COMPAREX Press releases

Drechtsteden verlengt raamovereenkomst voor standaard software met COMPAREX

Amsterdam, 04.05.2015 – Drechtsteden heeft vorige maand de raamovereenkomst met COMPAREX voor één jaar verlengd. Drechtsteden en COMPAREX zijn twee jaar geleden een samenwerking overeengekomen waarbij COMPAREX verantwoordelijk werd voor de levering van standaard software aan de gehele organisatie.

Van doorslaggevend belang bij deze aanbesteding was het hoge niveau van kennis en ervaring bij COMPAREX op het gebied van softwarelicenties en licentiebeheer. De overeenkomst heeft betrekking op de gehele softwareportefeuille van Drechtsteden. Vanwege de positieve samenwerking in de afgelopen periode is gebruik gemaakt van de optie in de raamovereenkomst om deze voor een jaar te verlengen.

Over Drechtsteden

De Drechtsteden, een uniek samenwerkingsverband in Nederland, bestaat uit de zes Drechtstedengemeenten (Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Sliedrecht, Dordrecht, Papendrecht en Zwijndrecht). De regio heeft ongeveer 270.000 inwoners. Ontwikkelingen en opgaven overschrijden vaak de gemeentegrenzen. Samenwerking is dus noodzakelijk en biedt ook veel voordelen. Ook op ICT-gebied is het samenwerkingsverband intensief. Binnen de Drechtsteden werken ruim 2.700 medewerkers. Met de vorming van deze organisaties is een aantal taken, die tot dan toe door elke gemeente zelfstandig georganiseerd werden, ondergebracht in centrale organisaties die dit voor alle of meer gemeenten doen. Kennis en kunde zijn gebundeld en breder benut.

Over COMPAREX

COMPAREX is dé adviseur op het gebied van softwarelicenties. Wij streven ernaar klanten volledig te ontzorgen in dit proces. Wij adviseren organisaties op het gebied van licentie-inkoop en beheer. Daarnaast kunt u bij COMPAREX terecht voor uitdagingen op het gebied van Computing Everywhere, Cloud, Security & Identity en Business Analytics. COMPAREX is marktleider in Nederland.

Veranderingen in de markt vragen een aanpassing in de wijze waarop wij onze klanten bedienen. Met nieuwe proposities onderscheiden wij ons duidelijk in de markt. Deze proposities maken het voor klanten eenvoudiger om op de meest efficiëntie manier gebruik te maken van hun softwarelicenties. In het kantoor in Amsterdam werken in totaal 160 mensen. COMPAREX Nederland B.V. is ISO 9001-2008 gecertificeerd.

De Nederlandse organisatie maakt onderdeel uit van de COMPAREX Groep, een internationaal opererende organisatie met meer dan 2.000 medewerkers op 80 locaties in 31 landen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. www.comparex.nl.


Over COMPAREX

COMPAREX is een wereldwijde IT provider gespecialiseerd in licentiebeheer, software aankoop en technisch productadvies. Met meer dan 30 jaar ervaring, is COMPAREX een partner voor kleine en middelgrote ondernemingen, overheidsinstanties, industriële ondernemingen en multinationals uit verschillende segmenten van de economie. Het dienstenportfolio omvat advies over software en softwarelicentiebeheer voor meer dan 3.000 leveranciers evenals consultancy en professional services. Bij de COMPAREX Group  werken meer dan 2.450 medewerkers op 80 locaties in 35 landen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. In het fiscale jaar 2017/18 realiseerde de Group een omzet van €2,533 miljoen / $2,965 miljoen.

Neem contact op

Celine Duinsbergen

Celine Duinsbergen

Marketing Manager

Deel dit artikel