• We noemen ze hier wel klanten...
  ...maar eigenlijk zijn het onze partners!

COMPAREX richt zich met haar dienstverlening op grote, decentrale eindgebruikerorganisaties en de overheidssector. Wij zetten teams in die zich specifiek richten op de kenmerken van deze doelgroepen. Hiermee zorgen wij ervoor dat jij niet alleen vaste contactpersonen hebt, maar ook dat zij zich verdiepen in de uitdagingen van jouw specifieke branche.

538 Groep

 •  De Cloud, Azure, Het Nieuwe Werken

De 538 Groep zocht naar een nieuwe manier van werken, waarbij ook werd gekeken naar de technologische mogelijkheden die daarbij horen. Toen bekend werd dat men over zou gaan naar Het Nieuwe Werken, was al snel de omvang van het project duidelijk. Er moest daarom contact worden gezocht met gespecialiseerde partners.

ABN AMRO Hypotheken Groep

 •  Software Asset Management

Organisaties halen in de loop der tijd een verscheidenheid aan software in huis. Van efficiënt beheer van licenties en contracten is echter meestal geen sprake. Licentie-reviews worden maar één keer per jaar uitgevoerd: alleen als het echt móét dus. Omdat er geen specifieke tooling draait, is dat bijna altijd handwerk. Terwijl Software Asset Management naast real-time inzicht zorgt voor een razendsnelle Return On Investment (ROI).

Abrona

 •  Licentieadvies

Softwarepartner COMPAREX geeft niet alleen advies over de best passende softwarelicenties en -overeenkomsten, maar helpt ook bij licentie- en contractverlengingen. Daarnaast adviseert COMPAREX bij uitbreidingen en reducties naar aanleiding van licentietellingen en helpen de software-experts bij de keuze voor nieuwe technologieën en producten. Tijdens terugkerende evaluaties bespreken de partners onder andere de huidige en toekomstige licentiebehoefte en de voortgang van de samenwerking.

De Forensische Zorgspecialisten

 •  Microsoft migratie Office 365

Agora gebruikte Google Apps voor hun e-mail, maar waren niet tevreden over de gebruikerservaring en liepen daarnaast tegen verschillende problemen aan. Ook maakte het merendeel van de externe medewerkers gebruik van uiteenlopende IT-systemen en was er geen gecentraliseerd werkplekbeheer. Het doel van Agora was om de controle terug te krijgen met behulp van een geïntegreerd IT-systeem. "We wilden weer up-to-date zijn."

De Forensische Zorgspecialisten

 •  Microsoft licenties

De Forensische Zorgspecialisten maakt veel gebruik van Microsoft-technologieën. De verschillende oplossingen van Microsoft communiceren onderling goed met elkaar. Maar op licentiegebied kan dit vanwege de complexiteit wel eens een uitdaging opleveren.

De Schutter'Neroc

 •  Adobe Creative Cloud

COMPAREX helpt De Schutter'Neroc de IT-infrastructuur van de diverse vestigingen beter op elkaar af te stemmen. "Zij zijn al meer dan 5 jaar adviseur op het gebied van software voor DSN in Capelle aan den IJssel en hebben uitstekende kennis van de vendoren die voor ons het meest belangrijk zijn: Microsoft en Adobe. Wij wilden graag samenwerken met één partner op het gebied van software licentiëring voor alle vestigingen.”

DTG

 •  Cloud

"We willen een partner die ons helpt het maximale rendement uit onze licentiecontracten te halen. De Solution Advisors van COMPAREX hebben daarvan veel kennis. Zij snappen waar wij als organisatie naartoe willen en stellen zich op als een verlengstuk van onze organisatie. Tijdens onderhandelingen met Microsoft namen ze onze wensen en eisen als uitgangspunt. Er zijn korte lijntjes tussen ons en de Solution Advisors.”

Dura Vermeer

 •  Software licentieadvies, Software Asset Management

"Met 1600 sterk verschillende IT-werkplekken verspreid over drie divisies en een tiental vestigingen is het belangrijk dat we onze software en bijbehorende licenties goed op orde hebben. We hebben daarbij voor COMPAREX gekozen op basis van kwaliteit en transparantie.”

