Fondel is één van de klanten van COMPAREX uit het MKB-segment. De handelsmaatschappij in metaal en nikkel uit Rotterdam heeft in totaal een kleine 200 mensen in dienst. John Willem van Kekem is Facility Manager bij Fondel. In deze rol is hij onder andere verantwoordelijk voor de inkoop van softwarelicenties.

Eén aanspreekpunt voor softwarelicenties biedt gemak en inzicht

"Toen ik begin 2013 in dienst kwam van Fondel lagen er via mijn voorganger reeds goede contacten met COMPAREX. Zij waren de vaste leverancier en adviseur van ons op het gebied van softwarelicenties. Toch vond ik het destijds wenselijk om diverse leveranciers tegen het licht te houden en ze met elkaar te vergelijken. Nadat ik met verschillende partijen had gesproken kwam COMPAREX wederom als beste adviseur naar voren. Met name op het gebied van flexibiliteit, meedenken en prijsstelling.

Fondel

Ik vind het ook erg prettig dat ik één aanspreekpunt heb voor al onze software. Voorheen bestelden we nog wel eens software via een webshop. Maar het feit dat ik alle software bij COMPAREX kan bestellen biedt ons gemak en overzicht in bijvoorbeeld facturatie“, aldus John Willem van Kekem. COMPAREX bewijst volgens hem dat ze graag een stapje meer doen voor hun klanten, om optimale klanttevredenheid te realiseren. De proactiviteit en flexibiliteit die hem opvalt bij de Account Manager van COMPAREX maakt de samenwerking prettig.

“COMPAREX wees ons op het bestaan van Microsoft vouchers”

"De samenwerking bevalt goed. Afspraken worden door de Account Manager prima nagekomen. Ook als ik ’s avonds nog een e-mail met een spoedvraag stuur, krijg ik altijd snel antwoord. Daarnaast wordt echt meegedacht met onze specifieke situatie. Als ik iets aanvraag, komt er regelmatig een antwoord waaruit blijkt dat er andere, wellicht betere opties, mogelijk zijn. Zo hebben zij ons laatst nog gewezen op de aanwezigheid van de Microsoft Software Assurance Vouchers. Deze vouchers zijn inbegrepen bij ons contract en kunnen wij inzetten voor kosteloze consultancy of trainingen vanuit Microsoft. Zelf wisten wij hier het bestaan niet van. Op zo’n moment toont COMPAREX zijn meerwaarde”.

De Account Manager van COMPAREX heeft voor Fondel een overzicht gecreëerd met alle softwarelicenties die in het verleden zijn aangekocht, inclusief afl oop- en verlengingsdata. Dit overzicht van software-inventarisatie wordt nu periodiek door Fondel bijgewerkt. “Dit zijn initiatieven waarmee een partner als COMPAREX zich onderscheidt. Het enthousiasme waarmee ze ons willen helpen is groot. Of het nu om grote of kleine aanvragen gaat, alles wordt met evenveel zorg en aandacht aangegrepen. Bovendien is het prijsbeleid zeer transparant. Betrouwbaarheid en integriteit vind ik belangrijke voorwaarden om samen zaken te doen en ik merk dat dit hoog in het vaandel staat bij COMPAREX”, sluit John Willem van Kekem af.

Neem contact op