Assessment toont aan hoe Livit Orthopedie zijn Microsoft-licenties naar de Cloud meeneemt.

Orthopedieketen Livit wil zijn kantoorautomatisering naar het cloudpakket Microsoft Office 365 verhuizen. Een License Readiness Assessment van COMPAREX geeft inzicht in de gevolgen voor de huidige Enterprise Agreement-licenties. “Het advies is nuttig en gebruiken we bij de verdere inrichting van de cloudoplossing”, vertelt ICT-adviseur Cyrille Joskin van Livit Orthopedie.

Het is de bedoeling dat de 450 Livit-medewerkers op veertig locaties binnenkort Office 365 gebruiken, in combinatie met onder meer SharePoint Online en Lync. Een overstap naar de cloud ligt voor de hand, maakt Joskin duidelijk: “We hebben zelf onvoldoende kennis in huis om de automatisering on-premise te houden en beheren. On-premise is bovendien niet meer van deze tijd. De cloud biedt nu eenmaal meer schaalbaarheid en flexibiliteit.”

De ICT-adviseur schakelde COMPAREX in voor een assessment: “Wij wilden graag weten hoe we de bestaande Microsoft Enterprise-licenties kunnen migreren, welke kosten daaraan zijn verbonden en hoe het migratietraject eruitziet. Veel van de technische aspecten weten we al, maar over de licenties laten wij ons graag voorlichten. Dit geldt vooral voor de conversie van onze investering in het Enterprise Agreement naar Office 365, al dan niet via de inzet van de Enterprise Mobility Suite.”

Tijdens de inventarisatie overlegde Joskin ongeveer vier uur met licentie-experts van COMPAREX. Hij is positief over het assessment.

“Het gesprek verliep erg prettig. Ik kreeg de indruk dat zij precies weten waarover ze het hebben. Het overleg was voldoende om onze probleemstelling te beantwoorden. Het eindadvies kunnen wij prima gebruiken bij de verdere inrichting van de cloudomgeving. Het uitrollen van de oplossing doet een andere partij, maar voor het licentieadvies rekenen wij op de experts van COMPAREX.”

Alternatieven en optimalisatie

Tijdens een License Readiness Assessment onderzoeken licentiedeskundigen wat wel en niet mogelijk is bij een transitie naar de cloud en hoe u dit het beste kunt aanpakken. Zij houden daarbij rekening met verschillende alternatieven en keuzes, met de voor- en nadelen en verdere gevolgen voor de organisatie. Daarnaast kijken ze naar optimalisatiemogelijkheden, bijvoorbeeld door het gebruik van bundels en promoties.

Alleen als alle (on)mogelijkheden helder zijn, kunnen organisaties goed onderbouwde keuzes maken voor de weg naar de cloud. Het License Readiness Assessment resulteert in een adviesrapport met verschillende cloudscenario’s, met onderbouwing, financiële uitwerking en aanbevelingen.

Meer weten?

Overweegt uw organisatie een overstap naar Microsoft Office 365 en wilt u weten wat daarvan de gevolgen zijn voor uw huidige softwarelicenties? Of heeft u interesse in onze diensten? Neem dan contact op met Manuel Middendorp, Teamleider Microsoft, via +31 (0)6 4632 0315 of manuel.middendorp@comparex.nl.

Neem contact op

Manuel Middendorp

Manuel Middendorp

Senior/Teamleader Microsoft