COMPAREX Press releases

COMPAREX bekroont 15-jarige samenwerking met Sophos door Platinum partnerstatus

Amsterdam, 07.11.2016 – IT-solutions en services organisatie COMPAREX mag zich sinds kort Platinum Reseller van IT-securityleverancier Sophos noemen. Beide partijen begeven zich al ruim 30 jaar op de IT-securitymarkt. Ruim 15 jaar werken beide partijen nauw samen in Nederland. Onlangs behaalde COMPAREX de hoogst haalbare partnerstatus bij Sophos.

“Bij COMPAREX zijn wij enorm trots op het behalen van de Platinum partnerstatus. Deze status is voor ons een bevestiging van de kennis en ervaring die wij bezitten op het gebied van security-oplossingen zoals Sophos. Door de kennis, kunde en kracht van beide partijen te combineren, profiteren klanten nog meer van onze gezamenlijke expertise”, vertelt Roël Bouwman, Solution Advisor Security bij COMPAREX.

Sophos staat erom bekend een compleet securityportfolio te bieden. Als enige vendor op de Nederlandse én globale markt, biedt Sophos marktleidende oplossingen op het gebied van network, endpoint, encryptie en mobile security. Bouwman bevestigt dit ook: “Voor ons is dat ook de kracht van Sophos. De combinatie die zij maken van verschillende oplossingen op zowel functioneel als technisch gebied. En daarbij zijn al deze oplossingen vanuit een centrale managementconsole te beheren. Hierdoor hebben onze klanten aanzienlijk minder resources nodig voor het beheren van hun security-omgeving.”

Zowel Sophos als COMPAREX zien geavanceerde malware, waaronder ransomware, en de meldplicht datalekken als voornaamste uitdagingen voor de toekomst voor bedrijven. Steeds meer bedrijven durven te erkennen dat zij last hebben van geavanceerde malware die niet meer te stoppen zijn door de oude vertrouwde antivirusoplossingen. Er heerst veel vraag en onduidelijkheid wat op dit moment de beste manier is om met deze dreigingen om te gaan. “Ook daar biedt Sophos sinds kort soelaas met hun nieuwe signatureless endpointoplossing Intercept X. Een oplossing die volgens ons hoge ogen gaat gooien”, aldus Bouwman.

“Ook de wet omtrent bescherming persoonsgegevens leeft meer dan ooit binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Ze vinden het steeds belangrijker dat data niet op straat komt te liggen. Er heerst veel angst om negatief in de publiciteit te belanden en we zien dat de controle over de data vaak ontbreekt. Bedrijven weten echter vaak niet waar te beginnen en welke oplossingen geschikt zijn om te voldoen aan de nieuwe wetgeving. Het is aan ons om bedrijven hierin te begeleiden naar de voor hun meest geschikte oplossing.”


Over COMPAREX

COMPAREX is een wereldwijde IT provider gespecialiseerd in licentiebeheer, software aankoop en technisch productadvies. Met meer dan 30 jaar ervaring, is COMPAREX een partner voor kleine en middelgrote ondernemingen, overheidsinstanties, industriële ondernemingen en multinationals uit verschillende segmenten van de economie. Het dienstenportfolio omvat advies over software en softwarelicentiebeheer voor meer dan 3.000 leveranciers evenals consultancy en professional services. Bij de COMPAREX Group  werken meer dan 2.450 medewerkers op 80 locaties in 35 landen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. In het fiscale jaar 2017/18 realiseerde de Group een omzet van €2,533 miljoen / $2,965 miljoen.

Neem contact op

Celine Duinsbergen

Celine Duinsbergen

Marketing Manager

Deel dit artikel