COMPAREX Press releases

SoftwareONE en COMPAREX vormen samen een wereldwijd toonaangevend Platform, Solutions en Servicesbedrijf

Stans, Switzerland, 09.10.2018 – SoftwareONE, een wereldwijd toonaangevend Platform, Solutions & Servicesbedrijf, heeft vandaag aangekondigd dat het een akkoord heeft bereikt over de aankoop van 100 procent van de aandelen van COMPAREX, een wereldwijde IT-dienstverlener, van Raiffeisen Informatik GmbH. De voorwaarden voor de overname werden niet bekendgemaakt.

  • Klanten zullen profiteren van de door het samengevoegde bedrijf gerealiseerde schaalvergroting met vestigingen en lokale teams in 88 landen en ondersteuning in 150 landen
  • Het samengevoegde bedrijf zal meer dan 5.500 zeer ervaren werknemers huisvesten die een toonaangevend 'software-optimized, cloud-managed' personeelsbestand binnen de branche vormen
  • SoftwareONE en COMPAREX zullen gezamenlijk klanten helpen bij het optimaliseren en beheren van softwareaankopen met een waarde van naar schatting €10 miljard
  • Thomas Reich, CEO van COMPAREX, en CSO Marc Betgem zullen toetreden tot het executive management team van SoftwareONE

Door samen te gaan, zal COMPAREX het aanbod aan de klanten van SoftwareONE verbeteren door een combinatie van in de branche toonaangevend talent, ervaring en kundigheid. Na de samenvoeging zal SoftwareONE klanten helpen bij het optimaliseren en beheren van naar schatting €10 miljard aan softwareaankopen. Het samengevoegde bedrijf zal zijn wereldwijde bereik uitbreiden tot 88 landen, waardoor klanten ter plaatse van meer dan 5.500 werknemers ondersteuning krijgen in hun lokale taal, waar zij ook werken. Een uitgebreide portefeuille van diensten en oplossingen, versterkt door de bewezen en doorlopende investering in innovatie, zal klanten meer geavanceerde oplossingen bieden, inclusief PyraCloud van SoftwareONE, een in de branche vooraanstaand platform voor digitale software supply chain management.

“Als besloten vennootschap beoordelen wij zorgvuldig mogelijke overnames om zeker te zijn dat we ons kapitaal optimaal benutten. Samen met onze investeerder KKR hebben we een aanzienlijke hoeveelheid tijd gestoken in het intens zoeken naar de ideale partner en we zijn ervan overtuigd dat we deze in COMPAREX hebben gevonden. Samen zullen we worden gedreven door de kernwaarden van SoftwareONE bij onze voortzetting van de transformatie van de branche. De oprichters van SoftwareONE blijven meerderheidsaandeelhouders van het samengevoegde bedrijf," aldus Daniel von Stockar, voorzitter van de raad van bestuur van SoftwareONE.

Een combinatie van tientallen jaren ervaring en sterke relaties met klanten

Informatietechnologie en software zijn getransformeerd van ondersteuning van een bedrijf tot de stuwende kracht van een bedrijf. SoftwareONE is sterk gericht op softwareoplossingen en het verbeteren van de bedrijfsresultaten van zijn klanten, maar daarnaast ook duidelijk op de ontwikkeling van mensen en het opbouwen van een portefeuille van een diensten-oplossingen-platform gebaseerd op de behoeften van klant.

Voor klanten dient SoftwareONE als een leidende instantie in het garanderen dat hun technologie-uitgaven het juiste effect op hun bedrijf hebben en aansluiting bieden op moderne resultaatgerichte oplossingen die de flexibiliteit en het concurrentievermogen van hun bedrijf verhogen. Partners van SoftwareONE hebben vertrouwen in de strategische kennis van het bedrijf en de ervaring in het opbouwen van klantoplossingen op hun cloud-platforms, waarbij de partners hun wereldwijd verspreide klanten kunnen bereiken.

