Gemeente Ridderkerk verbetert licentiekennis volgens detailleerde beoordeling

Gemeente Ridderkerk is het bestuursorgaan voor de stad Ridderkerk. De IT-afdeling van de organisatie ondersteunt de stad bij het leveren van een breed scala aan openbare diensten, van afvalbeheer en bibliotheekdiensten tot aan diensten die de administratie en het onderhoud van wegen ten goede komen.

Gemeentehuis RidderkerkGemeente Ridderkerk is een Oracle-klant sinds de jaren 1980, gebruikmakend van Oracle Database voor een stabiel, betrouwbaar platform waarop een verscheidenheid aan toepassingen draaien, waaronder die voor het beheer van rijbewijzen, hulp voor gehandicapten, etc. Bovendien draait de organisatie de financiële backoffice toepassing op Oracle Database. Gemeente Ridderkerk werd door Oracle gekozen voor een algemene license review en koos ervoor het project uit te laten voeren door Oracle licentiespecialist COMPAREX.

COMPAREX ontdekte dat de organisatie één licentie teveel en één te weinig had, wat onmiddellijk werd rechtgezet om compliance te waarborgen. Gemeente Ridderkerk deed ook waardevolle kennis op over de Oracle licentieprocessen, wat hen helpt om beter geïnformeerde IT aankoopbeslissingen in de toekomst te nemen.

“Onze kennis van Oracle licenties is enorm verbeterd, en we zijn nu veel beter geïnformeerd voor de toekomst. We zijn momenteel in gesprek met Oracle over de licentiemogelijkheden van shared service centers met andere stadsbesturen en deze beoordeling heeft ons met een uitstekend uitgangspunt gegeven“, aldus Rene Hoogendoorn, IT-manager, Gemeente Ridderkerk.

Oracle partner

Gemeente Ridderkerk werkte met Oracle specialist COMPAREX een gedetailleerd overzicht uit van de Oracle-licentiepositie. Het proces, waaronder vier persoonlijke ontmoetingen, nam twee maanden in beslag; vanaf het eerste contact tot aan het eindrapport.

“We hebben eerder samengewerkt met de COMPAREX consultant, dus het was zeer gunstig om met iemand te werken die al een goed begrip van ons bedrijf had. Dit was de eerste license review die we hebben gehad en mijn eerste reactie was er een van bezorgdheid, maar COMPAREX heeft uitstekend werk verricht bij het doorlopen van het proces“, zegt Hoogendoorn.

”Ik was erg blij met de manier waarop het hele project werd uitgevoerd en in de toekomst zou ik weer met COMPAREX samenwerken. Het proces was duidelijk en de COMPAREX Oracle consultant was zeer behulpzaam en legde precies wat er gedaan moest worden. Over het algemeen liet de license review een goede indruk achter van Oracle en de licentiespecialist“, zegt Hoogendoorn.

Neem contact op