COMPAREX Press releases

COMPAREX sluit partnership met ITsyndicaat

Amsterdam, 15.02.2012 – COMPAREX, tot voor kort bekend als PC-WARE, breidt haar portfolio uit met de oplossingen voor Software Asset Management (SAM) van License Dashboard. Daartoe zijn COMPAREX en ITsyndicaat een partnership aangegaan. License Dashboard ondersteunt bedrijven met een SAM-specialisatie, zoals COMPAREX, met de levering van de tooling, welke noodzakelijk is voor het uitvoeren van SAM-implementaties.

Adequaat beheer van software assets is allang niet meer een zaak die alleen de IT-afdeling binnen organisaties aangaat. Software Asset Management staat inmiddels ook hoog op de agenda van directies, financieel management en risk managers. Niet alleen vanwege de hoge kosten (volgens Gartner inmiddels meer dan een derde van het jaarlijkse IT-budget), maar ook vanwege het risico op audits, die bewust of onbewust gebruik van illegale software aan het licht kunnen brengen.

Met de juiste inzet van SAM-oplossingen kunnen organisaties niet alleen aanzienlijke kostenbesparingen realiseren, maar ook reputatieschade voorkomen die kan ontstaan als bij een audit illegale software wordt aangetroffen.

De SAM-oplossingen van License Dashboard ondersteunen organisaties bij het monitoren, beheren en optimaliseren van het gebruik en de aanschaf van licenties door alle geledingen van de organisatie. De oplossingen omvatten tools voor software-inventarisatie, softwarelicentie-management en Software Asset Management. Dankzij de modulaire opbouw van de License Dashboard-producten kan COMPAREX haar oplossingen op het gebied van Software Asset Management volledig afstemmen op de specifieke behoeften van organisaties.

In Nederland is ITsyndicaat de distributeur van License Dashboard. Ed Kost, algemeen directeur van ITsyndicaat: “De oplossingen van License Dashboard verschaffen IT-beheerders de vereiste operationele informatie. IT- en zakelijk management krijgen tevens toegang tot gerichte managementinformatie voor het onderbouwen van besluitvorming over planning, budgettering, upgrades, migraties en onderhoudscycli van het gehele softwaredomein. Daarmee voorzien de oplossingen in de behoeften van alle betrokkenen.”

COMPAREX is bijzonder verheugd over de samenwerking met ITsyndicaat. Ricardo Koelemij, Director Services COMPAREX Benelux: “Een van onze doelstellingen is het verbreden van onze dienstverlening. De uitbreiding van ons aanbod met de Software Asset Management-oplossingen van License Dashboard vormt hierin een belangrijke pijler.” 

Over ITsyndicaat en License Dashboard
ITsyndicaat is een in de Benelux-markt goed ingevoerde distributieorganisatie voor Software Asset Management-oplossingen. Door onze intensieve contacten met de grote softwareleveranciers, system integrators en de partnerorganisaties zijn wij een attractieve bron van kennis en oplossingen voor organisaties die het SAM-terrein verder willen betreden. Samen met de partnerorganisaties levert de organisatie gerichte Software Asset Management-oplossingen voor desktop- en serveromgevingen. De License Dashboard™-oplossingen stellen een organisatie in staat om proactief inzicht te verwerven in het toegestane licentiegebruik en tijdig in te grijpen op de kosten van over- en onder-licensering en de financiële risico’s van niet compliant zijn. Specifiek voor Oracle-licentievraagstukken werkt ITsyndicaat samen met Lime Software, een oplossingenportfolio dat volledig is gericht op de licentieproblematiek van de Oracle-producten. Meer informatie is beschikbaar via www.itsyndicaat.nl en www.licensedashboard.com.


Over COMPAREX

COMPAREX is een wereldwijde IT provider gespecialiseerd in licentiebeheer, software aankoop en technisch productadvies. Met meer dan 30 jaar ervaring, is COMPAREX een partner voor kleine en middelgrote ondernemingen, overheidsinstanties, industriële ondernemingen en multinationals uit verschillende segmenten van de economie. Het dienstenportfolio omvat advies over software en softwarelicentiebeheer voor meer dan 3.000 leveranciers evenals consultancy en professional services. Bij de COMPAREX Group  werken meer dan 2.450 medewerkers op 80 locaties in 35 landen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. In het fiscale jaar 2017/18 realiseerde de Group een omzet van €2,533 miljoen / $2,965 miljoen.

Neem contact op

Celine Duinsbergen

Celine Duinsbergen

Marketing Manager

Deel dit artikel