SoftCare biedt ons transparantie, onafhankelijk advies en een single point of contact

SMT (voorheen Kuiken) is SoftCare klant van het eerste uur bij COMPAREX. SoftCare is het model waarbij organisaties het volledige licentiemanagement aan COMPAREX uitbesteden voor een vast bedrag per maand. Servaas van de Voort is Manager ICT bij de full service distributie organisatie, die gespecialiseerd is in Construction Equipment en Crane & Material handling. Servaas was direct enthousiast over deze transparante vorm van dienstverlening:

Advies leidt tot optimalisatie Microsoft-contract

“COMPAREX was één van de partijen die we op de radar hadden als nieuwe licentiepartner. Zij gaven ons direct een goed gevoel door aan te geven dat we een partnership aan konden gaan. Het voelde direct aan als een partner waarmee onze organisatie verder kon komen.”

Bij het SoftCare model levert COMPAREX software zonder bijkomende marge door naar de klant en zorgen zij ervoor dat het licentieportfolio van de klant op orde is. Daarnaast adviseert COMPAREX klanten in de keuze voor diverse oplossingen. Transparantie, controle en kostenbesparing zijn hierbij enkele sleutelwoorden die COMPAREX hanteert. Deze vorm van dienstverlening sloot aan bij de uitdagingen die Kuiken had.

Vertrouwensrelatie door goed advies en kostenbesparing

“De communicatie met onze vorige partner was naar onze mening niet transparant genoeg. Bovendien hadden we weinig controle over de verschillende leveranciers van software en de bijbehorende contracten. Een belangrijke wens van ons was om dit onder te brengen bij één partij. COMPAREX bood dit single point of contact voor al onze software. We hoeven nu geen software meer via het web aan te schaffen. Dit levert ons gemak op. In veel gevallen betekent het bovendien dat wij voordeliger uit zijn, omdat COMPAREX in staat is tegen een lagere prijs in te kopen. De software wordt tegen kostprijs aan ons geleverd. Bovendien zitten we nu ook zelf letterlijk samen aan tafel met bijvoorbeeld Microsoft tijdens onderhandelingen. Deze transparante manier van werken geeft ons veel vertrouwen.”

COMPAREX is dé trusted advisor van klanten als het gaat om de aanschaf van software. COMPAREX adviseert klanten op het gebied van Cloud, Mobility, Big Data en Virtualisatie, zowel functioneel als licentietechnisch.

Servaas: “COMPAREX is tot de ontdekking gekomen dat we bepaalde licenties in huis hadden, die niet nodig waren. Zowel onze vaste Account Manager als de verschillende Solution Advisors staan echt in de schoenen van de klant. Daarmee voel je je sterker richting de vendoren. Ook omdat COMPAREX bij alle vendoren een goede naam heeft. Op het gebied van Red Hat heeft COMPAREX ons een andere licentiestructuur geadviseerd. Wanneer wij de producten in de oude structuur zouden aanschaffen zouden we veel duurder uit zijn. Zo geldt voor veel zaken: Wij leggen ons pakket van wensen neer. COMPAREX reageert hierop middels een helder en gedetailleerd advies.”

SoftCare model biedt duidelijkheid

“Ik kan andere organisaties de COMPAREX SoftCare overeenkomst aanbevelen. Het is voor klanten misschien onwennig om maandelijks te betalen voor deze vorm van dienstverlening, omdat zij gewend zijn per order een offerte en factuur te ontvangen. Maar het geeft organisaties veel duidelijkheid in wat zij van hun softwarepartner kunnen verwachten. Dit geeft vertrouwen, mede doordat COMPAREX transparant is in de pricing en afspraken die zij maken. Daarnaast is licentiemanagement erg complex. Als we dit intern door iemand moeten laten oppakken, zijn we een veelvoud kwijt van de prijs die we nu jaarlijks bij COMPAREX betalen.”

Over SMT (voorheen Kuiken Groep)

SMT is een toonaangevend full service distributiebedrijf, gespecialiseerd in construction equipment, material handling en recycling equipment in de Benelux. Zij bieden hun klanten integrale, full service oplossingen met de verkoop en verhuur van machines, onderhoud en reparatie en de verkoop van onderdelen. Zij denken daarnaast mee over de best passende financiering en verzekering van machines. Om klanten optimaal te ontzorgen ontwikkelen ze bovendien nieuwe vormen van full service dienstverlening.

In 2017 kreeg Kuiken Groep na ruim 70 jaar historie als toonaangevend distributeur van constructie-, overslag- en recycling machines een nieuwe naam. Als onderdeel van de internationale SMT organisatie ging het bedrijf vanaf 1 juni 2017 verder met één naam, een nieuw gezicht en een nieuwe ambitie.

Servaas van de Voort is verantwoordelijk voor implementatie en infrastructuur van de hard- en software in de gehele Benelux, waar zo’n 300 medewerkers actief zijn. Daarnaast voert hij de regie bij het informatiemanagement, waaronder de ERP- en planning software vallen.

Neem contact op