Barend Vissers, Beleidsregisseur I&A bij de Gemeente Groningen: “Eén van de zaken waar ik sinds 2014 mee bezig ben is het professionaliseren van het ICT-contractmanagement bij de Gemeente Groningen. Eind 2013 hebben wij een aanbesteding de deur uitgedaan, op zoek naar een software-reseller. COMPAREX blonk uit in professionaliteit en was in staat om een toegevoegde waarde op het gebied van advisering aan te tonen.

Microsoft Enterprise Subscription Agreement (ESA) contract

Binnen een raamovereenkomst is het wat gemakkelijker opereren, omdat we dan niet per software vastzitten aan de Europese aanbestedingsplicht. Het Microsoft ESA-contract was het eerste project dat we met COMPAREX oppakten. Dit was op het moment dat Microsoft een audit had aangekondigd, wat voor ons een lastig was omdat we middenin een migratie naar Windows 7 en een interne verhuizing zaten. Dankzij bemiddeling van COMPAREX is de audit opgeschoven en hebben wij de ruimte gekregen om samen het Software Asset Management in te richten. We hebben daarvoor op advies van COMPAREX ook een licentiebeheerder aangesteld, wat naar mijn idee zeer waardevol is.

Veel geld bespaard

Na het Microsoft ESA-contract zijn we begonnen met het Microsoft Enrollment for Application Platform (EAP) contract. Dit betreft SQL Serverlicenties en COMPAREX heeft ons geholpen de installaties te tellen die we in huis hadden. Tot mijn grote schrik bleek dat een veel groter aantal dan waar we recht op hadden. Vervolgens heeft COMPAREX ons geholpen om de installaties op te ruimen en alsnog te komen tot een nette opgave waardoor we veel geld hebben bespaard.

We hebben ook meerdere Adobe-producten in huis, die in de afgelopen jaren op diverse plekken zijn ingekocht. Het is heel lastig om daar inzicht in te krijgen, want wat heb je precies en waar heb je recht op? Onze COMPAREX Solution Advisor heeft ons goed geadviseerd om naar een nieuw licentiemodel over te stappen: het zogenaamde Creative Cloud-model. Het voordeel van dit model is dat het user-based licenties zijn, waardoor we niet meer het risico lopen incompliant te zijn.

Een waardevolle partner

Ik vind de samenwerking met COMPAREX heel goed, ik beschouw ze als een waardevolle partner en dat hebben ze daadwerkelijk ook bewezen. En ik heb er het volste vertrouwen in dat we ook de komende tijd mooie dingen gaan doen samen.”

Neem contact op