie staat hierbij voorop. In het kantoor in Amsterdam werken in totaal 160 mensen. COMPAREX Nederland B.V. is ISO 9001-2008 gecertificeerd.

De Nederlandse organisatie maakt onderdeel uit van de COMPAREX Groep, een internationaal opererende organisatie met meer dan 2.000 medewerkers op 80 locaties in 31 landen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. www.comparex.nl  


Over COMPAREX

COMPAREX is een wereldwijde IT provider gespecialiseerd in licentiebeheer, software aankoop en technisch productadvies. Met meer dan 30 jaar ervaring, is COMPAREX een partner voor kleine en middelgrote ondernemingen, overheidsinstanties, industriële ondernemingen en multinationals uit verschillende segmenten van de economie. Het dienstenportfolio omvat advies over software en softwarelicentiebeheer voor meer dan 3.000 leveranciers evenals consultancy en professional services. Bij de COMPAREX Group  werken meer dan 2.450 medewerkers op 80 locaties in 35 landen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. In het fiscale jaar 2017/18 realiseerde de Group een omzet van €2,533 miljoen / $2,965 miljoen.

Neem contact op

Celine Duinsbergen

Celine Duinsbergen

Marketing Manager

Deel dit artikel