Met zijn ruim dertig jaar diepgaande technische kennis heeft COMPAREX zich ontwikkeld tot één van 's werelds leidende dienstverleners op het gebied van IT. Het bedrijf is een integratielaag geworden tussen de klanten en de grote IT- en cloudplatformproviders, waarbij wereldwijd managed services die de investeringen van de klant in technologie optimaliseren worden aangeboden. Met zijn uitzonderlijke kennis op het gebied van productiviteit van werknemers ondersteunt COMPAREX klanten in hun digitale proces naar optimale productiviteit.

COMPAREX is een belangrijke partner binnen de branche geworden in het ondersteunen van digitale transformatie met cloudoplossingen op maat, waarbij de klant zich op zijn kernactiviteiten kan richten met het volste vertrouwen in de kundigheid van COMPAREX op het gebied van cloud en IT.

Gezamenlijke inspanningen om een gemeenschappelijk doel te bereiken

"De software- en dienstverleningsbranche gaat door met de transitie naar een bedrijfsmodel dat gebaseerd is op abonnementen en dat geïntensiveerd wordt door digitale transformatie met een sterke vraag naar clouddiensten. SoftwareONE heeft altijd een vooraanstaande plaats ingenomen bij het stimuleren van innovatie binnen de branche en het leveren van toonaangevende oplossingen en diensten die aan de veranderende behoeften van onze klanten voldoen,” aldus Dieter Schlosser, lid van het executive management team van SoftwareONE.

“De overname van COMPAREX is een belangrijke stap in dit proces en samen beschikken wij over de schaal, de geografische dekking, de uitgebreide portefeuille en de brede capaciteiten die nodig zijn om onze klanten wereldwijd betere dienstverlening en stabiliteit te kunnen bieden. Wij zullen de werknemers van COMPAREX met open armen binnen onze organisatie ontvangen om verder te bouwen aan de toekomst van onze branche,” aldus Neil Lomax, lid van het executive management team van SoftwareONE.

De combinatie is volledig in lijn met de focus van SoftwareONE op langetermijngroei en investering in het personeelsbestand van het bedrijf. SoftwareONE zet zich in voor zowel de persoonlijke als professionele ontwikkeling van zijn werknemers, die ruimschoots de kans krijgen om als onderdeel van een toonaangevend wereldwijd bedrijf te floreren. Ter ondersteuning hiervan zullen Thomas Reich, CEO van COMPAREX, en CSO Marc Betgem zitting nemen in het executive management team van SoftwareONE.

“Onze werknemers zijn ons grootste goed en hebben de hoogste prioriteit. SoftwareONE deelt deze overtuiging en heeft zijn inzet voor personeel gedurende zijn bestaansgeschiedenis bewezen,” vertelt Thomas Reich, CEO van COMPAREX. “Door de kennis en het talent van beide bedrijven samen te brengen, stellen we onze klanten in staat hun concurrentievermogen binnen hun branche wereldwijd te versterken via de geavanceerde wereldwijde oplossingen die wij bieden.”

“De niet aflatende focus van SoftwareONE op zijn klanten en de inzet om continu namens hen te innoveren, sluit perfect aan op de cultuur van COMPAREX. Onze groeicijfers zijn in het verleden aanzienlijk geweest, en wij zullen deze groei versnellen. We zullen een toonaangevende speler zijn in de markt en onze klanten steeds meer toegevoegde waarde bieden. Ik zie ernaar uit om deel te gaan uitmaken van het samengevoegde bedrijf en aan te sluiten bij het executive management team van SoftwareONE en ik vind het spannend om te kijken wat we als één bedrijf gaan bereiken,” aldus Marc Betgem, CSO van COMPAREX.

Het hoofdkantoor van SoftwareONE blijft in Stans, Zwitserland. Samen zal het bedrijf meer dan 200 vestigingen in 88 landen hebben en ondersteuning kunnen bieden in 150 landen. De campus van COMPAREX in Leipzig blijft een belangrijke rol spelen in het bedienen van klanten wereldwijd en in de EMEA-regio.

