COMPAREX Press releases

COMPAREX neemt DATALOG over

Amsterdam, 07.02.2012 – IT service provider COMPAREX neemt met onmiddellijke ingang DATALOG Software AG over. DATALOG, opgericht in München in 1974, is een IT service provider met een complementair portfolio, en heeft een bijzonder sterke positie in binnen het Duitse MKB segment. Door te bouwen aan zijn sterke internationale aanwezigheid en uitgebreide leveranciersonafhankelijke diensten zal COMPAREX in de toekomst in staat zijn maatwerk IT-diensten te leveren aan internationale ondernemingen van elke omvang. De acquisitie versterkt de leidende positie van COMPAREX in de belangrijke Duitse markt waarin zij al actief was en maakt daarnaast de weg vrij voor een enorm groeipotentieel binnen het sterk gewilde MKB-segment.

De overname stelt de twee gevestigde IT service providers in staat om hun leidende positie verder uit te breiden in hun respectievelijke specialistische gebieden onder dezelfde paraplu. Als Europees marktleider beschikt COMPAREX over bekroonde expertise binnen de softwaremarkt. Gebaseerd op hechte en langdurige relaties met softwareleveranciers, is de Group in staat om kosteneffectieve software licentiëring en software asset management oplossingen op maat aan te bieden. De voornaamste activiteiten van DATALOG zijn eveneens gerelateerd aan software licentiëring, business consulting en state-of-the-art IT oplossingen. Lang geleden opgericht als IT service provider, beschikt DATALOG over aantoonbare ervaring binnen het MKB-segment, de financiële dienstverlening en de zorgsector.

De integratie vindt plaats in een aantal fases, waarbij beide ondernemingen in eerste instantie onafhankelijk van elkaar binnen hun markten zullen blijven opereren. De eerste fase omvat het identificeren van de sterke punten en potentiële synergiën voor het genereren van groei. Bestaande overeenkomsten met medewerkers, klanten, leveranciers en partners blijven onveranderd. In fase twee, die naar verwachting ingaat in december 2012, zullen de twee IT service providers een portfolio delen onder dezelfde COMPAREX vlag. Dit is in lijn met het commitment van de COMPAREX Group voor het volgen van een single-brand strategie. Wanneer het integratieproces is afgerond, zal COMPAREX ca. 600 medewerkers in dienst hebben in Duitsland. Er zijn geen plannen voor ontslagen of het sluiten van vestigingen als gevolg van de overname, met als reden dat de gebieden met een potentiële overlap reeds zeer efficiënt en succesvol opereren.

Dr. Klaus Elsbacher, CEO van de COMPAREX Group:

"Er is vrijwel geen ander klantsegment dat zo gewild is als het Duitse midden- en kleinbedrijf. De samenwerking met DATALOG levert ons een grotere voorsprong op ten opzichte van de concurrentie en biedt klanten echte toegevoegde waarde: een combinatie van een uitgebreid portfolio van verschillende leveranciers, bewezen MKB-expertise en ondersteuning met een internationaal bereik. Dit biedt additionele groeimogelijkheden voor de COMPAREX Group en brengt ons een stap dichterbij ons ambitieuze streven om binnen drie jaar onze omzetresultaten te verdubbelen naar twee miljard euro."

Achim Herber, CEO van DATALOG Software AG:

"DATALOG is een gevestigde, zeer winstgevende IT service provider met een gezonde, constante opwaartse trend. In het fiscale jaar 2011 hebben onze medewerkers de meest succesvolle resultaten neergezet in de historie van de onderneming dankzij hun grote mate van betrokkenheid en buitengewone, professionele expertise. We zijn nu aangekomen op het punt dat we verder willen groeien en doorgaan op een bredere basis. In de internationale COMPAREX Group hebben we een ideale partner gevonden voor succesvolle, snelgroeiende  corporate ontwikkelingen. In het licht van hun uitgebreide IT-diensten en stabiele, langdurige relaties met klanten en leveranciers, passen de twee bedrijven uitstekend bij elkaar. Door onze respectievelijke sterke punten te combineren en te profiteren van onze internationale dekking en hoog gekwalificeerde medewerkers, zijn we gezamenlijk in staat om een uitstekende positie in de markt in te nemen." 

