COMPAREX Press releases

ISO-certificaat voor Software Asset Management programma van COMPAREX Nederland

Amsterdam, 12.11.2018 – COMPAREX heeft voor haar Software Asset Management (SAM) programma het ISO 27001 certificaat ontvangen. Hiermee laat de organisatie zien dat haar systeem voor informatiebeveiliging voldoet aan de benodigde eisen. Zo zijn de technische en organisatorische processen geborgd en gaat COMPAREX volgens de ISO-richtlijnen om met informatiebeveiliging en gegevens van klanten. De norm wordt wereldwijd erkend.

ISO 27001 beschrijft hoe de informatiebeveiliging binnen een bedrijf moet zijn geregeld en wordt, mede in het licht van de AVG, een steeds belangrijkere norm. Bedrijven leggen daarbij in hun informatiebeveiligingsmanagementsysteem vast welke maatregelen ze hiervoor hebben getroffen. In totaal worden zo’n 120 maatregelen getoetst. Wordt hieraan voldaan, dan wordt het certificaat toegekend. Durk Boersma, Privacy- en Security Officer bij COMPAREX: “Voor veel van onze klanten is ISO 27001 tegenwoordig de markstandaard. Met het certificaat spelen we in op hun vraag en laten we zien dat we aan alle eisen rondom informatiebeveiliging voldoen.”

Voor COMPAREX blijft het niet bij het behalen van het certificaat. Boersma: “Informatiebeveiliging is een continu proces. Het certificaat wordt voor drie jaar toegekend. Ondertussen blijven we natuurlijk volop innoveren en vernieuwen. Alleen zo blijven we aan de benodigde eisen voldoen. De wereld verandert tenslotte ook continu. De ontwikkelingen gaan razendsnel en wij gaan daar uiteraard in mee. Informatiebeveiliging staat dan ook hoog op onze dagelijkse agenda.


Over COMPAREX

COMPAREX is een wereldwijde IT provider gespecialiseerd in licentiebeheer, software aankoop en technisch productadvies. Met meer dan 30 jaar ervaring, is COMPAREX een partner voor kleine en middelgrote ondernemingen, overheidsinstanties, industriële ondernemingen en multinationals uit verschillende segmenten van de economie. Het dienstenportfolio omvat advies over software en softwarelicentiebeheer voor meer dan 3.000 leveranciers evenals consultancy en professional services. Bij de COMPAREX Group  werken meer dan 2.450 medewerkers op 80 locaties in 35 landen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. In het fiscale jaar 2017/18 realiseerde de Group een omzet van €2,533 miljoen / $2,965 miljoen.

Neem contact op

Celine Duinsbergen

Celine Duinsbergen

Marketing Manager

Deel dit artikel