COMPAREX Press releases

COMPAREX in de top 10 van Best Workplaces 2018!

Amsterdam, 28.03.2018 – COMPAREX heeft de achtste plaats op de lijst van Best Workplaces 2018 van Nederland behaald in de categorie Multinational. De lijst is samengesteld op basis van empirisch onderzoek van Great Place to Work® Nederland. Jaarlijks worden de hoogst scorende organisaties onderscheiden als Best Workplaces van Nederland. Afgelopen dinsdag werd de lijst van 2018 bekendgemaakt.

Great Place to Work® Nederland onderzoekt de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties. Op basis van de antwoorden van medewerkers op een vragenlijst van 58 stellingen en de evaluatie van het werkgeversbeleid wordt de lijst van Best Workplaces van Nederland bepaald. Alleen organisaties die op beide onderdelen de minimum score behalen mogen een jaar lang de Best Workplace titel voeren. 

COMPAREX is uitgegroeid tot een echte kennisorganisatie. Dit betekent automatisch dat onze medewerkers bepalend zijn voor ons succes. Afgelopen jaren hebben we bewust veel tijd en geld geïnvesteerd in het ontwikkelen van onze mensen. De bevestiging dat deze ontwikkelde kennis en expertise door onze klanten gewaardeerd wordt, komt naar voren in onze klanttevredenheidsscore van een 8,3 gemiddeld. COMPAREX zit middenin een transformatiefase. Van traditionele licentieadviseur is COMPAREX aan het veranderen naar een managed services organisatie. Dit betekent een andere aanpak voor de organisatie en medewerkers. Deze verandering kan alleen worden doorgemaakt als de cultuur wordt veranderd.

Michel van Teijlingen, General Manager COMPAREX Nederland, vertelt: “Ik ben ongelooflijk trots dat wij dit jaar op de achtste plaats staan van beste werkgevers van Nederland! Een mooiere bevestiging van dat we de goede kant opgaan kan ik niet bedenken. In een paar jaar tijd is het aantal medewerkers binnen onze organisatie flink gegroeid. Inmiddels bedienen wij onze klanten met 220 personen vanuit ons geweldige kantoor in Amsterdam. Hoe groter we groeier, hoe groter ook de uitdaging wordt om wendbaar en innovatief te blijven. Dit staat wel bovenaan onze agenda en hier denken wij dan ook goed over na. Wij realiseren dit door onze medewerkers het vertrouwen te geven om zelf keuzes te maken waarmee tegelijkertijd hun verantwoordelijkheidsgevoel groeit. De werkomgeving die we hiermee hebben gecreëerd draait echt om personen en niet om functies.  Wij willen ervoor zorgen dat iedereen zich welkom en thuis voelt binnen onze organisatie en geloven dat we op die manier het maximale talent uit mensen kunnen halen. Hiermee stond het afgelopen jaar in het teken van het compleet veranderen van onze manier van leidinggeven. Komend jaar gaan we ons richten op een nieuwe wijze van beoordelen. We gaan werken met een volledig transparante 360 graden feedbackmethode. In onze ogen is dit de juiste vervolgstap in onze groei en het verder optimaliseren van onze bedrijfscultuur. Ik kijk met veel plezier uit naar de toekomst en ben ervan overtuigd dat we ons op een positieve manier blijven door ontwikkelen!”

René Brouwers, directeur van Great Place to Work® Nederland: "De organisaties die op de lijst van Best Workplaces staan, hebben werkomgevingen ontwikkeld waar vertrouwen, trots en plezier centraal staan. Tevens vervul je een voorbeeldfunctie ten aanzien van andere organisaties. Niet iedere organisatie behaalt de lijst in verband met strikte criteria. Het is een resultaat om trots op te zijn! "Brouwers over het onderzoek: “Wij vragen de mening van medewerkers op vijf waarden: geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap. Die waarden zijn gekoppeld aan prestaties. Dat kunnen wij staven met 30 jaar onderzoek, want zo lang gebruiken we deze methodiek al. Wij zijn het enige onderzoek dat niet alleen vraagt naar de mening van de medewerkers, maar ook het beleid van de werkgevers meeweegt. Door die koppeling te maken krijgen organisaties inzicht in de effectiviteit van hun beleid. Het onderzoek is empirisch onderbouwd en praktisch toepasbaar.”

Over Great Place to Work®:

Al meer dan 30 jaar helpt Great Place to Work® wereldwijd organisaties bij het worden en blijven van een Great Workplace. Great Place to Work® doet dit door begeleiding in de ontwikkeling van een organisatiecultuur waarin vertrouwen, trots en plezier centraal staan. Overal werkt GPTW met dezelfde onderzoeksmethode die begin jaren tachtig is ontwikkeld door de journalisten Robert Levering en Milton Moskowitz. Zij werden gevraagd om een boek te schrijven over de 100 beste Amerikaanse bedrijven om voor te werken. Op basis van vele bedrijfsbezoeken, formuleerde Levering een aantal criteria voor een ‘Great Workplace’. Daarin stelde hij de relatie tussen medewerkers en managers in de organisatie centraal. Hoe meer onderling vertrouwen er is in een organisatie, hoe prettiger medewerkers en leidinggevenden het volgens Levering vinden om voor die organisatie te werken. GPTW ondersteunt organisaties door onderzoek, advies, workshops en trainingen in te zetten. GPTW werkt met bedrijven, non-profitorganisaties en overheidsinstanties in 52 landen op alle continenten. Jaarlijks doen wereldwijd 6.000 organisaties mee aan dit onderzoek, die circa 12 miljoen medewerkers representeren. Daarmee is het onderzoek het grootste in zijn soort.

Kijk op www.greatplacetowork.nl voor informatie over het onderzoek en www.bestworkplaces.nl voor alle organisaties op de lijst. 


Over COMPAREX

COMPAREX is een wereldwijde IT provider gespecialiseerd in licentiebeheer, software aankoop en technisch productadvies. Met meer dan 30 jaar ervaring, is COMPAREX een partner voor kleine en middelgrote ondernemingen, overheidsinstanties, industriële ondernemingen en multinationals uit verschillende segmenten van de economie. Het dienstenportfolio omvat advies over software en softwarelicentiebeheer voor meer dan 3.000 leveranciers evenals consultancy en professional services. Bij de COMPAREX Group  werken meer dan 2.450 medewerkers op 80 locaties in 35 landen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. In het fiscale jaar 2017/18 realiseerde de Group een omzet van €2,533 miljoen / $2,965 miljoen.

Neem contact op

Celine Duinsbergen

Celine Duinsbergen

Marketing Manager

Deel dit artikel