Dankzij COMPAREX zijn we compliant!

Enduris (voorheen DELTA Netwerkbedrijf) heeft als sterk gereguleerde organisatie in haar beleidsuitgangspunten opgenomen dat het wil voldoen aan alle actuele wet- en regelgeving. Op het gebied van software en licenties koos Enduris voor samenwerking met COMPAREX. “Wij zochten een partner die ons kon helpen overzicht te krijgen na de verzelfstandiging van het netwerkbedrijf,” zegt Medewerker Contractmanagement Rob Timmermans.

Zelfstandig

In 2007 werd de wetgeving van kracht die ervoor zorgde dat de netwerkbedrijven een zelfstandige positie binnen de groep kregen. Daarom besloot het toenmalige DELTA Netwerkbedrijf eind 2007 te starten met de voorbereidingen om het netwerkbedrijf te verzelfstandigen.

Rob: “Daarmee samen hing natuurlijk ook de verdeling van de licenties en software. Er is echter veel specifieke kennis nodig om de overdracht van software in goede banen te leiden.”

Enorm besparingspotentieel

Delta Netwerkbedrijf“COMPAREX adviseerde ons de Snow License Manager Online. Dit is een effectieve tool waarmee we op systematische wijze onze software en licenties kunnen beheren en beveiligen, van implementatie tot vervanging. Het dashboard toont een compleet overzicht van alle hard- en software, contracten, licentieaankopen, garanties en end-of-life cycle.

Op deze manier hebben wij het software- en licentievraagstuk compleet inzichtelijk gemaakt en kunnen we eenduidig beleid maken. We hebben vooraf een nulmeting gedaan om de toekomstige resultaten goed te kunnen meten. Uit de nulmeting bleek al een enorm besparingspotentieel.”

Verschillende niveaus

“Het is prettig dat het dashboard overzicht geeft vanuit verschillende invalshoeken, zoals per applicatie, per PC of per gebruiker. Zo kun je zien wat er gebruikt wordt, wat er nodig is, hoe intensief het gebruikt wordt en hoe compliant je bent. Wij zijn dan ook zeer tevreden over zowel de geïmplementeerde tools als over de samenwerking met COMPAREX zelf. Wij zijn er zeker van dat we dankzij de License Manager voldoen aan alle wet- en regelgeving.

Bovendien kunnen we heel gericht en flexibel omgaan met onze software en tegemoet komen aan de wensen van onze gebruikers. Ideaal, zeker als je daarmee ook nog eens flink kunt besparen op de kosten!”

Rob Timmermans: "Wij zijn zeer te spreken over de samenwerking met COMPAREX. De lijnen zijn kort en er wordt altijd snel actie ondernomen. De aanwezige expertise is van een hoog niveau.”

Over Enduris

Enduris (voorheen DELTA Netwerkbedrijf) is de regionale netbeheerder in de provincie Zeeland voor elektriciteit en gas; een netbeheerder die zelfstandig zijn wettelijke taken uitvoert. Het bedrijf staat voor veilig, betrouwbaar en kostenefficiënt beheer van de gas- en elektriciteitsnetten en is verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud en de ontwikkeling van deze netten. Kortom; voor gas en elektriciteit voor iedereen in Zeeland, altijd en overal. Bij Enduris werken 120 medewerkers, verdeeld over twee vestigingen in Goes en Middelburg.

Neem contact op