• Krijg controle over de
  kosten van jouw cloud
  Met Cloud Consumption Monitoring

Azure is een verrassend krachtige cloudomgeving maar het kan soms lastig zijn om het gebruik in de gaten te houden, de daamee verbonden kosten en de gebruiker. Onze specialisten helpen jou met het verkrijgen van totale controle met cloud consumption budgettering. In dit proces leer je over de services waarvoor je betaalt en ook wat je feitelijk gebruikt.

Transparantie van de kosten

Hoe helpt jou dit met transparantie van de kosten?

Het kan heel moeilijk zijn om op de hoogte te blijven van plannen, licenties, verplichtingen en verbruikte services of workloads. Maar met hulp van COMPAREX wordt alles moeiteloos.

Hulp bij budgetplanning

Biedt het hulp bij budgetplanning?

Onze specialisten adviseren how de kosten voor de consumptie moeten worden toegewezen aan kostenplaatsen en hoe trends voor betrouwbare budgetplanning worden uitgewerkt. 

Ondersteuning voor het beheer van jouw cloudbudget

Welke ondersteuning levert het op voor het beheer van jouw cloudbudget?

Onze monitoring service laat zien hoe jouw werkelijke cloudgebruik betrekking heeft op alle workloads, licenties, seats en Azure-commitments waarvoor u betaalt.

Zet inzichten om in voordelen: COMPAREX Cloud Consumption Monitoring

De complexe technische omgeving van clouddiensten maakt het vaak moeilijk om het gebruik van Azure bij te houden en uw kosten te beheersen. Met onze Cloud Consumption Monitoring-service krijgt u de transparantie die u nodig hebt voor budgetbeheer, optimalisatie van cloudkosten en betrouwbare budgetplanning.

Transparantie

Transparantie

 • Overzicht van Azure consumptie 
 • E-mail notificaties bij budgetoverschrijding
 • Herleid kosten terug naar kostenplaatsen
Kostenoptimalisatie

Kostenoptimalisatie

 • Vergelijking van commitment met daadwerkelijk gebruik
 • Efficient gebruik van cloudinvesteringen
Kostenoptimalisatie

Budgetplanning

 • Details over consumptie per kostenplaats
 • Trendlijnen over de consumptie ontwikkeling
 • Projectie van de consumptie voor budgetplanning
 • Vermijden van niet-gebudgetteerde facturen

Hoe werkt het?

1. Service onboarding

We leggen een verbinding tussen jouw cloud-tenants en het COMPAREX-platform.

2. Consumptiebeheer

Het COMPAREX Dashboard geeft het verbruik en gebruik weer in relatie tot jouw verplichtingen en budgetten. Inclusief een gedetailleerd overzicht over verbruik per afdeling, toepassing of systeem.

Met deze kostentransparantie kunt je je cloudkosten aanzienlijk verlagen door jouw Azure-verplichtingen aan te passen aan jouw behoeften.

Cloud Consumption Monitoring Dashboard
Overzicht van Azure consumptie

Je kunt ook geautomatiseerde e-mail drempelmeldingen instellen om jouw Azure-consumptietarief bij te houden, cloudbudgetten actief te beheren en ongeplande uitgaven te voorkomen.

3. Betrouwbare budget planning

Een overzicht van de vijf duurste producten die in gebruik zijn, helpt jou om jouw uitgaven te herleiden op kostnplaatsniveau.

Jouw trendline laat de ontwikkeling zien van de consumptie per kostenplaats, en voorziet jou van betrouwbare cijfers om het toekomstige verbruik te projecteren en de kans op niet-gebudgetteerde facturen te minimaliseren.