“Het samengevoegde bedrijf zal vanuit de benadering van 'het beste van twee werelden' worden opgebouwd, waarbij de ondernemende cultuur van SoftwareONE met de procesgestuurde ervaring van COMPAREX wordt samengebracht. Wij zien ernaar uit om de diepgaande technische kennis van COMPAREX in onze eigen kennis te integreren, waarbij wij met onze nieuwe collega's alles wat SoftwareONE te bieden heeft zullen delen en het ongelofelijke talent van het bedrijf verwelkomen om zo ons gecombineerde bedrijf vooruit te helpen. Als één bedrijf zullen we investeren in het meest getalenteerde team van collega's binnen onze branche en hiermee de oplossingen en resultaten voor onze klanten nog sneller verbeteren,” zegt Alex Alexandrov, lid van het executive management team van SoftwareONE.

De overeenkomst zal naar verwachting in de eerste helft van 2019 worden gesloten. De overname valt onder de gebruikelijke voorwaarden, inclusief het verkrijgen van de vereiste wettelijke goedkeuringen.

Over SoftwareONE

SoftwareONE, een wereldwijd leider op het gebied van software- en cloudportefeuillebeheer is bezig met het moderniseren van de manier waarop organisaties hun wereldwijde IT-uitgaven van op locatie tot in de cloud budgetteren en optimaliseren. Met meer dan 1.000 technologieprojecten over de hele wereld heeft SoftwareONE de kennis om klanten het juiste advies te geven over hun 'Technology Roadmap' naar de cloud of de bedrijfsresultaten op basis van de cloud te optimaliseren. Het PyraCloud-platform, dat geautomatiseerd leren toepast, levert de zichtbaarheid, het inzicht, de automatisering en de besturing die klanten nodig hebben om het meeste uit hun software-investeringen te halen. Tegelijkertijd bieden onze diensten op het gebied van Software Portfolio Management (SPM) en Software Asset Management (SAM) de methodologie en het kader voor optimalisering van de onderliggende IT-infrastructuur, versnellen acceptatie van de cloud en beperken de risico's betreffende het voldoen aan de regels tot het minimum. In privé-eigendom sinds 1985 en met meer dan 3.000 technologiespecialisten in meer dan 80 landen is SoftwareONE één van de snelst groeiende aanbieders van technologie-oplossingen ter wereld met voorkeurspartnerschappen met Microsoft, AWS, Adobe, IBM, VMware, Oracle, Citrix, Red Hat, Trend Micro en vele anderen. Breng voor meer informatie over SoftwareONE een bezoek aan http://www.softwareone.com en zoek aansluiting bij het bedrijf via Twitter en LinkedIn.

Media

SoftwareONE

Anette Nachbar
anachbar@brunswickgroup.com
+49 15228810363

Sabine Morgenthal
smorgenthal@brunswickgroup.com
+49 6924005510

COMPAREX

Katharine Hersey
communications@comparex.com
+43 1205120681


Over COMPAREX

COMPAREX is een wereldwijde IT provider gespecialiseerd in licentiebeheer, software aankoop en technisch productadvies. Met meer dan 30 jaar ervaring, is COMPAREX een partner voor kleine en middelgrote ondernemingen, overheidsinstanties, industriële ondernemingen en multinationals uit verschillende segmenten van de economie. Het dienstenportfolio omvat advies over software en softwarelicentiebeheer voor meer dan 3.000 leveranciers evenals consultancy en professional services. Bij de COMPAREX Group  werken meer dan 2.450 medewerkers op 80 locaties in 35 landen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. In het fiscale jaar 2017/18 realiseerde de Group een omzet van €2,533 miljoen / $2,965 miljoen.

Neem contact op

Celine Duinsbergen

Celine Duinsbergen

Marketing Manager

Deel dit artikel