COMPAREX is dé software kennispartner voor De Schutter’Neroc

Ben Dekeyser is verantwoordelijk voor de inkoop van IT voor de gehele DSN-organisatie. De afgelopen periode heeft DSN diverse organisaties overgenomen. Ook zijn er nieuwe vestigingen opgezet. Dit maakt de inkoop en het beheer van softwarecontracten een lastige opgave.

“COMPAREX helpt ons hierbij”

Ben Dekeyser: “Eén van mijn taken is om de IT-infrastructuur van de diverse vestigingen beter op elkaar af te stemmen. COMPAREX helpt ons hierbij. Zij zijn al meer dan 5 jaar adviseur op het gebied van software voor DSN in Capelle aan den IJssel en hebben uitstekende kennis van de vendoren die voor ons het meest belangrijk zijn: Microsoft en Adobe. Wij wilden graag samenwerken met één partner op het gebied van software licentiëring voor alle vestigingen. Onze collega’s in Capelle aan den IJssel hadden goede ervaringen met COMPAREX. Daarom besloten wij om ook voor andere vestigingen een beroep te doen op hun kennis.”

De Schutter'Neroc

Een uniform en beter gestroomlijnd softwareportfolio

Ben Dekeyser vervolgt: “DSN is niet groot genoeg om licentiebeheer intern op de agenda te zetten. Het is niet onze core business. Bovendien wordt deze materie steeds complexer. Vandaar dat wij hiervoor vertrouwen op het advies en de dienstverlening van COMPAREX. Deze samenwerking bevalt goed. We ontvangen snel en correct antwoord op onze vragen. Bij COMPAREX zijn voldoende professionals in dienst met de juiste kennis voor onze uitdagingen. Bij het optimaliseren van de IT-infrastructuur van de verschillende vestigingen hebben zij ons uitstekend geholpen. Hierbij traden enkele technische uitdagingen op. Niet alle vestigingen hadden namelijk dezelfde software of dezelfde versie van de software in huis. Met dank aan het advies van COMPAREX is dit nu beter gestroomlijnd en zijn we ook klaar voor de toekomst. Zij hebben ons bijvoorbeeld geadviseerd hoe wij naar een uniform antivirus-beleid konden toewerken. Door het bundelen van contracten van verschillende vestigingen naar één securitycontract, worden bovendien onze uitgaven zo efficiënt mogelijk ingezet. Wij hebben intern eigenlijk geen omkijken naar onze software. Dat geeft ons rust en zekerheid.”

Efficiënter werken dankzij Adobe Creative Cloud

Bij een creatieve organisatie als DSN is het van groot belang dat de software het dagelijkse werk optimaal ondersteunt. Ontwerpers dienen dan ook te beschikken over geavanceerde grafische software. Adobe is hierin een belangrijke vendor. Tot voor kort beschikten diverse medewerkers nog over verschillende versies van de Adobe Creative Suite. COMPAREX heeft DSN geholpen met de transitie naar de nieuwe contractvorm van Adobe: Creative Cloud.

“Het was geen eenvoudige klus om naar Creative Cloud over te stappen en dit overal uit te rollen. Maar we zijn zeer tevreden met de manier waarop dit is verlopen. De Adobe Solution Advisor van COMPAREX beschikt over vergaande kennis van de materie. Samen met onze vaste Account Manager hebben zij ervoor gezorgd dat wij bij al onze vestigingen overgestapt zijn naar het Creative Cloud-model. Dit werkt voor ons veel eenvoudiger. Vroeger hadden we verschillende Adobe-contracten per vestiging en verliep de facturatie complex. Nu gaat dit efficiënter omdat we met één overkoepelend contract werken. Bovendien kunnen we binnen dit cloud-model eenvoudiger dan ooit licenties uitwisselen tussen de verschillende organisaties.

De lange relatie die wij met COMPAREX hebben, bewijst dat wij zeer tevreden zijn over hen als onze softwarepartner. Ik ga er van uit dat we deze relatie nog lang in stand houden.” Aldus Ben Dekeyser.

Over De Schutter’Neroc

De Schutter’Neroc (DSN) is actief in de verpakkingsindustrie. DSN bestaat uit meerdere organisaties, gevestigd in Europa en Egypte. Zij zijn in staat hun klanten volledig te ontzorgen in het grafische proces van hun verpakkingen. Diverse grote organisaties maken gebruik van de diensten van DSN. Deze diensten bestaan onder andere uit het verwerken van legal en marketing tekst, ingrediënten, barcodes, grafisch materiaal, design en vertalingen op verpakkingen. In totaal werken er 285 mensen bij DSN.

Neem contact op