Portfolio en klanten

Voor klanten levert de overname verschillende voordelen op: evenals voor internationale IT-diensten, profiteren zij bijvoorbeeld van speciale inkoopvoorwaarden met leveranciers, en een uitgebreid portfolio van mogelijkheden zoals bedrijfsspecifieke dienstverlening en de COMPAREX MultiVendor Helpdesk. Alle klanten behouden hun vaste contactpersonen.

Over COMPAREX

De COMPAREX Group is een leveranciersonafhankelijke IT service provider met een internationaal bereik. Gebaseerd op meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van het plannen en uitvoeren van server en client infrastructuren, heeft COMPAREX zich gevestigd als partner voor het midden- en kleinbedrijf, overheidsinstanties, het bedrijfsleven en internationale ondernemingen in verschillende segmenten van de economie. Naast software procurement en licentiebeheer, omvat het portfolio van de Group een uitgebreid pakket aan cross-vendor diensten en services vanuit een enkele bron. Op dit specifieke gebied ligt de focus op IT-infrastructuur, virtualisatie, kantoorapplicaties en communicatie, IT security, systems management en cloud computing. De COMPAREX Group biedt een MultiVendor Helpdesk en een breed scala aan training services via de COMPAREX Academy.

Gegroeid vanuit PC-Ware Information Technologies AG, heeft COMPAREX momenteel ongeveer 1.700 medewerkers bij 75 vestigingen in 28 landen in Europe, Afrika en Azië. Gedurende het fiscale jaar 2010/11, bedroeg de omzet 971 miljoen euro.

Over DATALOG

Met het hoofdkantoor in München en opgericht in 1974, is DATALOG Software AG een gevestigde naam in de IT-markt. Meer dan 15 miljoen software licenties die verkocht zijn en meer dan 2.000 succesvolle consultancy projecten spreken voor zich. Met 120 medewerkers is DATALOG een sterke partner voor bedrijven van elke omvang, binnen alle sectoren, op het gebied van software licentiëring, business process oplossingen en Microsoft technologieën.

In Duitsland is DATALOG een belangrijke leverancier van softwarelicenties voor bedrijven, met name via het Microsoft Volume Licensing Program. DATALOG Business Process Solutions is betrokken bij de duurzame reorganisatie en optimalisatie van bedrijfsprocessen. Het voordeel van DATALOG op het gebied van process consultancydiensten is gebaseerd op een systematische focus op het gebied van contractbeheer, software asset management en IT service management. DATALOG heeft een unieke expertise als het gaat om de Microsoft producten. Een grote kennis van oplossingen op het gebied van CRM, business intelligence en portal- en workflowoptimalisatie in combinatie met een ruime ervaring van de implementatie van Microsoft SharePoint, zorgt voor een uitgebreid portfolio van diensten.
In zowel de financiële sector als de zorgsector beschikt DATALOG over uitgebreide expertise als gevolg van jarenlange ervaring bij klanten en projecten. Gedurende het fiscale haar 2011 realiseerde DATALOG een omzet van 93.7 miljoen euro.


Over COMPAREX

COMPAREX is een wereldwijde IT provider gespecialiseerd in licentiebeheer, software aankoop en technisch productadvies. Met meer dan 30 jaar ervaring, is COMPAREX een partner voor kleine en middelgrote ondernemingen, overheidsinstanties, industriële ondernemingen en multinationals uit verschillende segmenten van de economie. Het dienstenportfolio omvat advies over software en softwarelicentiebeheer voor meer dan 3.000 leveranciers evenals consultancy en professional services. Bij de COMPAREX Group  werken meer dan 2.450 medewerkers op 80 locaties in 35 landen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. In het fiscale jaar 2017/18 realiseerde de Group een omzet van €2,533 miljoen / $2,965 miljoen.

Neem contact op

Celine Duinsbergen

Celine Duinsbergen

Marketing Manager

Deel dit artikel