Het Nieuwe Werken voor de 538 Groep

Jacqueline Smit, CEO van de 538 Groep, merkte bij haar aantreden op dat in de studio alles perfect in orde was. De inrichting van de IT-omgeving en de telefonie sloot echter niet meer aan op de wensen en eisen. De 538 Groep zocht naar een nieuwe manier van werken, waarbij ook werd gekeken naar de technologische mogelijkheden die daarbij horen. Toen bekend werd dat men over zou gaan naar Het Nieuwe Werken, was al snel de omvang van het project duidelijk. Er moest daarom contact worden gezocht met gespecialiseerde partners.

Microsoft Products & Services Agreement

Leo den Hollander, Accountmanager bij COMPAREX: “Een half jaar geleden kwam ik aan tafel om te kijken hoe wij de 538 Groep verder konden helpen met hun softwarelicentiepositie. Hierbij kwamen een aantal zaken aan het licht die te maken hadden met een gebrek aan inzicht.

Het was niet exact duidelijk hoeveel licenties er waren aangeschaft en in gebruik waren genomen. In een aantal gesprekken werd de toekomstvisie van de 538 Groep op IT-gebied bepaald en hebben we gekeken welke softwarelicentiecontracten het beste aansloten op de wensen en eisen.”

Alexander Josiassen, Innovation Director van de 538 Groep: “Uiteindelijk zijn we als eerste in Nederland uitgekomen op de Microsoft Products & Services Agreement (MPSA), wat helemaal aansloot bij onze organisatie. Dit programma voldoet aan al onze wensen en eisen. De overeenkomst omvat Office 365 en daarnaast maken we gebruik van het Azure-platform en Intune.

“Echter, met software alleen ben je er niet. Er is daarom tegelijker met de invoering van Het Nieuwe Werken gekozen voor de Windows Phone en de Microsoft Surface tablet”, zegt Leo den Hollander. “Het project is voor de medewerkers op een leuke manier begonnen: elke medewerker kreeg namelijk een pakket met nieuwe hardware uitgereikt. Om hier optimaal gebruik van te kunnen maken, kreeg iedereen een uitgebreide uitleg. Wat is bijvoorbeeld ‘Skype for Business’ en wat kun je ermee?

Jeroen van der Plank, IT Manager: “Het was leuk om te zien dat medewerkers al direct na de training aan de slag gingen met de nieuwe producten en naar het nieuwe werken toegaan. We hebben er bewust voor gekozen met Windows devices te gaan werken. Daarbij hebben we een scheiding aangebracht tussen de medewerkers die regelmatig in een meeting zitten en een Surface tablet erg handig vinden. Het biedt ze een complete werkomgeving. We hebben ook medewerkers die op een eigen werkplek de beschikking hebben over een laptop met een Windows-omgeving.”

Binnen de 538 Groep maken de Radio-dj’s veel gebruik van audio, waarbij snelle toegang tot data essentieel is. In de nieuwe omgeving zijn de nieuwe tools een verlengstuk van hun werkomgeving. Deze nieuwe mogelijkheden gelden uiteraard niet alleen voor hen. “Het voordeel van ‘Het Nieuwe Werken’ is uiteraard dat je waar je ook bent, je de beschikking hebt over je documenten. Je kunt snel een document digitaal ondertekenen en doorsturen of in SharePoint zetten. De cloud is daarmee voor ons enorm toegankelijk, waar je ook bent: op het werk, thuis of in de file”, aldus Alexander Josiassen.

Over de 538 Groep

Radio 538, in 1992 opgericht door Lex Harding, kent een roerige geschiedenis. In 2003 werd Radio 538 samen met Radio 10 Gold (in bezit van Talpa) onder het beheer van Talpa Media gebracht. RTL Nederland nam eind 2007 Radio 538 samen met diverse programma’s over van de televisiezender Tien.

Begin 2012 werd Radio 538, net als de zusterstations Radio 10 Gold en Slam!FM, weer overgenomen door Talpa Media. Sinds 1 januari 2012 bezit de RTL Group weer alle aandelen van RTL Nederland Holding, terwijl Talpa Media weer 100% eigenaar is van Radio 538.

Neem contact op