Enduris

 •  Software Asset Management, Snow software

"Wij zochten een partner die ons kon helpen overzicht te krijgen na de verzelfstandiging van het netwerkbedrijf. COMPAREX adviseerde ons de Snow License Manager Online. Dit is een effectieve tool waarmee we op systematische wijze onze software en licenties kunnen beheren en beveiligen, van implementatie tot vervanging. Het dashboard toont een compleet overzicht van alle hard- en software, contracten, licentieaankopen, garanties en end-of-life cycle."

Enza Zaden

 •  Software Asset Management, Snow software

COMPAREX kreeg de opdracht om Enza Zaden inzicht in hun licentiehuishouding te bieden. Waar heeft de organisatie tekort aan licenties? Of zijn er misschien wel teveel licenties aangekocht? Wordt alle software die in huis is wel gebruikt? Doelen hierbij waren het bieden van transparantie en het realiseren van compliancy bij Enza Zaden. COMPAREX werd verzocht om diverse rapportages te maken voor Enza Zaden. De tooling die hiervoor werd gebruikt was die van Snow Software.

FloraHolland

 •  Software Asset Management as a Service

"COMPAREX is al 10 jaar lang de vaste adviseur van FloraHolland op het gebied van softwarelicenties. De relatie tussen ons beiden is uitstekend, mede doordat we inmiddels goed weten wat we van elkaar kunnen verwachten. Al in het begin van 2013 hebben we samen gesproken over de invulling van Software Asset Management (SAM) bij FloraHolland. We wilden meer inzicht in ons huidige licentieportfolio krijgen.”

Fondel

 •  Software licentieadvies

"Ik vind het erg prettig dat ik één aanspreekpunt heb voor al onze software. Voorheen bestelden we nog wel eens software via een webshop. Maar het feit dat ik alle software bij COMPAREX kan bestellen biedt ons gemak en overzicht in bijvoorbeeld facturatie.“ COMPAREX bewijst dat ze graag een stapje meer doen voor hun klanten, om optimale klanttevredenheid te realiseren. De proactiviteit en flexibiliteit bij de Account Manager van COMPAREX maakt de samenwerking prettig.”

Gemeente Hoorn

 •  Microsoft licentieadvies

Al jaren maakt de Gemeente Hoorn gebruik van de expertise van COMPAREX. De gemeente was op zoek naar een organisatie die bekend was met de uitdagingen binnen de lokale overheidsmarkt. Naast advisering rondom de samenstelling van het Microsoft-contract, ondersteunt COMPAREX de gemeente bij hun jaarlijkse True-Up.

INNAX

 •  Licentieadvies

"Het onderscheidend vermogen van COMPAREX is in mijn ogen dat er snel en zorgvuldig wordt gewerkt. Bovendien zijn zij proactief en denken zij met ons mee zodat wij onze doelstellingen kunnen behalen. Deze licentievorm is dan ook naar voren gekomen vanuit een idee van onze Accountmanager en zijn team”

Gemeente Ridderkerk

 •  Oracle licentieadvies

Gemeente Ridderkerk werkte met Oracle specialist COMPAREX een gedetailleerd overzicht uit van de Oracle-licentiepositie. Het proces, waaronder vier persoonlijke ontmoetingen, nam twee maanden in beslag; vanaf het eerste contact tot aan het eindrapport. “We hebben eerder samengewerkt met de COMPAREX consultant, dus het was zeer gunstig om met iemand te werken die al een goed begrip van ons bedrijf had. COMPAREX heeft uitstekend werk verricht bij het doorlopen van het proces”

SMT (voorheen Kuiken)

 •  COMPAREX SoftCare

SMT (voorheen Kuiken) is SoftCare klant van het eerste uur bij COMPAREX. Bij het COMPAREX SoftCare model levert COMPAREX software zonder bijkomende marge door naar de klant en zorgen zij ervoor dat het licentieportfolio van de klant op orde is. Daarnaast adviseert COMPAREX in de keuze voor diverse oplossingen. Transparantie, controle en kostenbesparing zijn sleutelwoorden. Deze vorm van dienstverlening sloot aan bij de uitdagingen die SMT had.

