"Ik zou een samenwerking met COMPAREX absoluut aanbevelen"

Toen COMPAREX begon aan dit project, gebruikte Agora Google Apps voor hun e-mail. Ze waren niet tevreden over de gebruikerservaring en liepen tegen verschillende problemen aan. Bovendien maakte het merendeel van de externe medewerkers gebruik van uiteenlopende IT-systemen en was er geen gecentraliseerd werkplekbeheer.

Daardoor werd het voor IT steeds lastiger om problemen met werkstations, e-mail- en productiviteitstools op te lossen die daarnaast ook nog om talloze plug-ins en synchronisatie vroegen. Eindgebruikers worstelden ook enorm met wachtwoordherstel omdat hun werkstations niet beheerd werden. Het doel van Agora was om de controle terug te krijgen met behulp van een geïntegreerd IT-systeem. "We wilden weer up-to-date zijn.

En om volledig te kunnen integreren, wilden we met Microsoft Office 365 werken omdat dit een compleet pakket biedt", aldus Michael Rublesky, IT-directeur bij Agora Cyber Charter School. Vanwege het opleidingsschema, liet Agora de e-mailmigratie naar Exchange Online in minimale tijd uitvoeren door COMPAREX. Daarom is eerst gestart met het migreren van de 700 personeelsleden.

De oplossing

COMPAREX voerde de migratie ‘s nachts uit, zodat alles weer werkte toen de medewerkers ’s ochtends hun mailbox openden. Zonder het verlies van functionaliteit en gegevens migreerde COMPAREX Agora van Google naar Exchange Online. Daarmee werd de diversiteit aan systemen teruggebracht tot één, met overzicht en gecentraliseerd beheer voor het IT-team.

Tegelijkertijd werd Microsoft Intune Device Management geïmplementeerd, waarmee Agora's IT-team alle externe werkplekken kan beveiligen en monitoren. Intune vervangt ook de bestaande antivirussoftware van Agora. "Het doel voor de korte termijn was de e-mailmigratie, daarna staat het invoeren van oplossingen als SharePoint, Teams en Business Intelligence op de planning", aldus Rublesky.

Naast Exchange Online en Intune, heeft COMPAREX ook Azure Active Directory en Active Directory on-premises opgebouwd. Bovendien zijn self-service wachtwoord wijzigen en resetten ingevoerd, evenals multi-factor authenticatie. Hiermee komt beveiliging voorop te staan doordat er één toegangspunt voor gebruikersbeheer is gecreëerd.

Resultaten en voordelen

Rublesky legt uit dat het zorgen voor de juiste tools, het platform en een geïntegreerde infrastructuur zich hebben vertaald naar een meer georganiseerde cultuur in de hele organisatie, met betere prestaties in het verschiet. "De impact op onze medewerkers was enorm. De migratie verliep geweldig, zonder ook maar enig probleem", zegt Dr. Michael Conti, CEO bij Agora. "Door over te gaan op Microsoft konden wij onze business opschalen, betere beveiliging bieden en onze algemene technologische infrastructuur beter beheren. Het heeft ervoor gezorgd dat wij nu voorop lopen binnen de Cyber Charter School gemeenschap in Pennsylvania.”

"Doordat COMPAREX in onze behoeften wat betreft de omgeving en beveiliging voorziet en het beheer uit handen neemt, besparen wij flink op personeelskosten. Als ik een vraag heb over SharePoint, dan staat er iemand voor me klaar. Heb ik een beveiligings- of Teams-expert nodig of support bij training en implementatie? Dan heb ik die persoon, vanuit COMPAREX, in mijn team. Ik zou een samenwerking met COMPAREX absoluut aanbevelen.” Michael Rublesky.

Over Agora Cyber Charter School

Agora Cyber Charter School staat bekend als een toonaangevende openbare school in Pennsylvania, Verenigde Staten. Ruim 7.000 studenten worden door zo’n 700 personeelsleden begeleid en zeker 90% van alle studenten en personeelsleden werkt op afstand. Agora combineert een online leeromgeving met leerplannen op maat en zeer bekwame leraren. Elke student ontvangt diverse technologische hulpmiddelen, zoals een laptop. Daarnaast kunnen studenten ook deelnemen aan verschillende educatieve en sociale bijeenkomsten gedurende het schooljaar.

Neem contact op