COMPAREX Press releases

MatrixMind en COMPAREX partneren op het gebied van cloud in de publieke sector

Amsterdam, 29.01.2019 – MatrixMind en COMPAREX Nederland gaan samenwerken in de publieke sector en zich in dat verband richten op advies, implementatie en beheer van hybride- en public cloud oplossingen, van strategisch advies tot turn-key oplossing.

COMPAREX adviseert gemeenten al jaren over o.a. hun licentiebeleid met het oog op kostenbesparing en compliancy. Bij MatrixMind ligt de focus op public en hybride IAAS cloud architecturen die vanuit Equinix datacenters worden geleverd o.b.v. haar Modern Virtual DataCenter Concept. Het doel van de samenwerking is gemeenten in staat te stellen de cloud geleidelijk, in eigen tempo, succesvol in te zetten.
 
MatrixMind heeft een door COMPAREX ondersteund portable, hybride cloud platform gelanceerd dat uitsluitend is bestemd voor gemeenten: www.gemeentencloud.nl, geleverd vanuit Equinix’ AM3 datacenter in Amsterdam, waarvoor de eerste klant al is opgetekend: gemeente Molenwaard met haar Skype for Business oplossing.
 
“De cloud is wat ons betreft randvoorwaardelijk voor innovatie en wendbaarheid en is om die reden ook in gemeenteland geen onbekende meer. Onze relatie met gemeenten als SP71, Hollands Kroon, Delfland en Molenwaard laat dat ook zien. Ook zij hebben innovatie hoog in het vaandel staan en willen een platform als Azure optimaal gebruiken om de ervaring van burgers te verbeteren. COMPAREX is een van de grootste partners van Microsoft en is een strategische partner voor ons als het gaat om end-to-end ontzorging op het gebied van cloud.”, aldus Lucas den Os, directie MatrixMind.

“COMPAREX is de grootste partner in Nederland als het gaat om Software Asset Management dienstverlening, met name op het gebied van Microsoft, en deze positie zal nog sterker worden met onze nieuwe moedermaatschappij SoftwareONE. Onze klanten zien ons al jaren als trusted advisor en in die rol willen wij ze ook kunnen helpen met complexe cloud implementaties, hybride dan wel volledig public en van strategie tot turn-key oplevering. In combinatie met MatrixMind kunnen we nu nagenoeg elke hybride- of publieke cloud use-case beantwoorden.” aldus Tobias Veldt, verantwoordelijk voor de publieke sector bij COMPAREX.


Over COMPAREX

COMPAREX is een wereldwijde IT provider gespecialiseerd in licentiebeheer, software aankoop en technisch productadvies. Met meer dan 30 jaar ervaring, is COMPAREX een partner voor kleine en middelgrote ondernemingen, overheidsinstanties, industriële ondernemingen en multinationals uit verschillende segmenten van de economie. Het dienstenportfolio omvat advies over software en softwarelicentiebeheer voor meer dan 3.000 leveranciers evenals consultancy en professional services. Bij de COMPAREX Group  werken meer dan 2.450 medewerkers op 80 locaties in 35 landen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. In het fiscale jaar 2017/18 realiseerde de Group een omzet van €2,533 miljoen / $2,965 miljoen.

Neem contact op

Celine Duinsbergen

Celine Duinsbergen

Marketing Manager

Deel dit artikel