Livit Orthopedie

 •  License Readiness Assessment

Orthopedieketen Livit wil zijn kantoorautomatisering naar het cloudpakket Microsoft Office 365 verhuizen. Een License Readiness Assessment van COMPAREX geeft inzicht in de gevolgen voor de huidige Enterprise Agreement-licenties. “Het advies is nuttig en gebruiken we bij de verdere inrichting van de cloudoplossing”, vertelt ICT-adviseur Cyrille Joskin van Livit Orthopedie.

Movares

 •  Microsoft licentieadvies

"De samenwerking tussen Movares en COMPAREX gaat jaren terug. Wij zien COMPAREX als een betrouwbare adviseur en zijn tevreden over de kennis en kunde van de COMPAREX medewerkers. COMPAREX helpt ons met het oplossen van complexe vraagstukken."

NIPO Software

 •  Cloud, Azure

“Om ook in de toekomst onze klanten optimaal te kunnen bedienen, wilden we graag de overstap maken van leverancier van on-premise producten, naar leverancier van datacollectie-oplossingen. Bij voorkeur in de cloud, aangezien wij ons willen focussen op ontwikkeling van ons product en niet op onderhoud van het onderliggende serverpark. Maar ook omdat we ervan overtuigd zijn dat de toekomst van IT in de cloud ligt."

Ortec

 •  Office 365

"Wij zochten een nieuwe leverancier die ons kon helpen bij de complex wordende vraagstukken voor licentiëring. Het is voor ons belangrijk om met 1 partij te schakelen rondom bestellingen en advies van softwarelicenties. Daarnaast heeft COMPAREX ons samen met Microsoft uitstekend begeleid bij de keuze voor Office 365 en de implementatie hiervan.”

Priva

 •  Licenties en transformatie naar de cloud

"Natuurlijk is COMPAREX licentieleverancier, maar wat we in de afgelopen jaren zien is dat ook zij een transitie doormaken waarbij ze steeds meer kijken welke toegevoegde waarde zij kunnen bieden, bovenop de licenties die zij leveren. We kijken samen naar het optimaal gebruik van licenties en het optimaal gebruik van Azure om te komen tot de beste oplossing.”

Provincie Noord-Brabant

 •  Solution Advising Adobe Software

"Uit onze baseline scan bleek dat wij verschillende, veelal verouderde, versies van Adobe software in huis hebben. Ook bleek dat wij niet optimaal gebruik maakten van de mogelijkheden die Adobe ons biedt en dat wij geen inzicht hadden in onze Adobe omgeving. [..] COMPAREX heeft ons begeleid om vanuit een situatie zonder veel inzicht, naar een overzichtelijk en beheersbaar Adobe portfolio te komen.”

Regio Noord-Midden Limburg

 •  Licentieadvies

"De adviserende rol van COMPAREX is erg prettig. Zij adviseren ons in de levering van bepaalde oplossingen en geven aan welk licentiemodel het beste bij ons past. Op die manier sta je niet alleen in gesprekken met leveranciers, maar kun je bouwen op een partner die kennis heeft in de ingewikkelde wereld van softwarelicenties. Bovendien wijzen ze ons ook op het aflopen van licentie- en onderhoudscontracten. Ook helpen ze ons met het benutten van bijvoorbeeld de Microsoft vouchers ten behoeve van training en consultancy. Zij houden goed voor ons in de gaten wanneer deze verlopen en geven aan waar we deze het beste voor kunnen gebruiken.“

Sdu Uitgevers

 •  Cloud Solutions

Sdu Uitgevers was een van de eerste klanten van COMPAREX die koos voor de Microsoft Cloud oplossingen. COMPAREX heeft Sdu geholpen bij deze overgang. Er werden een aantal scenario’s voorgelegd aan Sdu, waarbij met name kostentechnische en compliance-overwegingen de doorslag gaven om te kiezen voor een Enterprise Agreement met Office 365.

