De Forensische Zorgspecialisten kiest voor flexibiliteit na advies van COMPAREX

De Forensische Zorgspecialisten maakt veel gebruik van Microsoft-technologieën. De verschillende oplossingen van Microsoft communiceren onderling goed met elkaar. Maar op licentiegebied kan dit vanwege de complexiteit wel eens een uitdaging opleveren. Bij De Forensische Zorgspecialisten werden veel licenties los aangekocht en was de licentiepositie niet goed inzichtelijk. Daar moest verandering in komen. Het doel was om de licentiepositie goed in kaart te brengen en de omgeving voor de toekomst licentietechnisch zo efficiënt mogelijk in te richten.

Meedenken bij de IT-strategie

Kees de Brouwer, Manager Informatievoorziening & Automatisering bij De Forensische Zorgspecialisten, is verantwoordelijk voor het beheer van ongeveer 800 werkplekken op het gebied van hard- en software. “Vanuit een Microsoft review kwamen we in contact met COMPAREX. Zij ondersteunden ons bij het op orde brengen van ons licentieportfolio. COMPAREX begreep goed waar wij naartoe wilden als organisatie en was op de hoogte van onze strategie. Wanneer je een partner als COMPAREX vanaf het begin bij het IT-strategietraject betrekt, kunnen zij hierin licentietechnisch meedenken en helpen de juiste overeenkomsten af te sluiten.

Voor ons was flexibiliteit van belang in onze Microsoft overeenkomst. Het aantal werkplekken schommelt van tijd tot tijd binnen onze organisatie. Daarom wilden wij in staat zijn om eenvoudig licenties toe te voegen of te verminderen en dit jaarlijks te verrekenen. Ook de aanwezigheid van Software Assurance (SA) was voor ons een belangrijke component in de nieuwe overeenkomst. Het Home Use Program en de Planning Services- en Trainingsvouchers zijn componenten van SA die zowel onze gebruikers als onze IT-medewerkers veel waarde bieden.”

Uitwerking scenario’s leidt tot optimale licentieovereenkomst

De Forensische ZorgspecialistenOp basis van deze wensen heeft COMPAREX een aantal scenario’s voor De Forensische Zorgspecialisten uitgewerkt. Bijkomende voor- en nadelige consequenties van bepaalde scenario’s werden besproken. Na gesprekken met zowel Microsoft als De Forensische Zorgspecialisten heeft COMPAREX geadviseerd om een Microsoft ESA (Enterprise Subscription Agreement) overeenkomst af te sluiten.

Kees de Brouwer: “Deze overeenkomst voldoet het beste aan onze wensen en situatie. We profiteren van de flexibiliteit en gaan hierdoor efficiënter met onze middelen om. Tijdens de onderhandelingen merk je dat COMPAREX meedenkt en op de stoel van de klant zit. Door hun uitgebreide netwerk heeft COMPAREX ons bijvoorbeeld ook in contact gebracht met enkele goede trainingspartners. Zo beschikken we nu over twee goed opgeleide beheerders op het gebied van Windows Server 2012. Hierdoor maken wij nog beter gebruik van de mogelijkheden die Windows Server 2012 ons biedt.”

Licentiekennis en -advies als toegevoegde waarde

“De kennis van Microsoft-licentiestructuren die COMPAREX bezit heeft een duidelijk toegevoegde waarde. Vanwege de complexiteit en steeds veranderende regels is het onmogelijk om dit zelf bij te houden. Zij nemen voor ons veel werk uit handen op het gebied van onderzoek, inkoop en administratie, zonder dat wij hier zelf in te hoeven investeren. Het gevolg is dat ik mij kan focussen op werkzaamheden die belangrijk zijn om onze medewerkers en indirect ook onze cliënten zo goed mogelijk te ondersteunen.

Daarbij komt dat de samenwerking met COMPAREX uitstekend verloopt. Er wordt snel en adequaat op vragen gereageerd door onze Account Manager. En de Solution Advisors zijn in staat om ons van goed advies te voorzien wanneer we wat dieper op de materie willen ingaan. Momenteel adviseren zij ons rondom cloud-technologie. Dit is een volgende stap die we samen gaan zetten.”

Over De Forensische Zorgspecialisten

De Forensische Zorgspecialisten biedt menselijke oplossingen voor een veiliger samenleving. Hiervoor leveren zij een breed palet aan kennis en diensten in de forensische zorg. De organisatie bestaat uit verschillende onderdelen en locaties, waarbij de IT-voorzieningen centraal worden beheerd.

Neem contact op