COMPAREX Press releases

COMPAREX neemt software- en services-expert IRIS in India over

Leipzig, 19.10.2011 – De COMPAREX Groep heeft een nieuwe strategische stap voorwaarts gezet in het volgen van haar internationale groeistrategie, door software-, consulting,- en technology services-specialist IRIS Unified Technologies Pvt. Ltd. in India over te nemen. De acquisitie, afgerond op 14 oktober, volgt op de oprichting van een COMPAREX vestiging in Delhi eerder dit jaar en is onderdeel van de uitbreiding in de Aziatische (APAC) regio. IRIS zal gaan opereren onder de COMPAREX merknaam. De organisatie zal zich focussen op het benutten van het duidelijke potentieel in de markt in India voor de COMPAREX Groep. Algemeen Directeur van IRIS, Navin Kapur, en zijn team zullen de organisatie met meer dan 70 medewerkers blijven leiden.

“Ik ben erg blij dat we IRIS en Navin Kapur kunnen verwelkomen. Hun portfolio en marktpositie sluiten uitstekend bij onze organisatie aan. Met deze acquisitie vergroten we onze marktpositie in een markt die we pas recent hebben betreden. De volgende stap op de agenda in India is om het complete, gestandaardiseerde portfolio van de COMPAREX Groep geleidelijk te ontwikkelen.” Aldus Dr. Klaus Elsbacher, CEO van COMPAREX. “Ik zou nogmaals willen benadrukken dat ik geloof dat India de potentie heeft om zich tot de op twee na grootste vestiging van de Groep te kunnen ontwikkelen. Hiermee zijn we weer een stap dichter bij dat doel gekomen.“

Naast het klassieke gebied van software procurement en consulting, biedt IRIS maintenance, professional services, remote management, security services en IT trainings. Het zal tevens haar portfolio uitbreiden door gebruik te maken van de 30 jaar ervaring van COMPAREX op het gebied van datacenter services. IRIS Unified Technology Pvt. Ltd. is opgericht in 2001 en onderhoudt strategische partnerships met wereldwijde marktleiders als Microsoft, Symantec, HP, IBM, Cisco, EMC2, Radware, Juniper, Websense, Stonesoft en Trend Micro. Het bedrijf bedient 400 klanten waaronder een groot deel Fortune en SME bedrijven.


Over COMPAREX

COMPAREX is een wereldwijde IT provider gespecialiseerd in licentiebeheer, software aankoop en technisch productadvies. Met meer dan 30 jaar ervaring, is COMPAREX een partner voor kleine en middelgrote ondernemingen, overheidsinstanties, industriële ondernemingen en multinationals uit verschillende segmenten van de economie. Het dienstenportfolio omvat advies over software en softwarelicentiebeheer voor meer dan 3.000 leveranciers evenals consultancy en professional services. Bij de COMPAREX Group  werken meer dan 2.450 medewerkers op 80 locaties in 35 landen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. In het fiscale jaar 2017/18 realiseerde de Group een omzet van €2,533 miljoen / $2,965 miljoen.

Neem contact op

Celine Duinsbergen

Celine Duinsbergen

Marketing Manager

Deel dit artikel