Meer focus, minder licenties bij DTG na cloudadvies van COMPAREX

DTG, aanbieder van online marketing services voor ondernemers, wilde de licentiestructuur van haar kantoortoepassingen even flexibel maken als het aantal medewerkers in dienst. Op advies van COMPAREX koos de Amsterdamse onderneming de nieuwe Enterprise Cloud Suite van Microsoft. Het cloudpakket bespaart jaarlijks driehonderd licenties en stelt het bedrijf in staat zich meer richten op haar corebusiness.

Het bureau gebruikte al langer een abonnementsstructuur voor zijn hybride Microsoft-omgeving. De licenties voor het lokaal geïnstalleerde besturingssysteem Windows en kantoorpakket Office werden per device berekend. Cloudtoepassingen via een Microsoft client access server license (CAL) betaalde DTG per gebruiker.

De Solution Advisors van COMPAREX adviseerden een overstap op de Microsoft Enterprise Cloud Suite. Hierdoor verlopen nu alle licenties per gebruiker en niet per device. Dat scheelt veel geld. De ongeveer zeshonderd medewerkers van DTG gebruiken bij elkaar zo’n negenhonderd apparaten. Daarnaast hoeft de organisatie zich geen zorgen meer te maken over het beheer van de applicaties. Zo ontstaat meer ruimte voor ontwikkeling en contact met de klant.

Klaar voor de toekomst

”Dit cloudmodel sluit goed aan bij onze wensen. We gaan nu efficiënter om met onze licenties”, vertelt Fred Overduin. Hij is bij DTG verantwoordelijk voor de contracten met IT-partners. “Bovendien zijn we met deze overeenkomst klaar voor de toekomst. Klanten verwachten veel van ons. We willen ons onderscheiden als dé partner voor het MKB en een uitstekende service bieden. Het werken met de nieuwste technologie draagt hier zeker aan bij. De suite biedt oplossingen waarmee gebruikers meer vrijheid en flexibiliteit krijgen. OneDrive for Business en Lync leveren eenvoudige en effectieve functionaliteit op het gebied van data-uitwisseling en communicatie. Ook op het gebied van datagebruik hebben we geen beperkingen meer.”

Overduin is te spreken over COMPAREX. “We willen een partner die ons helpt het maximale rendement uit onze licentiecontracten te halen. De Solution Advisors van COMPAREX hebben daarvan veel kennis. Zij snappen waar wij als organisatie naartoe willen en stellen zich op als een verlengstuk van onze organisatie. Tijdens onderhandelingen met Microsoft namen ze onze wensen en eisen als uitgangspunt. Er zijn korte lijntjes tussen ons en de Solution Advisors. Zelfs in de avonduren zijn onze contactpersonen bij COMPAREX beschikbaar voor vragen. Dit zorgt voor wederzijds vertrouwen in onze relatie.”

Advies

Wilt u uw Microsoft-licenties ook kritisch onder de loep nemen? Bent u ook benieuwd wat een ander licentiemodel u per maand bespaart? Laat de experts van COMPAREX u adviseren. Als u interesse heeft in onze diensten, neem dan contact op met Arjan de Groot, Solution Advisor Microsoft, via telefoonnummer +31 (0)6 - 3332 7233 of e-mail.

Neem contact op

Arjan de Groot

Arjan de Groot

Microsoft License Specialist