Een softwarepartner met kennis van zaken

“Het contact met COMPAREX loopt al jaren naar ieders tevredenheid.” Aan het woord is Roland Krabbendam van Conservatrix Groep, een collectief van verzekeringsbedrijven uit Baarn. Roland is verantwoordelijk voor netwerk- en systeembeheer binnen de Conservatrix Groep en heeft in deze rol veel contact met COMPAREX.

Meedenken en creatieve oplossingen

“COMPAREX helpt ons vooral op het gebied van Microsoft-oplossingen. Onze infrastructuur is vrijwel geheel gebaseerd op Microsoft technologie. Dat biedt qua onderlinge integratie veel voordelen. Maar de wereld van licentiëring is complex. Licentiedocumenten en –voorwaarden bestaan uit tientallen pagina’s en veranderen voortdurend. Het is dus erg prettig dat we hiervoor een beroep kunnen doen op een partner die verstand van zaken heeft. COMPAREX ontzorgt ons op het gebied van softwarelicenties. Ze denken bovendien goed mee en zijn creatief in het aandragen van oplossingen. Ze komen afspraken na en geven voortdurend terugkoppeling op uitstaande vragen. Ook als het antwoord hierop onverwachts vertraging oploopt, wordt dit tussentijds netjes aangegeven. De communicatie verloopt dus professioneel en zeer prettig.”

ConservatrixIn de financiële markt is het belangrijk dat organisaties compliant zijn. Zeker in tijden van financiële crises kunnen organisaties zich geen missers permitteren. Ook op software gebied dienen organisaties aan hun verplichtingen te voldoen. COMPAREX helpt organisaties ook om inzicht te verkrijgen in hun licentiepositie.

Inzicht leidt tot kostenbesparing

Roland Krabbendam: “In 2013 wilden we graag weten welke software we daadwerkelijk in huis hadden en welke software gebruikt werd. Aan de hand van tooling op onze systemen kregen wij inzicht in welke software daadwerkelijk gebruikt werd. Van sommige applicaties bleek dat ze niet actief gebruikt werden. Dat resulteerde in een uiteindelijke besparing voor ons, omdat we deze konden afstoten. Bovendien beschikken we nu over een goed beeld van de software die we in huis hebben en welke gebruikt wordt.”

De toegevoegde waarde van COMPAREX zit volgens Roland Krabbendam in de kennis van softwarelicenties. Het ontzorgen bij de aanschaf van licenties en het afsluiten van contracten is iets wat hij als bijzonder prettig ervaart. Bovendien kan hij bij COMPAREX terecht voor vrijwel alle benodigde software.

Rust en zekerheid

“Dit levert ons rust en zekerheid op. Ieder jaar evalueren wij de software overeenkomsten met onze Account Manager. Hij houdt samen met ons bij wat we gedurende het jaar extra installeren. Hierdoor komen we nooit voor verrassingen te staan aan het eind van het jaar. Wij hebben zelf de kennis en tijd niet om hiernaar te kijken. Het is daarom erg prettig dat wij een partner kunnen inschakelen die meedenkt en met goede oplossingen komt.”

Over Conservatrix Groep

Conservatrix Groep is een sterk collectief van verzekeringsbedrijven in Nederland en ook werkzaam in België. Het hoofdkantoor is gevestigd in Baarn. Hier is ook de IT-afdeling ondergebracht. In totaal beheert deze afdeling zo’n 250 werkplekken voor de gehele Conservatrix Groep.

Neem contact op