COMPAREX Press releases

COMPAREX Groep neemt Turkse IT-dienstverlener Dataserv over

Amsterdam, 19.10.2015 – Om haar internationale groei en strategie kracht bij te zetten, heeft de COMPAREX Groep een meerderheidsbelang genomen in het Turkse Dataserv Information Technologies. De overname volgt na de opening van een COMPAREX-vestiging in Instanbul, eerder dit jaar. Dataserv, opgericht in 1997, is een bekende organisatie in de Turkse IT-markt. Al jarenlang biedt zij softwarelicentie- en clouddiensten aan. De overname is dan ook een uitstekende aanvulling op de SoftCare-dienstverlening van COMPAREX in Turkije.

“We zijn erg verheugd om Dataserv te verwelkomen in onze Groep”, zegt Alexander Kutowski, Executive Vice President bij COMPAREX. “In de afgelopen maanden werkten we al nauw samen. Dataserv heeft onze internationale en lokale klanten in de Turkse markt al perfect ondersteund met uitstekende diensten en slimme oplossingen. Nu we hen aan boord van de COMPAREX Groep hebben, stelt het ons in staat om verdere synergie te creëren voor onze klanten, partners en medewerkers. We zijn trots dat Microsoft Turkije, als vertegenwoordiger van onze grootste wereldwijde partner, gelooft in onze gezamenlijk marktstrategie en ons als adviseur verder op weg helpt.“

Dit is een fantastische stap voor Dataserv, COMPAREX en vooral voor onze klanten” aldus Irmak Pakdemir, CEO van Dataserv. “De IT-markt komt steeds met nieuwe oplossingen. Wij zijn in staat om hier snel op te reageren, met een dynamische set van professionele diensten en een uitstekende expertise. Door de overname van COMPAREX zijn we in staat om deze diensten op een veel grotere schaal aan te bieden. We kijken er naar uit om de voordelen te plukken van hun ervaring en succes op wereldwijde schaal.” Irmak Pakdemir zal samen met het management team de organisatie leiding blijven geven.

De integratie van de Turkse vestiging van COMPAREX met het portfolio en de specialisten van Dataserv, is de volgende stap van de organisatie in Turkije. COMPAREX houdt haar focus op enterprise klanten en vergroot haar bereik met corporate accounts.

Naast traditionele diensten als software-aankoop en –advies, biedt de organisatie ook cloud migratie-advies. Een van de doelen is om de SoftCare dienstverlening van COMPAREX aan te bieden, samen met de toegevoegde waarde van de Dataserv diensten. SoftCare is een cloud-gebaseerde dienst die klanten in staat stelt om de aanschaf, het gebruik en het beheer van softwarelicenties zo efficiënt mogelijk in te richten. Een integraal onderdeel van SoftCare is SAM2GO (Software Asset Management as a Managed Service). Deze dienst geeft organisaties continu en nauwkeurig inzicht in het softwareportfolio en het gebruik van de software.

Over Dataserv
Dataserv Information Technologies Inc. is opgericht in 1997 om IT-oplossingen in de enterprise software markt te bieden, omdat destijds de behoefte aan goede IT-dienstverlening snel groeide. Dataserv richt zich nu voornamelijk op de transformatie van IT-infrastructuren. Hierbij bieden zij diverse diensten aan op het gebied van Digital Transformation, Risk & Compliance, Software Licensing, Cloud Computing, IT-Automation en Big Data. Dataserv werkt samen met veel van de grootste softwarevendoren op dit gebied en heeft meer dan 50 professionals in dienst.


Over COMPAREX

COMPAREX is een wereldwijde IT provider gespecialiseerd in licentiebeheer, software aankoop en technisch productadvies. Met meer dan 30 jaar ervaring, is COMPAREX een partner voor kleine en middelgrote ondernemingen, overheidsinstanties, industriële ondernemingen en multinationals uit verschillende segmenten van de economie. Het dienstenportfolio omvat advies over software en softwarelicentiebeheer voor meer dan 3.000 leveranciers evenals consultancy en professional services. Bij de COMPAREX Group  werken meer dan 2.450 medewerkers op 80 locaties in 35 landen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. In het fiscale jaar 2017/18 realiseerde de Group een omzet van €2,533 miljoen / $2,965 miljoen.

Neem contact op

Celine Duinsbergen

Celine Duinsbergen

Marketing Manager

Deel dit artikel