Transavia

 •  SoftCare

“Het SoftCare model voldoet aan al onze wensen en zorgt voor optimale ontzorging. We beschikken nu over één centraal aanspreekpunt voor al onze vragen over softwarelicenties. We zien nu ook al dat we kosten besparen. Onderdeel van de overeenkomst is namelijk dat COMPAREX de licenties zonder extra marge levert aan ons. Dat zien wij terug in de offertes en facturen. Bovendien ontvangen we iedere maand een rapportage van COMPAREX. Daarin staat wat we hebben afgenomen, en ook wat we in totaal bespaard hebben. Dat maakt de samenwerking transparant en maakt budgetteren eenvoudig, omdat we van tevoren exact weten welke kosten we maken.”

USG People

 •  IBM Cognos

"Het administratieproces rondom onze IBM licenties was dermate complex, dat wij COMPAREX om hulp hebben gevraagd dit te optimaliseren. We hebben onze wensen bij hen neergelegd, waarbij zij hebben gezorgd voor een consolidatie van de verschillende contracten.”

Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost

 •  Mobility & Security

Controleurs van Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost doen sinds kort hun rondes met tablets en speciale software in plaats van met pen en papier. Ze gebruiken de nieuwe oplossing voor de beoordeling van de veiligheid van evenementen en gebouwen. Voor de juiste technologiekeuze liet de organisatie zich adviseren door de vaste softwarepartner COMPAREX.

Waterleidingmaatschappij Drenthe

 •  Softwarelicentieadvies

"De ICT-afdeling levert diensten aan drie bedrijven, gezamenlijk 550 werkplekken. Samen met COMPAREX zorgen wij ervoor dat we efficiënt omgaan met de softwarelicenties. En dat gaat heel goed!”

Zeelandia

 •  Software licentieadvies

"De toegevoegde waarde van COMPAREX voor Zeelandia is dat alle vragen over softwarelicenties neergelegd kunnen worden waarbij snel en deskundig antwoord wordt gegeven."

Hoogheemraadschap van Delfland

 •  Cloud advies

"COMPAREX Nederland is gespecialiseerd in het matchen van bedrijfsvragen en technologie. Ze gidst bedrijven door de digitale wereld en ondersteunt hen bij het oplossen van digitale vraagstukken. Zo ook het Hoogheemraadschap van Delfland, dat begin 2016 haar visie op ICT neerlegde bij COMPAREX."

Heijmans

 •  Software licentieadvies

In het voorjaar van 2017 vernieuwde Heijmans de Enterprise overeenkomst met Microsoft. Mede dankzij de hulp van COMPAREX wist inkoopverantwoordelijke Wim van Son een goede deal te sluiten. Hij is zeer tevreden over de proactieve inbreng van COMPAREX en de creatieve oplossing die werd voorgesteld: “De samenwerking was boven verwachting goed.”

Mammoet

 •  Software Asset Management

“Naast dat COMPAREX de software levert om het licentiemanagement mogelijk te maken kunnen we altijd met ze schakelen of advies inwinnen. Bijvoorbeeld als er grote audits op het programma staan of als zich uitdagingen voordoen.”

PharmaPartners

 •  Software Licentieadvies

"We hebben intensief contact en blijven de contracten en licenties ook in de toekomst nauwlettend in de gaten houden. Het is belangrijk dat je als organisatie tijdig weet dat een contract afloopt en dat er zaken gewijzigd kunnen worden. En welke mogelijkheden en alternatieven er bestaan. Met een partner als COMPAREX weet je wat er staat te gebeuren en kan je daar rekening mee houden. Dat geeft een gerust en zeker gevoel."

COMPAREX Experience Center

In het COMPAREX Experience Center (CEC) ervaar je de laatste ontwikkelingen op ICT-gebied en doe je waardevolle inspiratie op. Dat gebeurt aan de hand van functionele scenario's zoals mobility, werkplek in de cloud en self-servicing. Technologie van o.a. Microsoft, VMware, Citrix, Symantec en Veeam is beschikbaar.

Lees meer over het CEC